Saptamana 5 de sarcina

Saptamana 5 de sarcina

Saptamana 5 de sarcina

  • Pentru majoritatea femeilor aceasta este saptamana in care sarcina incepe sa fie resimtita fizic. Schimbarile hormonale sunt tot mai accentuate si asta poate cauza schimbari bruste de stare fizica si emotionala. In uter are loc o evolutie uimitoare a micului embrion.

Saptamana 5 de sarcina

Pentru majoritatea femeilor aceasta este saptamana in care sarcina incepe sa fie resimtita fizic. Schimbarile hormonale sunt tot mai accentuate si asta poate cauza schimbari bruste de stare fizica si emotionala. In uter are loc o evolutie uimitoare a micului embrion.

Asa este, bila de celule care se divid cu o viteza ametitoare se numeste acum oficial - embrion si are aproximativ marimea unei seminte de mar. Placenta rudimentara si cordonul ombilical - care aprovizioneaza cu hrana si oxigen pe bebelus - functioneaza deja.

Creierul, coloana vertebrala si alte organe interne incep sa prinda forma din masa de celule. Mica fiinta incepe sa aiba forma si poate fi vazuta cu ochiul liber.

Desi s-ar putea sa nu stiti cu certitudine ca sunteti insarcinata, intrati in a doua luna de sarcina. Aceasta este o perioada cruciala in dezvoltarea sistemului nervos si a inimii viitorului bebelus. O inima rudimentara incepe sa se dezvolte in cea de a 25-a zi. Sacul amniotic este vizibil acum la ecograf si contine o mica cantitate de lichid amniotic. Este foarte important sa luati tabletele de acid folic , deoarece acum incep sa se dezvolte creierul si cordul spinal.

/Images/saptamana-5-poza.jpg

Pana la sfarsitul acestei saptamani, vei remarca lipsa menstruatiei pentru prima data. Poti sarbatori aceasta suspiciune cu un pahar de suc de mere, grefe sau ghimbir. Alcoolul oricat de diluat ar fi, poate cauza probleme le nastere, chiar daca este baut intr-o cantitate foarte mica. Dar, ce spui de un pahar de sampanie pentru copii?

Incepeti de acum sa planificati sau continuati niste exercitii fizice de rutina. Miscarea va ajuta sa va dezvoltati tonusul muscular, puterea si rezistenta, va va ajuta sa va descurcati cu extra kilogramele pe care le veti castiga si in plus va va ajuta sa treceti cu bine prin rigorile nasterii. Exersand, va fi mai usor sa reveniti la greutatea initiala, dupa nastere.

Calculatorul de AICI ofera o cifra indicativa la cat te-ai putea ingrasa cu sarcina, si tine cont de saptamana in care te afli si greutatea pe care ai avit-o inainte de sarcina.

Stiai ca?
Ochii bebelusului tau sunt de fapt formati din tesutul creierului. De aceea un creier sanatos este asociat cu stralucirea si lumina ochilor. Ce culoare insa va avea dupa ce culoarea ochilor devine definitiva, cititi AICI.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Toxoplasmoza și sarcina: simptome, riscuri și reguli

Toxoplasmoza și sarcina: simptome, riscuri și reguli

Toxoplasmoza poate duce la pierderea sarcinii, la prelungirea acesteia și poate afecta viitorul copil prin probleme de creștere, orbire, leziuni cerebrale, epilepsie sau surditate. Este un…

Sportul in timpul sarcinii - iata ce e bine si ce nu

Sportul in timpul sarcinii - iata ce e bine si ce nu

Sportul in timpul si dupa sarcina este o parte importanta a vietii de mamica moderna. Si in timpul sarcinii, este recomandat sa urmati o viata sportiva. Dar, este bine sa stii exact ce este si…

Sarcina pe săptămani: varianta călătoriei fructului către naștere

Sarcina pe săptămani: varianta călătoriei fructului către naștere

Sarcina pe săptămâni în varianta fructului - este călătoria de creștere a fructului în burtica mamei. De la săptămână la…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Despre dezvoltarea sarcinii si teste in sarcina mai cititi: 

Dezvoltarea Sarcinii

Complicatii ale sarcinii

Teste in sarcina 

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII