Naște fără frică: Nu te supune fricii - lecția 5

Naste fara frica: Nu te supune fricii - lectia 5

Naște fără frică: Nu te supune fricii - lecția 5

Nu te supune fricii. Daca nu vei avea o atitudine pozitiva, negand frica - vei contribui la o experiență mai ușoară și mai relaxantă a nașterii, ceea ce poate ajuta la o naștere mai rapidă și mai ușoară. De asemenea, frica poate cauza stres, care poate afecta oxigenarea copilului și poate face mai dificilă nașterea.

Naște fără frică: Nu te supune fricii - lecția 5

Naște fără frică: Nu te supune fricii

Există mai multe motive pentru care femeile gravide se pot teme de naștere. Unele dintre aceste temeri pot fi legate de durerea asociată cu nașterea, în special dacă nu au primit informații despre durere și cum să o gestioneze. Alte femei se pot teme de pierderea controlului asupra propriului corp sau de incapacitatea de a lua decizii în timpul nașterii.

Frica de complicațiile sau de a nu fi în stare să nască natural sau daca au avut o experienta neplacuta in trecut, poate fi un factor determinant.

Frica se mai manifestă şi în legătură cu incizia perineală, forcepsul ori cezariana.

Epiziotomia este o incizie chirurgicala facuta in perineu (zona intre vagin si anus) in timpul nasterii pentru a mari diametrul canalului vaginal si a permite copilului sa iasa mai usor. Aceasta procedura se efectueaza atunci cand medicul considera ca este necesar sa se evite rupturile spontane sau pentru a evita probleme de santatate ale mamei sau copilului.

Citeste Rupturile perineale la nastere: de ce se intampla si cum pot fi prevenite

Exista doua tipuri de epiziotomie: mediana si paramediana. Epiziotomia mediana este o incizie facuta in mijlocul perineului, iar epiziotomia paramediana este o incizie facuta in partea laterala a perineului.

Epiziotomia este o procedura relativ comuna, dar nu este intotdeauna necesara si se poate face fara ea. Dupa nastere, incizia va fi suturata si poate necesita timp de vindecare si durere, iar unele femei pot experimenta dificultati in timpul actului sexual sau disconfort.

Citeste Epiziotomia: Cand este necesara si cand nu

Nasterea cu forcepsul este o procedura medicala in care se folosesc instrumente speciale, numite forceps, pentru a ajuta la expulzarea copilului din canalul vaginal. Aceste instrumente au doua brate curbe, care se potrivesc in jurul capului copilului, si se fixeaza prin intermediul unei manere. Apoi, prin manevrare cu atentie, medicul poate sa ajute la ghidarea copilului prin canalul vaginal si catre vagin, in cazul in care nasterea spontana nu se desfasoara normal sau exista probleme de sanatate pentru mama sau copil.

Citeste detalii Nasterea cu forcepsul

Exista doua tipuri de forceps: forcepsul obisnuit si forcepsul cu rotula. Forcepsul obisnuit este utilizat pentru a prinde capul copilului, iar forcepsul cu rotula este utilizat pentru a prinde si trunchiul copilului.

Nasterea cu forcepsul poate fi necesara in anumite situatii, cum ar fi: cand copilul este in pozitie de prezentatie anterioara, cand mama este epuizata sau cand exista probleme de sanatate cum ar fi, risc de sufocare a copilului sau probleme de ritm cardiac, pentru a menționa doar cateva.

Cel mai bine este să nu refuzi categoric ideea că aceste intervenţii nu ar fi posibile şi în cazul tău. Ideal este să te informezi asupra lor tot în cadrul şedinţelor de pregătire în vederea naşterii.

Cel puţin în cazul inciziei perineale, femeile se tem că cicatrizarea se va face greu sau că tăietura va ft prost suturată. De asemenea, se mai tem de durerea pe care ar putea-o resimţi când îşi vor reîncepe viaţa sexuală. Sfatul este acelaşi: discută cu medicul şi nu lăsa frica să blocheze procesul normal al naşterii!

Naste fara frica - lectii pentru femeile insarcinate

Naste fara frica: Fiecare nastere este unica. Energie pozitiva pentru femeile insarcinate - lectia 1

Naște fără frică: Nu lăsa poveștile de groază să iți fure bucuria de a deveni mamă: cum să iti protejezi emotiile - lectia 2

Naște fără frică: Frica de agresiune fizica și emoționala in timpul nașterii: ințelegand și depașind teama - lectia 3

Naște fără frică: Durerea poate fi stapanită - lecția 4

Nasterea unei stele - sau povestiri reale de la nasterea bebelusului - din toate maternitatile din Romania.

Emotie, durere, fericire. Experiente si amintiri de la nasterea bebelusului. Asa cum le-au povestit mamicile din Comunitatea Desprecopii.

Experiente pozitive dar realiste. Le gasesti aici. 

Naste fara frica - citeste si

Nașterea fără frică: de ce FRICA este egală cu DUREREA la naștere

Naște fără frică: metoda nașterii - populară in Suedia

Forumul despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII