Este autismul supra-diagnosticat?

Este autismul supra-diagnosticat?

Este autismul supra-diagnosticat?

  • Asociatia Americana de Psihiatrie a lansat noi linii directoare de diagnosticare a acestei afectiuni, conform carora numarul persoanelor diagnosticate ar putea scadea cu o treime. Pe de alta parte, expertii sunt de parere ca mii de copii ar putea ramane nediagnosticati, si astfel, fara sprijinul educational si cel social de care au nevoie.

Este autismul supra-diagnosticat?

Asociatia Americana de Psihiatrie a lansat noi linii directoare de diagnosticare a acestei afectiuni, conform carora numarul persoanelor diagnosticate ar putea scadea cu o treime. Expertii sunt de parere ca mii de copii ar putea ramane nediagnosticati, si astfel, fara sprijinul educational si cel social de care au nevoie. In Marea Britanie, liniile directoare sunt considerate la fel de importante, dar nu reprezinta principalul instrument folosit in diagnosticare.

Cercetatorii sustin ca noile linii directoare de diagnosticare a autismului ar putea reduce numarul de persoane diagnosticate cu o treime. Asociatia Americana de Psihiatrie (APA) a lansat liniile directoare in mai 2013, potrivit carora, cred expertii, mii de copiii din SUA ar putea ramane nediagnosticati. Acest lucru se traduce prin limitarea accesului la sprijin educational si social.

Numarul cazurilor diagnosticate cu autism scade

Cercetatorii de la Universitatea Columbia, New York, au efectuat o analiza a modificarilor din "Manualul Statistic de Diagnosticare a Tulburarilor Mentale". Studiul a relevat faptul ca numarul cazurilor diagnosticate utilizand noile linii directoare, scade cu un procent de 31%.

Cercetatorul dr. Kristine Kulage declara: "Acest studiu probeaza ingrijorarea ca exista posibilitatea (conform noilor proceduri de diagnosticare) ca un copil care are aceasta afectiune (conform criteriilor vechi) sa nu fie diagnosticat. Vechiul manual includea trei subgrupe distincte in cadrul definitiei tulburarilor din spectrul autismului - tulburare cu autism, tulburare Asperger si dezvoltare omniprezenta a unei tulburari - care in noile conditii nu sunt specificate!

Despre Sindromul Asperger

20 de lucruri despre Sindromul Asperger la copil

20 de lucruri despre Sindromul Asperger la copil

Copilul cu sindromul Asperger are dificultati adesea in a se integra la scoala sau in diverse medii sociale. Desi nu exista nici un leac pentru afectiunea lor, el poate insa fi instruit sa se…

Sindromul Asperger: caracteristici, diagnostic, tratament

Sindromul Asperger: caracteristici, diagnostic, tratament

Sindromul Asperger este o tulburare in dezvoltare care afecteaza modul in care creierul proceseaza informatiile. Persoanele cu sindromul Asperger pot fi ajutate cu sustinere, o rutina regulata,…

Sindromul Asperger - un alt mod de a privi lucrurile

Sindromul Asperger - un alt mod de a privi lucrurile

Definit in mod curent, sindromul Asperger este tulburarea din spectrul autismului (ASD) situata din punct de vedere medical in zona cu cele mai pregnante manifestari ale spectrului. Copiii si adultii…Manualul revizuit elimina aceste subgrupuri, in schimb, adaugand o alta noua, numita tulburare de comunicare sociala (pentru a diagnostica persoanele care au dificultati de comunicare dar nu dispun de alte atribute asociate autismului). Dupa utilizarea noului manual, numarul diagnosticurilor persoanelor cu autism a scazut cu 22%, iar al celor care dezvolta o tulburare omniprezenta cu 70%, de altfel, nespecificata. Cu toate acestea, nu a existat nici un declin notabil in numarul persoanelor diagnosticate cu tulburare Asperger.

"Exista posibilitatea sa pierdem diagnosticarea si tratamentul unor copiii, cei mai vulnerabili, care au intarzieri in dezvoltare" a declarat Dr. Kulage. "In multe cazuri, copiii necesita un diagnostic de ASD pentru a beneficia de prestatii medicale, suport educational si servicii sociale. Aceste noi orientari nu sunt considerate a avea un impact semnificativ asupra procesului de diagnosticare in Marea Britanie.


Carol Povey, Director al Centrului National Autistic, a declarat: "Noul manual are o influenta mare, dar nu este principalul set de criterii folosite in Marea Britanie, asa ca nu ne asteptam la schimbari imediate a modului in care autismul si sindromul Asperger sunt diagnosticate in tara noastra.

Eliminarea termenului de "Sindrom Asperger" se datoreaza faptului ca anumiti pacienti il vedeau ca parte a identitatii lor, folosindu-l in vocabularul de zi cu zi. Schimbarile nu vor impiedica oamenii sa foloseasca acest termen pentru a se defini. Toti cei care au fost diagnosticati cu autism, inclusiv cei cu sindromul Asperger, isi vor pastra diagnosticul.

Persoanele cu autism tind sa aiba dificultatii in comunicare, de a interpreta gresit expresiile faciale, precum si dificultati in a-si face prieteni. Ele pot fi, de asemenea, dependente de rutina, extrem de sensibile la schimbarile din mediul lor, si intens concentrate pe interese care nu sunt adecvate in contextul social in care se afla. Simptomele variaza in severitate, iar diagnosticarea precoce si accesul la tratament s-au dovedit a duce la rezultate mai bune.

Mai multe informatii despre autism:

Semne ale autismului -  infografic

Semne ale autismului - infografic

Semne ale autismului - puse intr-un infografic.

7 Cauze posibile ale autismului la copil

7 Cauze posibile ale autismului la copil

Cauzele exacte ale autismului sunt incă necunoscute insă diverse cercetari orientate inspre cauzele posibile din spatele tulburărilor din spectrul autismului sunt in plina…

Identificarea autismului inca din primele 6 luni de viata a copilului

Identificarea autismului inca din primele 6 luni de viata a copilului

Autismul poate fi detectat la bebelusi sub sase luni, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii americani au analizat modul in care copiii (de la nou nascuti pana la cei de 3 ani) privesc chipurile din…

 Forumuri specializate

Copii cu nevoi speciale Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai multa dragoste.

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Tema:Autism

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Este autismul supra-diagnosticat?.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Clinica Medicala Desprecopii

Clinica Medicala Desprecopii

Consultanta medicala online.
Cabinet stomatologic

Cabinet stomatologic

Tot felul de probleme cu dintisori. Cabinet ce se bucura de sprijinul medicilor de la Clinica Dentestet.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII