7 Alimente de evitat in dieta pisicutelor

7 Alimente de evitat in dieta pisicutelor

7 Alimente de evitat in dieta pisicutelor

  • "Principalii factori de palatabilitate pentru pisici sunt proteinele si continutul de grasimi, umiditate si textura fiind importante de asemenea.", a declarat dr. Sally Perea, DVM, DACVN, nutritionist sanitar-veterinar la P&G Pet Care în Ohio.

"Principalii factori de palatabilitate pentru pisici sunt proteinele si continutul de grasimi, umiditate si textura fiind importante de asemenea.", a declarat dr. Sally Perea, DVM, DACVN, nutritionist sanitar-veterinar la P&G Pet Care în Ohio.

Unele "produse alimentare pentru oameni" sunt sigure pentru pisici in cantitati mici, insa altele - cum ar fi pestele crud si ouale - sunt cu siguranta periculoase. Dr. Perea listeaza primele sapte alimenet ce trebuie evitate:

1: Pestele crud
"Sushi-ul este, in general, sigur pentru oameni, dar poate provoca tulburari gastro-intestinale la pisici", spune dr. Perea. "Exista thiaminase in pestele crud, care ar putea distruge o vitamina B esentiala numita tiamina la pisici; carenta de tiamina poate provoca probleme neurologice si chiar poate duce la convulsii."

2: Ceapa si arpagicul
Pisicile sunt considerate de doua ori mai sensibile decat cainii la componentele toxice Allium gasite în ceapa si arpagic, care pot deteriora celulele rosii din sange, chiar daca o pisicuta consuma doar o cantitate mica. "Nu conteaza daca ceapa este gatita, cruda sau sub forma de pulbere", spune dr. Perea. "Pisicile nu metaboliza acesti compusi."

3: Oua crude
Pisicile beneficiaza de proteine, dar ouale crude le pot expune la salmonella si alti paraziti care ar putea duce la un pancreas inflamat, cunoscut sub numele de pancreatita. Dr. Perea adauga ca este în siguranta sa consume oua fierte in schimb - dar numai ocazional, si în cantitati mici.

4: Oasele
Oasele pot avea aschii si pot provoca o pisica sa se înece, precum si bloca tractul intestinal, eventual chiar perfora intestinele. "Nu dati oase pisicilor", spune dr. Perea. "Nu le oferiti niciodata ceva ce este greu de mestecat pentru dintii lor, deoarece pot provoca fracturi dentare."

5: Grasime cruda
Hranirea piscilor cu grasime animala cruda poate duce la tulburari gastro-intestinale si chiar pancreatita.

6: Bauturi cofeinizate
Unele pisici pot fi atase de mirosul de cafea, ceai sau suc, insa trebuie sa stiti ca, consumul de prea multa cofeina poate provoca un ritm cardiac crescut si agitatie.

7: Lapte
In general, tractul digestiv al unei pisici devine oarecum intolerant la lactoza, o data ce pisica ajunge la maturitate, ii provoaca diaree si alte afectiuni ale stomacului.

Alimentele care sunt OK pentru pisicuta dvs:

Ocazional, spune dr. Perea, ii puteti da pisicutei ton la conserva sau un pic de branza. Dar tineti cont de faptul ca felinele au nevoie doar de aproximativ 200 - 250 de calorii pe zi, asa ca usor cu portiile..

Gasiti mai multe fotografii ale minunatelor pisicute in Albumul Unde dorm pisicutele noastre

Mai citeste si: Calendar cu... pisici si 12 Fapte uimitoare despre pisica ta

Despre fericire mai cititi:

Despre fericirea in doi, cititi:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII