Rodiile - un aliat in curele de slabire

Rodiile - un aliat in curele de slabire

Rodiile - un aliat in curele de slabire

  • Cunoscute deja pentru virtutile lor in lupta impotriva imbatranirii, rodiile sunt si un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele, facand parte din categoria alimentelor care taie senzatia de foame si care te fac sa apreciezi cum se cuvine fiecare masa.

Rodiile - un aliat in curele de slabire

Cunoscute deja pentru virtutile lor in lupta impotriva imbatranirii, rodiile sunt si un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele, facand parte din categoria alimentelor care taie senzatia de foame si care te fac sa apreciezi cum se cuvine fiecare masa.

Atunci cand vrem sa slabim, una dintre problemele cu care ne confruntam este pofta de mancare, care pare sa creasca exponential odata ce ne-am apucat de dieta. Oricat am manca, avem mereu acea senzatie de gol in stomac, care ne face sa ne gandim la mancare. Ei bine, cercetatorii britanici (cine altcineva!) au gasit solutia - rodiile. Fructele rosii, originare din Asia au, se pare, calitati nebanuite in ceea  ce priveste ajutorul pe care il pot da in privinta curelor de slabire.

Studiul facut de cercetatori de la Universitatea Queen Margaret, din Edinburgh, a implicat participarea unor voluntari. Jumatate dintre acestia au luat in fiecare zi, timp de 3 saptamani, un comprimat ce continea extract de rodii. Ceilalti participanti au luat niste false tablete, menite sa aiba doar efect placebo. Dupa 3 saptamani, fiecare voluntar a baut cate un pahar cu suc de rodii inainte de a se aseza la masa pentru a degusta un platou cu paste si sos de tomate. Inainte de a manca si apoi la intervale de 15 minute, in urmatoarele 2 ore, participantii si-au inregistrat printr-un chestionar adesea utilizat in acest gen de cercetare, senzatia de foame, respectiv de satietate. Persoanele care consumasera extract de rodii au resimti senzatia de foame mai putin decat celelalte (cu 12% in medie), aveau pofta de mancare mai scazuta (cu aproximativ 21%), iar senzatia de satietate era mai intensa (cu 16%). In plus, au mancat in medie cu 22% mai putin decat persoanele care nu luasera suplimetne pe baza de extract de rodii si au declarat ca mancarea este mai gustoasa.

/Images/rodii1.jpg

Concluzia cercetatorilor britanici, corelata si cu alte studii ce tin de compozitia chimica a rodiilor, este aceea ca un consum regulat de rodii poate sa reduca senzatia de foame si, in plus, sa accentueze senzatia de satietate. Dr. Emad Al-Dujaili, care a coordonat cercetarea, considera ca rezultatele acesteia arata clar ca extractul de rodii ajuta foarte mult in lupta contra obezitatii, reducand factorii de risc ai acesteia. Cu toate acestea, cauza pentru care rodiile produc efectul de satietate ramane inca incerta si urmeaza a fi studiata, dupa ce rezultatele prezentului studiu vor fi prezentate la un congres international de nutritie din Spania.

Pana atunci nu ne ramane decat sa ne apucam de consumat rodii, care, oricum nu au de ce sa ne faca rau. In plus, faptul ca taie foamea este benefic din mai multe motive, avand in vedere ca rodiile raman, cel putin deocamdata, in categoria fructelor exotice scumpe.

autor: redactor supereva.ro Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) 2013

Va recomandam sa mai cititi si:

Interesant de citit:
Un mar pe zi poate ajuta la combaterea obezitatii

Un compus gasit in cojile de mere numit acid ursolic, ne poate proteja impotriva obezitatii, ne informeaza un nou studiu pe soareci. ... citeste

12 alimente din India care reduc grasimea

O dieta sanatoasa, saraca in grasimi nu consta numai in consumul de ulei de masline, alge marine sau soia. Mancarurile indiene pot fi sanatoase, deasemenea, daca sunt gatite cu ulei si ingrediente… ... citeste

Slabiti cu otet de mere, miere si ceai verde

Intr-o societate in care fast-food-ul a ajuns o normalitate si multe familii mananca din ce in ce in ce mai mult in oras decat acasa, un simplu amestec de ingrediente naturale in dieta dvs. va poate… ... citeste

Trup frumos
 Binkini  inventia care promite un fund de invidiat
Vergeturile si tratamentul lor
Ce fac daca unghiile mele au devenit urate?specialistul raspunde
Cremele autobronzante, mereu cu culoarea verii
Slabeste si rasfata-te iarna asta cu ciocolata si scortisoara!
Trucuri pentru a manca mai putin
Somnul si kilogramele in plus
Ingrijirea pielii: ingrediente benefice si ingrediente nocive
Sportul da un sentiment de satietate
Frumusetea XXL invinge prejudecatile designerilor
Exista crema anticelulitica ideala?

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII