Uleiul de nuca de cocos previne cariile dentare

Uleiul de nuca de cocos previne cariile dentare

Uleiul de nuca de cocos previne cariile dentare

  • Stomatologii au incurajat mult timp consumul de fluor pentru a preveni aparitia cariilor si a problemelor dentare. Dar, de asemenea, mai multe studii au constatat ca alte lucruri, cum ar fi  radacina de lemn dulce sau guma, pot ajuta, de asemenea, in lupta impotriva cariilor dentare.

Uleiul de nuca de cocos poate inhiba cresterea bacteriilor, si ajuta la prevenirea cariilor dentare

Stomatologii au incurajat mult timp consumul de fluor pentru a preveni aparitia cariilor si a problemelor dentare. Dar, de asemenea, mai multe studii au constatat ca alte lucruri, cum ar fi  radacina de lemn dulce sau guma, pot ajuta, de asemenea, in lupta impotriva cariilor dentare.

Acum, un nou studiu sugereaza ca uleiul de nuca de cocos ar putea combate, de asemenea, aparitia cariilor dentare, putand astfel fi utilizat intr-o varietate de produse de ingrijire dentara.

Oamenii de stiinta de la Institutul de Tehnologie din Athlone Irlanda au constatat ca uleiul de nuca de cocos care a fost tratat cu enzime, opreste actiunea de crestere a bacteriilor Streptococcus - o cauza majora a cariilor dentare. In prezentarea concluziilor la Societatea pentru Conferinta Generala de Microbiologie de la Universitatea din Warwick, cercetatorii au concluzionat ca uleiul de nuca de cocos este un antibiotic natural care ar putea fi usor incorporat in produsele comerciale de ingrijire stomatologica.

Deoarece mai mult de 90% din copiii din tarile industrializate se confrunta cu carii dentare, oamenii de stiinta cred ca rezultatele sunt deosebit de importante in acest sens.

Cercetatorii au testat impactul uleiului de nuca de cocos, uleiului vegetal si uleiului de masline, uleiuri care in starea lor naturala si cand de asemenea sunt tratati cu enzime, stimuleaza digestia. Ei au testat apoi uleiurile impotriva bacteriilor streptococ, care sunt frecvent intalnite in gura. Rezultatele au aratat ca numai enzima-consolidata de ulei de cocos a avut capacitatea de a inhiba cresterea celor mai multe tulpini de bacterii, inclusiv Streptococcus mutans.

Mai cititi si:

Uleiul de nuca de cocos - un miracol pentru sanatate Uleiul esential de cocos

Echipa considera ca actiunea asupra uleiului de nuca de cocos gras de catre enzime il transforma in acizi, care sunt deosebit de activi si eficienti impotriva bacteriilor. Alte studii au sugerat, de asemenea, faptul ca laptele modificat de enzime ar putea opri de asemenea bacteria  S. mutans de la legarea de smaltul dentar.

Utilizarea de ulei de nuca de cocos in produsele de ingrijire dentara ar putea fi o alternativa atractiva la aditivii chimici, a remarcat dr. Damien Brady, cercetator de frunte in studiul irlandez.  "Se lucreaza la concentratii relativ scazute."

"De asemenea, cu rezistenta la antibiotice in crestere, este important sa ne indreptam atentia spre noi modalitati de a combate infectiile microbiene", a adaugat Brady.

Aceste studii, au oferit de asemenea, o privire in modul de lucru al substantelor antibacteriane din intestinul uman.

"Datele noastre sugereaza ca produsele digestiei umane arata semne de activitate antimicrobiana. Acest lucru ar putea avea implicatii pentru modul in care bacteriile colonizeaza celulele mucoasei tractului digestiv si in general pentru sanatatea generala a intestinului" afirma dr Brady.

Studiile anterioare au aratat ca produsele partial digerate au activitate antimicrobiana. Enzima recent modificata de lapte este ceea ce a determinat cercetatorii irlandezi sa se uite la efectul altor enzime care modifica alimentele.

Brady a precizat faptul ca cercetatorii vor examina in continuare modul in care uleiul de cocos interactioneaza cu streptococii la nivel molecular, precum si cu alte tulpini de bacterii daunatoare si drojdii. Testarile suplimentare au descoperit ca enzima consolidata din ulei de nuca de cocos  a fost de asemenea daunatoare pentru Candida albicans.

Recomandare:

Cititi si Sanatatea Femeii de la Desprecopii.com

Stomatologie
Ce alegem: incrustatii sau plombe?specialistul raspunde
Implantul dentar
Snap-on smile
Produse naturale pentru albirea dintilor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII