3 metode naturale de purificare a aerului în casă

3 metode naturale de purificare a aerului in casa

3 metode naturale de purificare a aerului în casă

Oamenii isi petrec in jur de 90 la suta din viata in interior, ne informeaza Agentia de Protectie a Mediului. Din pacate, calitatea aerului din interior este, uneori, de doua pana la cinci ori mai poluat decat aerul exterior.

Oamenii isi petrec in jur de 90 la suta din viata in interior, ne informeaza Agentia de Protectie a Mediului. Din pacate, calitatea aerului din interior este, uneori, de doua pana la cinci ori mai poluat decat aerul exterior. Calitatea scazuta a aerului din casa si birou poate duce la dezvoltarea unor conditii de sanatate, precum Sindromul Cladirilor Nesanatoase. Calitatea aerului din interior poate fi imbunatatita prin metode naturale de purificare a aerului, cum ar fi utilizarea plantelor si cristalelor ca purificatoare.

Calitatea aerului din casa

Multi factori pot contribui la calitatea aerului din casa. Oamenii care fumeaza in interior, folosirea produselor cu substante chimice si permiterea acumularii umiditatii, dau nastere la mucegai, reducand astfel calitatea aerului. Produsele chimice din vopsea, produsele de curatare de uz casnic si detergentii, cauzeaza poluarea interioara atunci cand se evapora. Alergenii, germenii si gazele toxice, cum ar fi formaldehida, intra in casa din afara sau sunt transportate inauntru, lucru ce creeaza o nevoie de purificare a aerului.

1. Top 5 plante pentru curatarea aerului

Plantele absorb dioxidul de carbon si emit oxigen curat. Unele plante, de asemenea, purifica aerul. NASA a efectuat un studiu pentru a determina cele mai bune plante de purificare a aerului. Documentul de cercetare a declarat ca "plantele de interior pot purifica si intretine aerul in casele noastre si locurile de munca si ne protejeaza pe toti de orice efecte adverse asociate cu toxinele predominante, cum ar fi formaldehida, amoniacul, benzenul."

Primele cinci plante pentru purificarea aerului in functie de studiu includ:

Incluzand aceste plante in jurul casei, aerul va fi mai curat dar si decorul mai natural. Cu toate acestea, plantele nu va ajuta sa scapati de praf sau polen.

2. Lampi cu cristal de sare pentru purificare aerului

Produsele cu cristal de sare ajuta la reducerea iritantilor, alergenilor si agentilor patogeni din aer, cum ar fi ciupercile si bacteriile. Lampile cu cristal de sare consta dintr-o structura de sare cristalizata, cu un interior luminos. Lumanarile cu cristale de sare sunt, de asemenea, disponibile.

Sarea atrage natural apa. Lampa cu cristal de sare trage vaporii de apa din aer, ceea ce inseamna ca atrage lucruri, cum ar fi polenul, care pluteste in jur. Cand vaporii de apa si polenul lovesc structura de cristal, sarea dizolva vaporii. Lampile purifica aerului chiar si atunci cand nu sunt pornite.

Produsele cu cristale de sare sunt in general mici, dar sunt vandute in diverse dimensiuni pentru a se potrivi diferitelor zone de interior.

3. Ventilarea pentru o buna calitate a aerului in casa

O alta strategie importanta pentru a purifica aerul este o ventilatie corespunzatoare. Deschiderea ferestrelor, adaugand ventilatoarele de evacuare si instalarea sistemelor de evacuare va ajuta sa evacuati aerul poluant din interior.

Ventilarea unei case, de asemenea, reduce nivelul de umiditate. Prea multa umiditate contribuie la mucegai, o problema majora pentru calitatea aerului din interior.

Riscurile unei calitati slabe a aerului din interior

Calitatea scazuta a aerului din casa poate duce la probleme de sanatate. Alergenii, cum ar fi polenul sau praful, pot provoca reactii alergice neplacute. Fumul de tigara duce la complicatii grave si potential letale, chiar si pentru cei care fumeaza pasiv.

Gazele toxice, cum ar fi formaldehida poate duce la o serie de probleme. Formaldehida este o substanta cancerigena, care se gaseste in adezivi, insecticide, covoare si materiale din lemn din casa sau la birou. Se afla de asemenea si in fumul de tigara. Formaldehida poate provoca eruptii cutanate, tuse si iritatii in gat, nas si ochi. Persoanele cu astm sunt deosebit de sensibile la formaldehida.

Imbunatatirea calitatii aerului din casa si in alte zone de interior poate reduce problemele de sanatate. Aerul curat miroase proaspat si se simte mai putin infundat, lucru care creeaza un mediu mai primitor.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista

Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale

Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru ten
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Fixativ de par - ieftin si bun
Cum ne ingrijim parul in mod natural?
Prepararea gelului de dus acasa
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Masca de miere pentru tratarea acneei
Cum ne preparam demachiantul acasa?
Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Andra
    Andratrimis la 29/5/2012

    Asa este Mioara - arborele de cauciuc este toxic si nu doar pentru copii, dar in articol se vorbeste despre purificarea aerului, iar arborele de cauciuc face parte din categoria plantelor care purifica aerul - ghiveciul poate fi asezat si in locuri neaccesibile copiilor si animalelor

    Raspunde la acest comentariu
  2. mioara
    mioaratrimis la 29/5/2012

    nu stiu unde ati gasit lista asta, dar pare sa fie eronata - arborele de cauciuc este extrem de toxic - un copil poate sa moara daca intra in contact cu seva lui.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII