Dieta Dukan faza 3

Dieta Dukan faza 3

Dieta Dukan faza 3

  • In a treia etapa a dietei Dukan, corpul dvs va invata sa se adapteze la noua sa greutate. Atunci cand veti ajunge la greutatea dorita, e timpul sa intrati in faza de consolidare pentru a va asigura ca, corpul se adapteaza la noua greutate.

Cititi aici: Dieta Dukan faza 1 si Dieta Dukan faza 2

In a treia etapa a dietei Dukan, corpul dvs va invata sa se adapteze la noua sa greutate. Atunci cand veti ajunge la greutatea dorita, e timpul sa intrati in faza de consolidare pentru a va asigura ca, corpul se adapteaza la noua greutate.

Grasimea este o modalitate de stocare a caloriilor excedentare si ne pricepem foarte bine sa o facem, caci de altfel, am muri de foame atunci cand produsele alimentare ar fi limitate. Deci, restrictia de calorii declanseaza o serie de reactii chimice care intensifica foamea, reduce consumul de energie si va induce un fel de hibernare.

Corpul poate deveni, de asemenea, un instrument nemilos de eficient in asimilarea de calorii. Daca in mod normal ati "culege" 100 de calorii dintr-o felie de paine, acum valoarea acesteia ar fi cuprinsa intre 120 - 130 de calorii. Corpul dvs este acum un burete de calorii, asa ca sunteti vulnerabili la cresterea in greutate.

Faza de consolidare

Etapa de consolidare din dieta Dukan este proiectata pentru a controla reactiile excesive ale corpului si pentru a preveni orice revenire in greutate. Aceasta ofera o perioada cruciala de tranzitie intre dieta severa si revenirea la alimentatia normala.

Dovezi clinice arata ca perioada de mare risc pentru recapatarea greutatii dupa o dieta, este de aproximativ cinci zile pentru fiecare jumatate de kilogram pierdut, astfel incat Dr. Dukan este de parere ca aceasta e perioada in care trebuie sa ramanem in faza de consolidare. Deci, daca ati pierdut cinci kilograme, ar trebui sa stati in aceasta faza 50 de zile. Puteti introduce cantitati mici de carbohidrati in timpul acestei etape, dar acestea nu ar trebui sa fie piatra de temelie a dietei.

Regulile fazei de consolidare

 - STATI in aceasta faza 5 zile pentru fiecare jumatate de kilogram pierdut in fazele anterioare
 - MANCATI cat mai multe proteine si legume, dupa cum doriti
 - ADAUGATI 1 portie de fructe pe zi (nu banane, struguri, cirese sau visine)
 - MANCATI 2 felii de paine integrala pe zi
 - MANCATI 40g de branza pe zi
 - BUCURATI-VA de o portie de "alimente care contin amidon" pe saptamana in prima jumatate a perioadei, apoi continuati cu 2 portii in cea de-a doua jumatate. Includeti paste, couscous sau mamaliga (225g), linte, fasole, naut, orez brun, cartofi
 - ADAUGATI carne de miel si de porc o data sau de doua ori pe saptamana
 - BUCURATI-VA de o "masa de sarbatoare" pe saptamana in prima jumatate a perioadei, apoi treceti la 2 in a doua jumatate
 - PASTRATI o zi de proteine pure pe saptamana
 - CONSUMATI 2 linguri de tarate de ovaz pe zi
 - PLIMBATI-VA cel putin 25 de minute pe zi
 - BETI multa apa!

Cititi si: Dieta Dukan - un alt mit daramat?

Va recomandam sa mai cititi si:

Trup frumos
 Binkini  inventia care promite un fund de invidiat
Vergeturile si tratamentul lor
Ce fac daca unghiile mele au devenit urate?specialistul raspunde
Cremele autobronzante, mereu cu culoarea verii
Slabeste si rasfata-te iarna asta cu ciocolata si scortisoara!
Trucuri pentru a manca mai putin
Somnul si kilogramele in plus
Ingrijirea pielii: ingrediente benefice si ingrediente nocive
Sportul da un sentiment de satietate
Frumusetea XXL invinge prejudecatile designerilor
Exista crema anticelulitica ideala?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII