Saptamana 3 de sarcina

Saptamana 3 de sarcina

Saptamana 3 de sarcina

  • Pe parcursul acestei saptamani are loc fertilizarea, care se produce atunci cand sperma intra in contact cu ovulul, in tubul falopian. Este un fel de dragoste la prima vedere, care va continua intr-o poveste uimitoare.

Saptamana 3 de sarcina

Pe parcursul acestei saptamani are loc fertilizarea, care se produce atunci cand sperma intra in contact cu ovulul, in tubul falopian. Este un fel de dragoste la prima vedere, care va continua intr-o poveste uimitoare.

Acum se implinesc doua saptamani de la ultimul ciclu menstrual. Conceptia poate avea loc in urmatoarele zile. Zigotul sau oul fertilizat coboara in uter, de-a lungul tubului, divizandu-se rapid (o parte va constitui placenta, cealalta viitorul copil) in timp ce se indreapta spre cuibul in care isi va petrece urmatoarele 9 luni.

Probabil ca nu stiti ca sunteti insarcinata insa foarte curand veti incepe sa experimentati primele semne prevestitoare sarcinii.

In acest timp te vei simti mult mai obosita decat de obicei. Asculta-ti corpul si dormi putin la pranz (daca poti si iti permite programul), iar seara nu te culca tarziu.

/Images/sapt3-1.jpg

Calitatea alimentatiei tale este foarte importanta acum, deoarece urmatoarele 39 de zile (ziua 17-56) au un impact critic in dzvoltarea creierului si sirei spinari bebelusului tau. Consumul redus de calorii si carbohidrati chiar si pentru o perioada scurta de timp poate reduce cantitatea de glucoza de care creierul bebelusului are nevoie pentru a se dezvolta.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:
 

Dacă tocmai ai aflat că ești insarcinată ❤️ acestea sunt primele lucruri de știut

Dacă tocmai ai aflat că ești insarcinată ❤️ acestea sunt primele lucruri de știut

Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata, probabil ca te-ai bucurat! Testul de sarcina a iesit pozitiv. Liniuta aceea magica iti va schimba viata.Urmeaza calatoria ta prin sarcina pe saptamani sau…

Plante INTERZISE și nerecomandate in timpul sarcinii

Plante INTERZISE și nerecomandate in timpul sarcinii

Plantele si ceaiurile din plante trebuie tratate cu multa prudenta in timpul sarcinii. La fel si alegerea uleiurile esentiale sau tratamentele pe baza de plante. Pentru ca, unele plante pot avea…

Sarcina pe săptămani: varianta călătoriei fructului către naștere

Sarcina pe săptămani: varianta călătoriei fructului către naștere

Sarcina pe săptămâni în varianta fructului - este călătoria de creștere a fructului în burtica mamei. De la săptămână la…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Despre dezvoltarea sarcinii si teste in sarcina mai cititi: 

Dezvoltarea Sarcinii

Complicatii ale sarcinii

Teste in sarcina 

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII