Saptamana 4 de sarcina

Saptamana 4 de sarcina

Saptamana 4 de sarcina

  • Fixarea are loc, de obicei, in timpul celei de-a patra saptamani de sarcina. Zigotul, care poarta acum denumirea de blastocist, se ataseaza de peretele uterului, formandu-si vizuina in care isi va continua procesul de crestere.

Saptamana 4 de sarcina

Fixarea are loc, de obicei, in timpul celei de-a patra saptamani de sarcina. Zigotul, care poarta acum denumirea de blastocist, se ataseaza de peretele uterului, formandu-si vizuina in care isi va continua procesul de crestere.

Tot in aceasta saptamana incepe sa se formeze si placenta. Unele femei experimenteaza primele simptome de sarcina , datorate schimbarilor hormonale si concretizate in stare de voma, mai ales dimineata.

Chiar daca majoritatea femeilor nu realizeaza ca sunt insarcinate in aceasta etapa, incepand din aceasta saptamana testul de sarcina poate iesi pozitiv, adica a doua liniuta incepe sa devina vizibila. Daca nu aveti rabdare si vreti sa stiti daca sunteti sau nu insarcinata, la sfarsitul acestei saptamsni, puteti face o vizita la doctor. Daca insa testul este negativ sau daca...s-a instalat menstruatia :) - ramaneti optmista si ginditi-va ca exista mereu o "luna viitoare".

/Images/saptamana4-1.jpg

E perioada cand pot sa-si faca aparitia simptomele de sarcina.

Daca testul e pozitiv si daca mestruatia nu isi face apartitia nici saptamana aceasta - e un semn bun! S-ar putea totusi sa aveti o sangerare usoara, semn ca ovulul s-a implantat.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:
 

Durerile abdominale in timpul sarcinii - ce trebuie să știi

Durerile abdominale in timpul sarcinii - ce trebuie să știi

Durerile abdominale sunt un motiv de panica si ingrijorare pentru multe gravidute - in special cele aflate la prima sarcina. Este posibil sa te ingrijorezi constant la orice smucitura si la orice…

Sarcina fără embrion (cu ou clar): cauze, final și durere - ce e bine de știut

Sarcina fără embrion (cu ou clar): cauze, final și durere - ce e bine de știut

Sarcina fara embrion - sau cu ou clar, este o cauza frecventa a pierderii timpurii a sarcinii. Se produce atunci cand ovulul fertilizat dezvolta o placenta si o membrana dar nu un embrion. Sarcina…

24 de probleme si situatii de care trebuie sa stii in timpul sarcinii: GHID la primul bebe

24 de probleme si situatii de care trebuie sa stii in timpul sarcinii: GHID la primul bebe

Multe din femeile insărcinate pentru prima oară sunt surprinse de termenii noi, de riscurile despre care aud, de simptomele sau neplacerile sarcinii dar și de situatiile noi cu care se…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Despre dezvoltarea sarcinii si teste in sarcina mai cititi: 

Dezvoltarea Sarcinii

Complicatii ale sarcinii

Teste in sarcina 

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII