Obiective si hoteluri de lux in Grecia

Obiective si hoteluri de lux in Grecia

Obiective si hoteluri de lux in Grecia

  • Mica insula Delos a fost locul de nastere al lui Apollo (zeul adevarului si luminii), si a surorii sale gemene (zeita lunii), Artemis. In anul 1000 i.Hr, Ionienii au ocupat insula si au transformat-o intr-un centru religios. Pozitionata strategic si protejata impotriva atacurilor, Delos a devenit cel mai mare port din Aegean si centru comercial de sclavi, inainte sa fie usor, usor abandonat in anul 70 i.Hr; Mai multe detalii in continuare...

Mykonos si Delos-Mykonos este de mult timp cea mai preferata destinatie pentru tineri si insula cea mai plina de viata din Grecia. Chora, capitala adesea intalnita in vederi, este curata si foarte bine intretinuta. Cluburi cosmopolitane, baruri pentru homosexuali si multe plaje fermecatoare (majoritatea pentru nudisti), unde putine traditii Grecesti supravietuiesc.

Cel mai mic din grupul Cicladelor, Mykonos nu are mai mult de 16 pe 11 km. Pentru a scapa de multimea de oameni, puteti sa va indreptati 3 km de oras, spre plaja, si sa va cazati la  intimul Club-Hotel Kivotos, cel mai bun din Mykonos; sau de ce nu, sa faceti o calatorie cu barca pana pe insula invecinata Delos.

Mica insula Delos a fost locul de nastere al lui Apollo (zeul adevarului si luminii), si a surorii sale gemene (zeita lunii), Artemis. In anul 1000 i.Hr, Ionienii au ocupat insula si au transformat-o intr-un centru religios. Pozitionata strategic si protejata impotriva atacurilor, Delos a devenit cel mai mare port din Aegean si centru comercial de sclavi, inainte sa fie usor, usor abandonat in anul 70 i.Hr; aproape toata insula (de 4 km patrati) este un muzeu arheologic in aer liber, acoperit cu ruine, mozaicuri, iar in lunile de primavara cu floi salbatice. Excavatiile incepute spre sfarsitul secolului al 19-lea continua in zilele noastre.

Pentru a va relaxa, puteti sa va petreceti timpul la magnificul Club-Hotel Kivotos, care se afla in golful Ornos, 3 km din oras si este deschis in lunile Aprilie-Octombrie.

 

Contact: kivotos@kivotosclubhotel.gr; www.kivotosclubhotel.gr.
Delos este accesibil doar cu barca din Mykonos, la o distanta de 25 de minute. Plecarile sunt dimineata, zilnic; preferabil lunile Mai, Septembrie-Octombrie.

Santorini – este favorita Greciei (a carui nume original este Thira). Aici are loc o activitate vulcanica intensa si de mult timp se presupune ca Santorini nu este decat ramasita regatului pierdut Atlantis. In acest sol volcanic cresc 36 de soiuri de vita de vie, Santorini producand un minunat vin alb.

Casele de un alb orbitor - cunoscute ca cel mai frumos amplasament din Mediterana - cu acoperisuri rotunjite, sunt asezate pe varful stancilor la 305 metri inaltime.

In Oia, prelungiti-va putin vizita si ramaneti la Perivolas-aici veti putea vedea cu ochii dumneavoastra minunatele locuri pe care probabil le-ati observat adesea in vederi. Cu siguranta in Santorini se afla hotele mai luxoase decat acesta insa nici unul nu va ofera o astfel de priveliste si apus de soare (dupa orele amiezii toti oamenii se indreapta spre terase pentru a privi apusul). Perivolas este un loc plin de dragoste si frumusete, aflandu-se la doar 2 minute (mers pe jos) distanta de Oia, iar de acolo 20 minute distanta cu masina pana in orasul Thira. Suprafata insulei este de 96 km patrati si se afla la 130 mile nautice de Piraeus.

Santorini se afla la o distanta de 12 ore cu bacul din Atena; exita si un mic aeroport cu zboruri zilnice.
Perivolas se afla in Oia, in partea de nord-vest a insulei.
Contact: fax 30/286-071309;
perivolas@san.forthnet.gr.
Perivolas este deschis in lunile Aprilie-Octombrie; preferabil lunile Aprilie-Iunie si septembrie-Octombrie.

Patmos (Dodecanese, Grecia) - Sf. Ioan Teologul a fost inspirat sa scrie Cartea Revelatiei in timpul unei exilari in Patmos, care a inceput in anul 95 Dupa Hristos. Mica pestera unde Sf. Ioan a auzit vocea lui Dumnezeu (acum cunoscuta ca Pestera Sacra) se afla in centrul Manastirii Apocalipsei.

Insa adevarata atractie este Manastirea Sf. Ioan Teologul, un complex monahal de biserici si gradini interioare, construita ca fortareata.

Pe langa comorile culturale si religioase, Patmos ofera turistilor mai putin inclianti spre partea religioasa plaje uimitoare.

Patmos se afla la 240 km de tarm.

Rhodes (Dodecanese, Grecia) - datorita locatiei sale strategice, economia din Rhodes a fost mereu infloritoare. Putinele ramasite din trecutul antic (Colosul din Rhodes a fost o statuie imensa, una din cele sapte minuni ale lumii si il infatisa pe zeul grec al Soarelui, Helios, masurand intre 32 si 36 de metri). Insa in Evul Mediu-o perioada in care insula a fost dominata de Ordinul Cavalerilor Sf. Ioan-ramane foarte important in Orasul Vechi, cel mai locuit oras Medieval din Europa si considerat unul dintre cele mai importante monumente culturale mostenite. Este un oras foarte pitoresc, cu strazi inguste si cladiri cu o arhitectura traditionala.

Rhodes se afla la doar 17.8 km departare de coasta Turciei, iar influenta estetica a prezentei Turciei timp de 300 de ani, inca poate fi vazuta peste tot in Orasul Vechi. Cel mai incantator loc in care va puteti caza este San Nikolis, gazduit intr-o cladire medievala si condus de o familie. Micul dejun il puteti lua in gradina de pe acoperis, bucurandu-va in acelasi timp de incantatoarea priveliste oferita.

Cum ajungeti in Orasul Vechi: zboruri zilnice si o legatura zilnica cu bacul, dintre Atena si Rhodes.
Hotelul San Nikolis se afla la adresa: 61 Hippodamou
Contact: fax 30/2241-032034;
nikoliss@hol.gr; www.s-nikolis.gr.

Symi (Dodecanese, Grecia) - este construit in forma de amfiteatru, la baza unei fortarete medievale. Aici puteti vizita si manastirea Panormitis unde sunteti bineveniti sa innoptati. Symi se afla la nord-vest de Rhodos, fiind locuita de constructori de nave inca din antichitate, insa acum se mandreste cu nu mai putin de 77 de biserici (merita vizitata Biserica Sfatul Arhanghel Mihail) si plaje cu nisip minunat.

Hotelul Aliki este unul dintre cele mai frumoase mici hoteluri din Grecia, restaurant cu mare atentie si bun gust. Camerele de la atajul al doilea au o priveliste minunata spre port.

Symi se afla la 20 km nord de Rhodos.
Hotelul Aliki se afla la Akti G. Genimata.
Contact: fax 30/246-071665;
info@simi-hotelaliki.gr; www.simi-hotelaliki.gr.
Hotelul este deschis in lunile Aprilie-mijlocul lunii Octombrie; preferabil lunile Mai-Septembrie.

Muzeul National Arheologic (Atena, Grecia) - gazduieste cele mai multe piese de arta si sculptura din Grecia Antica, din lume. Inegalabila colectie de arta Cicladica, Minoana, Miceniana si Clasica este o parte esentiala de introducere a Greciei. Atractia de la primul etaj cu sculpturi este vestitul Artemision Poseidon-circa 5 secole Inainte de Hristos. Alte atractii includ bijuteriile antice si bizantine din aur.

Pastrati-va putin timp pentru a vizita si minunata colectie Thira aflata la primul etaj, o serie de artifacte si olarie, salvate din insula Santorini (Thira), datand de la civilizatia Minoana contemporana cu Knossos din Creta. Colectia Thira este cunoscuta pentru bine pastratele fresce, o parte din ele fiind inapoiate catre Santorini, unde un alt muzeu este completat.

Muzeul se afla la adresa: 44 Patission, Tissitsa.
Contact: fax 30/1-0821-7724;
protocol@eam.culture.gr; www.culture.gr.

Hotelul Bratsera - fabrica de burete infiintata de Nickolaos Verneniotis in anul 1860, a fost cu drag restaurata si transformata in cel mai minunat hotel mic din Grecia. Hotelul are 28 de camere si o gradina cu piscina. Arhitectul hotelului a fost premiat cu diploma EUROPA NOSTRA in anul 1996, pentru minunata restaurare.

 

 

 

Contact: bratsera@yahoo.com; www.greekhotel.com/saronic/hydra/bratsera/home.htm.

Mai multe informatii despre Grecia veti gasi aici:  www.gnto.gr/  www.ancientgreece.com/

SuperEva va recomanda urmatoarele hoteluri:

www.casa-leone.com
www.kingminospalace.com/
www.apartmentsalantha.com/
www.lato.gr/
www.corissia.com/

Va recomandam sa mai cititi si:

Grecia
Legenda si mit intr-un paradis terestru – Insula Corfu
Itinerar de lux in insula Creta
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
6 obiective care merita vazute in Grecia
Obiective si hoteluri de lux in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)


 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Grecia

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII