Nașterea bebelușului: care metodă de naștere te poate scăpa de dureri?

Nasterea bebelusului: care metoda de nastere te poate scapa de dureri?

Nașterea bebelușului: care metodă de naștere te poate scăpa de dureri?

Nașterea naturală este tipul de naștere care s-a practicat din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că nu demult în trecut, decesul la naștere era considerat un eveniment natural. Totuși, trebuie să subliniem că durerile asociate cu nașterea nu duc, în mod obișnuit, la decesul mamei sau copilului. Pe de altă parte, nașterea prin cezariană este o procedură chirurgicală recomandată de motive medicale în cazul anumitor gravide.

Durerea este un aspect major care contribuie la disconfortul general experimentat în timpul travaliului și nașterii. Fiecare femeie resimte în mod unic această combinație de dureri. Tehnicile de gestionare a durerii în timpul nașterii naturale sunt, în general, foarte utile, dar nu pot elimina întotdeauna disconfortul specific pe care fiecare femeie îl percepe diferit.

Iată mai multe despre ameliorarea durerilor la naștere - pro sau contra...

- veti citi:
Nasterea: un inceput de viata si inceputul meseriei de mama
Decide cum vrei sa nasti dar mai intai informeaza-te
Pro nastere naturala versus pro nasterea prin cezariana
Citeste cateva din sutele de discutii despre nastere, pe forumul Desprecopii
Toate suntem diferite...
Ce modalitati de nastere sunt?
Durerile la nastere sunt normale insa la fel de normal este sa iti doresti sa le ameliorezi
Travaliul de la A la Z: ghid complet
Pregatirea pentru nastere
Forum despre nasteri

Nasterea: un inceput de viata si inceputul meseriei de mama

Nasterea este un eveniment extraordinar ce schimba viata unei femei din mai multe puncte de vedere. Nasterea primului copil este momentul in care ea devine mama si este momentul de concretizare a dragostei incepute in Odiseea Sarcinii.

Nasterea este punctul magic de legatura umana si sentimentala al mamicii cu puiul ei dar si o puncte de legatura cu viitorul. Pentru fiecare femeie - modul in care va alege sa nasca - natural, prin cezariana, cu epidurala sau fara - este alegerea sa. In era informatiei este insa bine sa te documentezi si sa cunosti aceste optiuni foarte bine.

Decide cum vrei sa nasti dar mai intai informează-te

Desprecopii.com este in continuare sfatuitorul dvs dar si locul unde veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va oferi sansa de a lua decizia in perfecta cunostinta de cauza. Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - te asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

Pro nastere naturala versus pro nastere prin cezariana

Exista asadar doua modalitati majore  - poti alege o nastere vaginala sau poti alege (sau medicul iti poate recomanda) o nastere prin cezariana.

De cititi si Nastere naturala sau prin cezariana sau de ce sunt atat de multe nasteri prin cezariana in Romania?

Tabara pro nastere naturala - versus tabara de sustinatori ai nasterii prin interventie chirurgicala

In general, exista doua curente de opinie - unul care sustine ca nasterea trebuie sa fie un eveniment natural (deci ei sustin nasterea naturala) - iar celalalt curent sustine nasterea prin interventie chirurgicala (prin cezariana).

Despre durerea in timpul nasterii citeste

Uleiurile esentiale: o alternativa de gestionare a durerii pentru travaliu si nastere

Nasterea cu ajutorul hipnozei

Alternative eficiente la anestezia peridurala / epidurala

Ce modalitati de nastere sunt?

Sunt multe modalitati prin care durerea contribuie la disconfortul general legat de travaliu si nastere. Fiecare femeie simte unic toata aceasta combinatie de dureri. Tehnicile de nastere naturala, in general de foarte mare ajutor, nu pot elimina intotdeauna exact tipul de durere la care cineva are sensibilitatea cea mai mare.

Iata o trecere in revista a unor modalitati de nastere:

Nasterea prin metoda Lamaze
Nasterea prin cezariana
Nasterea cu forcepsul
Nasterea pas cu pas
Nasterea sub apa (Experiente in Romania)
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
Nasterea indusa: cand se recomanda si care sunt riscurile
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana

Sa fim drepti: este ideal sa nastem natural, dar sa nu uitam ca nu mult timp in urma decesul la nastere era ceva natural de asemenea. Totusi trebuie sa stiti ca NU durerile de nastere pot provoca moartea!

Citeste cateva din sutele de discutii despre nastere, pe forumul Desprecopii...

Citeste cateva din sutele de discutii despre nastere, pe forumul Desprecopii...pentru ca acolo vei gasi opinii si experiente reale. Daca ai intrebari sau neclaritati, nu ezita, inregistreaza-te pe forum si pune-le. Vei primi intotdeauna raspunsurile cele mai sincere si mai serioase.

nastere naturala sau cezariana?
cezariana sau nastere naturala?

Daca doriti o nastere naturala, e bine sa stiti ca exista tehnici moderne care pregatesc viitoarea mamica pentru nasterea naturala.

In acest scop, tehnici ca Lamaze si Bradley au ajutat si ajuta multe femei. Dar exista femei care pur si simplu nu pot naste decat prin dureri foarte mari, si nu exista nici o regula care sa spuna care sint cele care pot si care sint cele care nu pot naste fara dureri. Se pare ca de la un punct educatia si pregatirea pentru nastere nu mai conteaza.

 Cititi: Nasterea prin metoda Lamaze

Toate suntem diferite...

Deci exista mai multe opinii ...

Da! Si cel mai simplu raspuns este: "pentru ca toate suntem diferite". Poate ca numarul si distributia nervilor durerii difera de la persoana la persoana. Poate ca unele persoane sint mai sensibile la anumite tipuri de dureri: dureri de presiune cand capul copilului vine spre pelvis, dureri de intindere cand copilul distruge tesuturi moi in timpul coborarii, dureri in osul pubic provocate de frecarea de capul copilului, durerea provocata de contractiile uterului. 

Durerile la nastere sunt normale insa la fel de normal este sa iti doresti sa le ameliorezi

nasterea bebelusului

Este adevarat ca durerile de nastere sint ceva normal insa NU ar trebui sa consideram inacceptabila alegerea unor femei de a folosi unele metode moderne, ca analgezice si anestezii epidurale.

Alegerea este a dumneavoastra insa trebuie sa fie in cunostinta de cauza!

Obstetricianul cu care veti naste ar trebui sa aiba o singura grija: sa aiba o mama si un copil sanatosi la sfarsitul acestei experiente. Restul trebuie sa fie decizia parintilor: nastere naturala sau altfel.

Doctorul poate da cateva sfaturi, dar parintii sint cei care hotarasc. Metodele de nastere naturala sint o idee excelenta.. pentru unele femei. Pentru altele s-ar putea sa fie o idee teribila. Totusi, multe femei care au incercat aceste metode s-au straduit mai mult decat era nevoie. Corectitudinea nu-si are locul in travaliu si nastere.

 Cititi: Studiu national: Nastere naturala sau prin cezariana?

Metodele de ameliorare a durerilor de nastere -naturale sau NU ar trebui alese, ca la un vot, in spatele perdelelor. Nasterea unui copil ar trebui sa fie un eveniment memorabil, nu o tortura. Nu e important cum ai copilul, prin ce fel de nastere - ci cum il cresti si ce educatie ii dai.

Depinde numai de tine ca aceasta zi sa devina o amintire frumoasa si de durata.

Alege cu grija doctorul si locul in care urmeaza sa nasti.

Pregateste-e fizic si sufleteste pentru aceasta zi si mai ales straduieste-te sa fii participant activ la acest moment important.

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã?

Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: desprecopii.com - Articol revizuit de Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com
si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 32:

  1. gabriela.elena
    gabriela.elenatrimis la 6/2/2014

    Buna . Sunt in saptamana 36-37 , la cea de-a treia nastere. Primele 2 nasteri au fost naturale. La prima sarcina, travaliul a fost de 13 ore, nu am avut doctorul meu, si copilul a iesit foarte greu. La a doua sarcina am avut un travaliu de 4 ore jumate, copilul a iesit foarte repede. Se vede faptul ca dupa prima nastere s-a largit bazinul, iar eu desi in urma controlului nu aveam dilatatia necesara , cand le-am spus asistentelor ca la urmatoarea contractie il imping afara, chiar asa am facut. A iesit foarte repede. Contactiile din timpul travaliului au fost la fel de dureroase la primele doua sarcini. Acum la a 3-a sarcina am parte de multe contractii braxton-hicks foarte de care nici nu am avut parte la celelalte doua sarcini. Sper sa revin cu detalii si dupa nastere.

    Raspunde la acest comentariu
  2. boghiu anca
    boghiu ancatrimis la 1/11/2012

    Buna am 2o ani ,e primul bebe care il astept cu nerabdare am36 de sapt si sper in curand sa nasc cu bn si va rog sa ma incurajati,vreau sa nasc pe cale naturala.ca asa a dat Dumnezeu...

    Raspunde la acest comentariu
  3. cosmina
    cosminatrimis la 30/10/2012

    sunt insrcinata cu al 2-lea copil in 17 sapt.pe primul l-am nascut foarte greu mai bine de 17 ore de chin si durere,doctorul mi-a promis ca va veni,l-am platit dinainte(ca o proasta) si bineinteles ca ....nu a mai venit asa ca am ramas la mila unei moase scarbe care nu avea nici un chef si care nici nu se sinchisea sa vina sa vada daca nu cumva am nascut deja sau mai gravsa vada daca fatul mai prezinta batai fetale.ce ar trebui sa fac de data asta?nu imi permit sa merg la privat,nu imi permit 4500 ron pt 2 zile de spitalizare.mor de frica cu gandul la nastere

    Raspunde la acest comentariu
  4. julieta
    julietatrimis la 17/9/2012

    Am o fetita in varsta de 13 ani si acum sunt insarcinata iar .Am 23 de saptamani si un baietel foarte vioi.La prima nastere mi-a fost greu ca a fost pelviana si am nascut natural .Si acum imi doresc sa nasc la fel (adica natural),desi primesc sfaturi sa nasc prin cezariana (asa e la moda).Imi e putin teama sincer ,dar abia astept sa imi vad baietelul si sa il strang in brate. il iubesc mult si surioara lui il asteapta nerabdatoare!

    Raspunde la acest comentariu
  5. valeria
    valeriatrimis la 14/2/2012

    buna ,am 36 de saptamani cu al2-lea copil.am nascut natural prima data si nu a fost foarte rau.multumesc Lui Dumnezeu!am trecut cu bine de prima nastere.nu durerile ar trebui sa ne inspaimante ,cine ne va asista la nastere si cat de bine isi dau interesul!in rest trec toate.am o fetita de 2ani si 7 luni si urmeaza un baietel somnoros.abia astept sa nascdesi am hipoacuzie voi naste normal. nu- mi plac operatiileva doresc nastere usoara si sa treceti cu bine peste incercarile vietii!

    Raspunde la acest comentariu
  6. ioana daniela
    ioana danielatrimis la 9/2/2012

    buna am 23 saptamani,e primul bebe si abia astept sa-l tin in brate.sincer mi-e teama de momentul nasterii dar abia astept sa vina k sa-l tin pe bebe in brate si ma rog sa treaca repede,oricum nu stiu ce ma asteapta pana atunci dar va trece.curaj mamici si nastere usoara.

    Raspunde la acest comentariu
  7. ruzgar
    ruzgartrimis la 9/1/2012

    am nascut pe cale naturala,10 ore de travaliu si chinuri de moarte.am nascut ajutata de medic ın cele din urma.copilul fiind mare riscurile pe masura.nu as mai naste la fel nici pentru 10 milioane de dolari,practic o tortura e,acum nu toate femeile nasc la fel de greu.cele care au patit ca mine alegeti cezariana.

    Raspunde la acest comentariu
  8. sorina
    sorinatrimis la 15/12/2011

    sunt insarcinata in luna a cincea,dar din prima zi de la concepere ma lupt cu frica de cum voi naste,n-am crezut niciodata ca voi fi atat de fricoasa la asa ceva,nici cezariana parca nu mi-as dori,dar si pe cale naturala mi-e frica,admir femeile curajoase care se decid sa nasca natural,poate pana la urma voi fi si eu una din ele,cine stie?;)

    Raspunde la acest comentariu
  9. georgiana
    georgianatrimis la 8/11/2011

    eu am 2 nasteri pe cale naturala si acum sunt iar gravida in 15 saptamani.am vrut acum sa ma orientez spre cezariana dar citind despre aceasta operatie mam razgandit si optez tot pe cale naturala motivul:travaliul dureaza cateva ore si dupa nastere te simti atat de usurata si recuperarea este mai rapida,in schimb in timpul cezarienei nu simti durerile facerii dar dupa trecerea efectului anesteziei vine o recuperare lunga si dureroasa.le felicit pe toate mamicile indiferent de metoda lor si le doresc nastere usoara.doamne ajuta

    Raspunde la acest comentariu
  10. anca
    ancatrimis la 24/8/2010

    buna.am abia 22 de saptamìni dar asta nu ìnseamna ca nu sunt foarte emotionata.e prima mea sarcina asa ca nu stiu cum o sa fie.ce vreau sa spun e ca frica pe care o am e ìnvinsa de nerabdarea de a avea un ìngeras ìn brate.sper sa fie bine pentru mine dar si pentru voi

    Raspunde la acest comentariu
  11. valeria
    valeriatrimis la 18/7/2010

    buna,sunt insarcinata la 36 saptamani si astept cu nerabdare sa nasc si sa-mi vad fetita.sper ca va fi totul bine si voi naste natural.va doresc si voua o nastere usoara si numai bine

    Raspunde la acest comentariu
  12. popescu rodica
    popescu rodicatrimis la 19/4/2010

    sint insarcinata in 32 saptamini cu al 2-lea copil si pot sa va spun ca imi este foarte frica,desi sunt la a doua nastere si stiu ce ma asteapta.Voi nasta cu domnul dr.Vulcan,sper din tot sufletul sa trecem cu bine peste asta.asi vrea si eu sa-mi inving macar 5% din teama.Va urez nastere usoara la toate

    Raspunde la acest comentariu
  13. lyramy
    lyramytrimis la 4/1/2010

    buna dragele mele. intamplator am intrat pe acest forum si am citit despre dilema voastra de a naste natural sau prin cezariana. am o intrebare pentru cele care vor sa nasca natural dar se tem de durere: de ce nu v-ati gandit si la metoda eliminarii durerii prin hipnoza? chiar functioneaza!

    Raspunde la acest comentariu
  14. ramonela
    ramonelatrimis la 31/12/2008

    sunt in 36 de saptamani si la fiecare crampa imi imaginez ca gata acum e momentul.o sa nasc natural si sunt curioasa ce fel de dureri definesc inceputul travaliului intepaturi crampe sau ...ce?

    Raspunde la acest comentariu
  15. claudia
    claudiatrimis la 19/9/2008

    buna, sunt in 39 de sapt , e prima sarcina un baietel, nu mai am rabdare , shi nu shtiu cat o sa duc sarcina ? e posibil sa duc pana la 40 de sapt? multumesc , shi va doresc la toate nastere usoara

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII