Dieta Dukan faza 1

Dieta Dukan faza 1

Dieta Dukan faza 1

  • Descoperiti o noua persoana in dvs cu etapa 1 a dietei Dukan, odata cu beneficiile pierderii in greutate. Va inspaimanta ideea ca veti merge la plaja vara aceasta? Sau chiar doar vederea costumelor de baie va terorizeaza?

Descoperiti o noua persoana in dvs cu etapa 1 a dietei Dukan , odata cu beneficiile pierderii in greutate. Va inspaimanta ideea ca veti merge la plaja vara aceasta? Sau chiar doar vederea costumelor de baie va terorizeaza?

Noua Dieta Dukan de vara ar putea fi raspunsul la problemele dvs. Bogata in  proteine, saraca in grasimi, Dieta Dukan (apartinand dr. Pierre Dukan) a asaltat intreaga lume ca plan pentru pierderea in greutate, adaptat pentru corp si suflet.

Un best-seller in tara natala, Franta, timp de 10 ani, dieta a devenit universal populara de la lansarea ei in Marea Britanie, anul trecut. Penelope Cruz a declarat ca dieta Dukan i-a redat silueta dupa nasterea fiicei sale, iar mama lui Kate Middleton, Carol , a jurat ca a folosit-o inainte de nunta regala.

Ideea de baza a acestui plan este faptul ca obtineti placerea de a manca, odata cu promisiunile de reducere a kilogramelor in timp ce va bucurati de cantitati nelimitate de mancare adevarata.

Aceste principii - precum si pierderea in greutate rapida - fac din dieta Dukan o modalitate perfecta de a intra in forma pentru vara, si tot ele sunt motivul pentru care dr. a dezvoltat acest plan (pentru trup si suflet) pentru a va pregati pentru plaja.

Cititi si: Dieta Dukan - un alt mit daramat?

Va vom arata cum sa adaptati dieta pentru a vi se potrivi la numarul de kg pe care doriti sa le pierdeti. Vestea buna este ca va puteti bucura de alimentele delicioase in continuare.  Dietecianul independent Dr. Sarah Schenker este de acord. "Cantitatile uriase de carbohidrati, glucidele rafinate (mai ales painea alba, pastele si orezul) nu sunt bune pentru sanatatea dvs, asa ca, dieta Dukan bogata in proteine si saraca in carbohidrati este, mai mult decat realizeaza unii dintre noi, un mod echilibrat de a ne alimenta.
 

Cum functioneaza Dukan

FAZA 1: ATACUL. Dieta Dukan incepe cu o faza scurta, in care nu veti manca doar proteine - carne, peste, oua, produse lactate degresate si (spre deosebire de Atkins) fara produse lactate slabe in grasimi. Acesta este startul care ofera pierderea initiala de pana la 3 kg in doar 5 zile si stabileste tonul pentru celelalte etape ale planului. Ramaneti in aceasta faza pana la 10 zile, in functie de cata greutate vreti sa piedeti.

FAZA 2: CROAZIERA. Aceasta este etapa in care alternati proteinele pure cu o gama nelimitatata de salate si legume, plus produse lactate degresate. In aceasta faza, puteti incepe o masa cu o salata sau o supa, urmata apoi de carne sau peste cu legume. Cele mai multe persoane pierd un kg pe saptamana in timpul acestei faze, si raman aici pana ating greutatea tinta.

FAZA 3: CONSOLIDAREA. Adaugati la proteinele nelimitate si salate un fruct pe zi, paine din cereale integrale(2 felii) branza si alimente bogate in amidon cum ar fi pastele (cu moderatie) inapoi in meniul dvs. Sunteti chiar incurajati sa aveti 2 mese fara restrictii pe saptamana - cu alcool, unt, paine, ciocolata, sau orice alimente va plac cu adevarat, dar care va fac sa va simtiti vinovati.

Cercetarile dr. Dukan arata ca stagnarea in etapa de consolidare, timp de cinci zile pentru fiecare 450 - 500 de grame pe care le-ati pierdut, permite organismului sa-si stabilizeze noul echilibrul permanent.

Faza 4: STABILIZAREA. Puteti manca si bea tot ce doriti, fara vina sau restrictii, cu o singura exceptie: in zilele de joi, numai proteine. Pentru totdeauna.

Inceputul: FAZA DE ATAC
Dieta Dukan de vara incepe cu un atac puternic si scurt detailat mai jos, in care consumati cantitati nelimitate de carne, peste si produse lactate degresate de la o zi la 10, in functie de numarul de kg pe care vreti sa le pierdeti. Dr. Dukan spune ca acest stadiu initial al dietei este foarte eficient, deoarece limiteaza organismul doar la alimente cu proteine.

Proteinele trec incet prin sistemul digestiv. Consumul de alimente doar din proteine va face sa va simtiti satui, fara a avea pofta de mancare care sa va saboteze pierderea in greutate. Proteinele sunt scazute in calorii, comparativ cu grasimile si carbohidratii, iar structura lor complexa face ca procesarea lor sa necesite arderea a mai multor calorii decat in cazul altor alimente.

Regulile fazei de atac sunt simple. Beti 2 litri de apa pe zi, plimbati-va 20 de minute pe zi si evitati untul si uleiul. Mancati cat de mult doriti si cand doriti din alimentele de mai jos. Ce nu gasiti in lista, este interzis.

Dr. Schenker spune ca este important sa consumati peste. "Incercati sa consumati peste gras (pana la 2 portii pe saptamana pentru femeile de varsta fertila, pana la 4 portii pentru barbati si femeile in post-menopauza) pentru a asigura un aport bun de grasimi esentiale si vitamine solubile in grasimi."

Ce puteti manca

 - carne de vita slaba, manzat sau de iepure
 - carnea de pui si curcan (fara piele)
 - sunca slaba (scoateti soricul) si carne de vita uscata (bresaola)
 - ficat (de vita sau de pui)
 - toate tipurile de peste - alb, gras, proaspat, congelat, uscat, afumat sau conservat (in apa sau in saramura)
 - toate tipurile de crustacee
 - pana la 2 oua pe zi. Doar 3 sau 4 galbenusuri pe saptamana daca aveti valori crescute ale colesterolului; albusul poate fi consumat fara restrictii
 - produse lactate fara grasimi, cum ar fi iaurtul, branza de vaci si laptele degresat. Iaurturile simple si aromate sunt permise fara restrictii, dar iaurturile cu fructe (care contin piure de fructe) ar trebui limitate la doar 2 pe zi
 - indulcitori, otet, condimente, plante aromatice, usturoi, ceapa, castraveciori si ceapa murata ca si condimente, suc de lamaie, mustar si sare cu moderatie, guma de mestecat fara zahar.

Ingredientul secret al lui Dukan

Unul dintre elementele cheie ale acestei diete, care o diferentiaza de cea a lui Atkins este taratea de ovaz. Aceasta este bogata in proteine si fibre solubile, asa ca absoarbe apa din intestin, ajutandu-va sa va simtiti satui. Tototodata este minunata pentru sanatatea inimii, ajuta la constipatie si,  odata digerata, se comporta ca un Flypaper (hartie de muste) in intestin, atragand moleculele de grasime, zaharurile si toxinele, eliminandu-le din organism inainte de a fi absorbite.

Cititi in continuare: Dieta Dukan faza 2 si Dieta Dukan faza 3

Va recomandam sa mai cititi si:

Trup frumos
 Binkini  inventia care promite un fund de invidiat
Vergeturile si tratamentul lor
Ce fac daca unghiile mele au devenit urate?specialistul raspunde
Cremele autobronzante, mereu cu culoarea verii
Slabeste si rasfata-te iarna asta cu ciocolata si scortisoara!
Trucuri pentru a manca mai putin
Somnul si kilogramele in plus
Ingrijirea pielii: ingrediente benefice si ingrediente nocive
Sportul da un sentiment de satietate
Frumusetea XXL invinge prejudecatile designerilor
Exista crema anticelulitica ideala?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII