9 Moduri de a-ti transforma dormitorul intr-o oaza de somn

9 Moduri de a-ti transforma dormitorul intr-o oaza de somn

9 Moduri de a-ti transforma dormitorul intr-o oaza de somn

  • Stim cu totii ca somnul este o nevoie umana de baza, la fel ca mancarea si consumul de lichide. Si totusi, multi dintre noi inca mai cred ca putem dormi mai putin fara a suporta consecinte negative. De fapt, obtinerea unui somn de calitate suficient, care se afla in sincronizare cu ceasul intern natural al corpului tau, este vitala pentru sanatatea ta mentala si fizica.

    Iata 9 moduri cheie prin care iti poti pregati dormitorul pentru a fi ideal unui somn de calitate.

9 Moduri de a-ti transforma dormitorul intr-o oaza de somn:
Fa-ti dormitorul intunecat si linistit
Foloseste culori pentru a separa dormitorul de restul casei
Elibereaza spatiul de somn
Fa patul zilnic
Investeste intr-un pat confortabil si pastreaza-l simplu
Nu lasa in pat animalele de companie
Foloseste becuri rosii pentru a minimiza intreruperile de somn
Pastreaza o temperatura scazuta in dormitory
Ridica-te si paraseste dormitorul daca nu poti dormi
6 concluzii Feng Shui despre dormitorul unei persoane
Despre somn

Somnul de calitate este vital pentru sanatatea noastra

Obtinerea unui somn de calitate suficient, care se afla in sincronizare cu ceasul intern natural al corpului tau, este vitala pentru sanatatea ta mentala si fizica. Somnul inadecvat sau lipsa somnului de calitate are legatura cu anumite conditii, precum bolile de inima, bolile de rinichi, hipertensiunea arteriala, diabetul, accidentele vascular cerebrale, obezitatea si depresia. Fara a mai mentiona ca somnul este important pentru siguranta persoanala: Somnul sarac sau insuficient este asociat cu un risc crescut de leziuni, grave accidente de masina, si erori umane ce rezulta in accidente tragice.

Un expert american in 'somn' - doctorand absolvent al Consiliului American de Medicina a Somnului si-a dedicat 35 de ani pentru studiul somnului uman si al tulburarilor clinice de somn.Citeste si Insomnia: Mituri si Realitati

9 moduri in care iti poti transforma dormitorul pentru un somn de calitate

Una dintre descoperile lui este ca organizarea unui dormitor propice pentru somn este unul dintre cei mai importanti pasi pentru obtinerea calitatii odihnei de care ai nevoie pentru dispozitia ta, pentru sanatatea fizica si pentru bunastarea mentala. Aici sunt noua moduri cheie prin care iti poti pregati dormitorul pentru a fi prietenos cu somnul si a obtine un somn de calitate:

Fa-ti dormitorul intunecat si linistit

Daca spatiul in care locuiesti este prea luminos si zgomotos, ia in considerarea instalarea perdelelor negre la ferestre sau purtarea unei masti de somn pentru a impiedica lumina sa-ti ajunga la ochi. Indeparteaza de tine orice dispozitive cu cadrane luminate.

Pentru a masca zgomotele perturbatoare din exterior, iti poti achizitiona un aparat ieftin producator de “zgomot alb”. Un dormitor intunecat si linistit este deosebit de important pentru lucratorii in schimbul de noapte, care trebuie sa doarma in timpul zilei.

Foloseste culori pentru a separa dormitorul de restul casei

Dormitorul tau ar trebui separat (in culori) de restul casei, pentru a-i mentine vie asocierea si functia diferita. De exemplu, peretii ar trebui sa fie vopsiti cu o alta culoare decat restul casei, o culoare care consolideaza ideea de odihna.

Elibereaza spatiul de somn

Dormitorul tau nu ar trebui sa fie umplut cu ziare, reviste si dispozitive electronice. Aceasta pentru ca dezordinea este asociata cu functii multiple, iar ideea este sa limitezi functiile si asocierile dormitorului, nu sa le extinzi.

Fa patul zilnic

Este important sa-ti faci patul zilnic, si trebuie sa indepartezi patura la culcare. Acest ritual ajuta si la asocierea patului cu functii foarte specifice: dormit si sex. Nu manca in pat, nu privi la televizor si nici nu efectua nici un alt lucru in pat, pentru ca aceste activitati sunt asociate cu starea de veghe, nu cu dormitul.

Investeste intr-un pat confortabil si pastreaza-l simplu

Asigura-te ca iti achizitionezi un pat si perne confortabile si de inalta calitate; este o investitie pe care nu o vei regreta! Pastreaza lenjeriile de pat, coverturile si pernele la un numar acceptabil, astfel incat sa nu fii nevoita in mod constant sa le indepartezi atunci cand incerci sa dormi. Alege pentru lenjeriile de pat si coverturi culori care ti se par linistitoare si calmante.

Nu lasa in pat animalele de companie

Cel mai bine este ca animalele de companie sa nu stea in pat, pentru ca tu sa te poti misca fara a fi preocupat de faptul ca le-ai putea deranja. Ideea este sa iti prioritizezi propriul confort in timpul somnului. Daca doresti, animalutele de companie pot avea paturi separate in dormitorul tau.

Iar daca ai un partener uman care este perturbator, ia in considerare alaturarea a doua paturi sau investirea intr-un pat mare de mijloc. Aceasta este o alta investitie pe care nu o vei regreta.

Foloseste becuri rosii pentru a minimiza intreruperile de somn

Daca te trezesti in mijlocul noptii pentru a face excursii la baie, nu aprinde luminile deasupra capului. Activarea luminii deasupra capului trimite ceasului intern mesajul “trezeste-te”. Foloseste becuri rosii, lumina rosie este practic invizibila pentru ceasul nostru intern, la un nivel minim pe timp de noapte pentru a vedea drumul catre baie si inapoi.

Pastreaza o temperatura scazuta in dormitor

Ai observat vreodata ca dormi mai bine in timpul lunilor de iarna? Intr-un mediu de dormit racoros, chiar obtinem un somn mai profund.

S-ar putea sa dormi mai linistit cand esti acoperit cu o patura. Daca esti fierbinte atunci cand mergi la culcare, vei adormi foarte greu. Acest lucru se datoreaza temperaturii corpului, care se afla la un nivel ridicat pana apare somnul. Temperatura corpului nostru are un ciclu de 24 de ore diferit in functie de ciclul activitate-odihna. Temperatura corpului creste in perioada activa a zilei, pentru a produce caldura ce vine in sprijinul activitatii, si scade in timpul orelor de seara, pentru a pierde caldura in pregatirea pentru somn, o stare de conservare a energiei. Pentru a adormi trebuie, literalmente, sa te racesti, iar un dormitor foarte cald blocheaza procesul de racire.

Ridica-te si paraseste dormitorul daca nu poti dormi

Daca ai probleme in a adormi, ridica-te si paraseste dormitorul pentru a privi la TV sau pentru a citi pana cand esti somnoros, iar apoi intoarce-te in dormitor. In acest mod, nu iti vei asocia patul cu starea de neliniste.

Aceste ajustari prietenoase somnului efectuate in dormitorul tau pot creste starea somnului tau pentru o dispozitie, sanatate fizica si concentrare mentala mult mai bune.

6 concluzii Feng Shui despre dormitorul unei persoane

Putem spune o gramada de lucruri despre o persoana (ce parere are despre sex, copii, dragoste si chiar cat de mult isi doreste sa fie intr-o relatie), doar dupa o simpla vizita in dormitorul acesteia.

Dar este  intr-adevar corect, sau de bun simt, sa judecam pe cineva bazandu-ne doar pe felul in care ii este aranjat dormitorul? Astazi, vreau sa impartasesc cu voi cateva semnale interesante in dragoste pe care le-am observat in timp, semne care ar trebui sa va creasca gradul de constientizare daca va aflati intr-o relatie sau daca doar va intalniti cu cineva. Daca aveti un partener fabulos cu unul dintre aceste semnale de alerta feng shui, nu va ingrijorati, atat timp cat semnul nu este un motiv de despartire.

Daca observati mai mult decat un semnal de alerta, atunci merita sa-i acordati atentie. Am avut clienti si cititori care m-au intrebat daca este grav faptul ca partenerul lor are un dormitor aranjat intr-un mod nebunesc, dar, mai tarziu au revenit sa-mi spuna ca ar fi trebuit sa stie mai bine. Deci, acum veti sti! citeste mai departe aici>

Despre somn merita citit si:

11 modele de paturi homemade
6 concluzii Feng Shui despre dormitorul unei persoane
Despre somul adultilor si intrebarile sale
Mai multe motive pentru un somn bun in timpul sarcinii
Ce pot dezvalui visele despre sanatatea ta?
Ce se intampla cu tine in timp ce visezi

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII