Safari in Kenia

Safari in Kenia

Safari in Kenia

  • Fosta colonie britanica, si cu o infrastructura turistica de invidiat, iti ofera toate fatetele continentului african. Nebunia oraselelor prafuite si periferiile pline de gunoaie, minifabricute la margine de drum din care ies paturi si sculpturi superbe din lemn, piese si bucati de masini descompuse, copii desculti in uniforme de scoala, capre flamande printre maldare de gunoi.

Ca sa faci cunostinta cu Africa si sa minimalizezi cat de cat socul cultural, o destinatie turistica potrivita este Kenia.

Fosta colonie britanica, si cu o infrastructura turistica de invidiat, iti ofera toate fatetele continentului african. Nebunia oraselelor prafuite si periferiile pline de gunoaie, minifabricute la margine de drum din care ies paturi si sculpturi superbe din lemn, piese si bucati de masini descompuse, copii desculti in uniforme de scoala, capre flamande printre maldare de gunoi.
 
Este vacanta in care combini o sedere la malul oceanului cu cateva zile de safari in cele mai frumoase rezervatii naturale: Amboseli, Tsavi si Serengeti la granita cu Tanzania.

O data ce ai aterizat in Nairobi schimbi avionul cu o cursa interna pana in Mombasa - zborurile interne sunt foarte bine organizate, iar daca ai pierdut rezervarea intr - o ora poti lua fara probleme alt avion!

De la aeroport si pana la hotel drum lung si plin cu impresii despre Africa in toata
splendoarea ei. Doua zile de refacere la malul oceanului (Mombasa) si incepe euforia safariului.

La ora 5 dimineata se da startul plecarii iar ghidul care este si sofer te ajuta sa-ti urci bagajele in microbuz.

Trebuie spus ca ghidul este de o punctualitate de tip nordic si foarte bine motivat.
Poti sa faci safari doua zile dar si o saptamana, depinde de buget si de timp. Doua zile sunt sufiente pentru asa zisul  big 5 - despre care vorbesc turistii si dupa care alearga disperati toti ghizii ca sa-si multumeasca clientii - in functie de cate animale reusesc sa vada turistii, sunt renumerati ghizii (tip).

Cel mai apropiat parc natural de Mombasa este Tsavi cam la 3 ore distanta (cc 200km). Impartit in est si vest se intinde pe o suprafata de 21.000 km si este cea mai mare rezervatie naturala din Kenia si cu cea mai mare populatie de elefanti rosii. Savana care se intinde cat cuprinde privirea ascunde animale si animalute de toate marimile. Intr-un gamedrive inceput dis de dimineata (4am) dai cu usurinta de lei, girafe, elefanti, cirezi de zebre si antilope, rinoceri, hipopotami, egrete si toate soiurile de pasari.

Kilimanjaro

Din Tsavi vest continui calatoria - timp de 8,9 ore cu acelasi microbuz - spre Ambuseli. Cea mai impresionanta rezervatie naturala (spun ghidurile turistice) dupa Masai Mara. Se intinde pe o suprafata de 400km si ofera o priveliste spectaculoasa peste Kilimanjaro. Toate animalele Africii sunt si aici adunate la un loc.

Reputatia si-o merita cu siguranta, pentru ca inca de la intrare te intampina girafele fricoase de printre copaci si tufisuri. De pe movilele de pamant construite de termite, leii lenesi intinsi sfideaza camerele foto. Din nou elefanti si hipopotami sau cate o gazela sau un bivol sfasiati de lei la marginea drumului. 


 
La intoarcere nu putem sa nu trecem si prin satucul (trib) de masai care ne intampina cu un dans special pentru turisti. Este o sursa buna de venit pentru acesti adevarati antreprenori care pentru un mic tur al satucului iti golesc buzunarele. Un lucru bun este ca nu vor numai bani ci si lucruri la schimb. Cu ceva jucarii si hainute pentru copii am facut  afaceri bunicele cu masaii.

Bine de stiut este sa iei in valiza haine si incaltari pe care nu le mai imbraci (in special tricouri) si sa le dai oamenilor nevoiasi. De exemplu, cand pleci poti sa le lasi in camera de hotel (sunt foarte bucurosi sa le ramana lor).

Din safari inapoi in Mombasa la briza oceanului unde doua zile sunt suficiente ca sa-ti revii si sa te scuturi de praful rosu african.

Tanzania&Zanzibar, Namibia, Africa de sud, Botsuana sunt doar cateva destinatii turistice pentru cei ce iubesc Africa! Natura absolut superba, serviciile ireprosabile si oamenii minunati iti asigura o vacanta de vis!

Mai cititi:

Atractiile turistice ale Parisului
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
Sardinia, soare, cer senin, mare de smarald...
Barcelona  orasul campion al muzeelor inedite
Itinerar de lux in insula Creta
Litoralul Croatiei  o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii
Cele mai luxoase statiuni de schi din Europa
Chamonix - perla Alpilor
Hoteluri de lux in Chamonix
Legenda si mit intr-un paradis terestru  Insula Corfu

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Australia

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII