Fericirea si bunastarea emotionala

Fericirea si bunastarea emotionala

Fericirea si bunastarea emotionala

  • O dieta sanatoasa si exercitiile fizice sunt foarte bune pentru corpul dumneavoastra, dar nu va neglijati sanatatea si bunastarea emotionala. Reducerea stresului, somnul suficient, si distractia sunt toate moduri de a gasi fericirea.

O dieta sanatoasa si exercitiile fizice sunt foarte bune pentru corpul dumneavoastra, dar nu va neglijati sanatatea si bunastarea emotionala. Reducerea stresului, somnul suficient, si distractia sunt toate moduri de a gasi fericirea. Cand mintea va este ametita si stresata si emotiile va coplesesc gandurile si va afecteaza activitatile de zi cu zi, este timpul sa faceti un pas inapoi, trageti aer adanc in piept si relaxati-va. Chiar daca esential este sa va concentrati pe sanatatea fizica,  sanatatea emotionala si spiritul trebuiesc tratate cu aceeasi atentie. Fericirea dumneavoastra joaca un rol foarte important in bunastarea generala.

Fericirea si bunastarea: De ce sunt importante
Emotiile sunt un aspect de sanatate al unei persoane care de multe ori este neglijat. In cazul in care sanatatea dvs. emotionala are de suferit, si cea fizica va fi influentata.

Sanatatea emotionala este doar un termen pentru modul in care va simtiti - fericirea dumneavoastra generala si bunastarea. Sunteti stresat? Nefericit? Nemultumit? Ingrijorat si nelinistit? Sanatatea dvs. emotionala are nevoie de o atentie serioasa, sau corpul va incepe sa plateasca pretul.

Fericirea si bunastarea: Cum le simtim?
Sa fiti sanatos emotional este un plus imens. Persoanele cu sanatate emotionala buna:
- Cred ca exista un echilibru bun pentru viata lor intre timpul liber, activitate, si munca
- Se simt bine in pielea lor si nu au probleme in ceea ce priveste stima de sine
- Considera ca viata lor are un scop
- Sunt capabili sa accepte schimbarile din viata lor cu usurinta lasandu-se dusi de val
- Se bucura de viata si apreciaza valoarea distractiei si a rasului
- Au mai putin stres, si sunt mai bine pregatiti sa-i faca fata
- Au relatii mai bune cu ceilalti
- Sunt multumiti cu viata lor

Fericire si bunastare: Cand nimic nu e bine
"Daca nu ne pasa de noi insine, frustrarea, tensiunea, furia si o sanatate precara se pot dezvolta", spune Sally R. Connolly, un asistent social, terapeut si co-fondator al CounselingRelationshipsOnline.com, un serviciu de consiliere online.

Chiar si atunci cand stiti cat de important este sa aveti grija de sentimentele dvs., acesta poate fi un scop important. Puteti invata sa gasiti timp doar pentru propria persoana, in timp de unii se pot simti vinovati pentru ca se rasfata si se alinta din cand in cand.  Altii isi ignora sentimentele si factorii de stres, sperand ca vor trece de la sine. Cu toate acestea, de obicei acestea nu dispar pur si simplu, si la un moment dat, problemele emotionale nesolutionate au consecinte grave cum ar fi: boli, probleme in relationare si un comportament daunator.

"Multi dintre noi, in special femeile, au convingerea irationala ca daca ne ingrijim pentru noi insine sau daca punem propria sanatate mentala si emotionala pe primul loc, suntem egoisti", spune Connolly. "Femeile sunt crescute pentru a fi persoanele care ingrijesc de altii si care se plaseaza pe ele insele pe ultimul loc."

Fericirea si bunastarea: Notiuni de baza
Hotarati-va sa faceti ceva frumos pentru dvs. in fiecare zi si nu renuntati la idee.

"Pentru multi oameni trebuie sa fie un proces constient", spune Connolly. "Acestia au nevoie de timp pentru a-l face. Adesea recomand un ritual simplu, ca o modalitate de se onora pe ei insisi". Ea recomanda ceva la fel de simplu ca meditatia de zi cu zi pentru a inspira linistea si relaxarea.

Alte ritualuri ar putea implica:
- Trezirea cu cateva minute mai devreme pentru a bea cafeaua de dimineata in liniste
- O plimbare in fiecare zi
- Programarea unor evenimente in mod regulat cu prietenii apropiati sau familia
- Petrecerea timpului singur/singura cu sotul sau sotia din cand in cand
- Fericirea si bunastarea: Sfaturi pentru sanatatea emotionala

Sa va concentrati pe sanatatea emotionala nu este greu, dar poate fi o ajustare pentru dvs. Cateva schimbari simple si placute pot fi tot ce va trebuie pentru a impulsiona fericirea si bunastarea. Urmati aceste idei pentru a va consolida sanatatea  emotionala:

- Faceti exercitii fizice. Acestea va protejeaza sanatatea fizica si emotionala, va elibereaza de stres, si va fac sa va simtiti bine.

- Gasiti timp sa leneviti. Nu trebuie sa fiti in mod constant "in priza" - acest lucru va va coplesi. Petreceti un pic de timp in fiecare zi sau in fiecare saptamana facand ceva care va  bucura, chiar daca este complet frivol. De exemplu, priviti la televizor sau urmariti un film prost, stati la povesti la telefon, jucati un joc, sau doar ascultati muzica.

- Petreceti ceva timp la soare. Cu protectie solara, desigur. Lumina soarelui este o modalitate foarte naturala de a va stimula starea de spirit.

- Descurcati-va singuri cu propriile emotii. Invatati cum sa faceti fata stresului, furiei, si anxietatii in loc sa le interiorizati.

- Fiti sanatosi din interior. Acest lucru inseamna evitarea junk food-ului si consumarea alimentelor sanatoase. Deasemenea, ar trebui sa stati la distanta de tigari, droguri si cantitatile mari de alcool.

- Tratati-va simturile. Faceti lucruri marunte care va fac fericiti si va stimuleaza simturile: aprindeti o lumanare parfumata, cumparati flori, rasfatati-va cu un masaj, sau tratati-va cu mancarea sau bautura preferata.

- Dormiti. Toata lumea devine capricioasa fara un somn suficient, astfel incat dedicati suficient timp somnului in fiecare noapte. Sau rasfatati-va cu un pui de somn din cand in cand.

- Fiti creativi. Petreceti ceva timp invatand lucruri noi, cum ar fi o limba straina sau aptitudini (de exemplu, muzica sau  tricotat). Chiar si gradinaritul va poate ajuta sa va relaxati si sa sa va simtiti multumiti.

- Adoptati un animal. Animalele de companie ofera distractie, relaxare, si multa dragoste. Ele pot sa va incurajeze sa faceti miscare, si va distrag atentia de la activitatile stresante.

Concluzia este destul de simpla: faceti-va timp  pentru fericire. Permiteti-va sa va bucurati de viata, distractie si relaxare. Fiti recunoscatori pentru ceea ce aveti, si bucurati-va.

Despre fericire mai cititi:

Despre fericirea in doi, cititi:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII