Diferente intre femei si barbati

Diferente intre femei si barbati

Diferente intre femei si barbati

  • De fapt, diferentele dintre barbati si femei sunt mici. Numeroasele studii facute asupra diferentelor dintre barbati si femei, ne-ar face sa credem ca acestea sunt majore. Se pare insa, ca aceste diferente sunt mai mici decat rezultatele studiilor o releva, iar diferentele de comportament nu sunt inradacinate in genele noastre, ci sunt determinate de asteptarile societatii in care traim, vizavi de noi.

De fapt, diferentele dintre barbati si femei sunt mici. Numeroasele studii facute asupra diferentelor dintre barbati si femei, ne-ar face sa credem ca acestea sunt majore. Se pare insa, ca aceste diferente sunt mai mici decat rezultatele studiilor o releva, iar diferentele de comportament nu sunt inradacinate in genele noastre, ci sunt determinate de asteptarile societatii in care traim, vizavi de noi.

Acesta este concluzia cercetatorilor in cel mai nou studiu efectuat. Se pare ca, in ciuda aparentelor, barbatii nu vin de pe Marte, iar femeile nicidecum de pe Venus. Autorul american John Gray, care a facut avere si faima cu romanul sau "Barbatii vin de pe Marte, femeile de pe Venus", evident, nu ar fi prea fericit de aceasta constatare. Potrivit acestuia, barbatii si femeile sunt atat de diferiti, incat par sa provina de pe planete diferite. Romanul lui Gray, ca si multe altele, incearca sa ne convinga ca, comportamentul social al barbatiilor si femeilor este pre-programat, iar orice incercare de schimbare are putine sanse de izbanda. Femeile, de exemplu, nu pot citi o harta, iar barbatii sunt patetici atunci cand se imbolnavesc. Nimic de facut? Sau poate ca da?

Tot mai multi sociologi ajung sa se indoiasca de opiniile lui John Gray, acestea fiind privite cu ingrijorare chiar. "Desigur ca exista unele diferente intre barbati si femei, destul de mici totusi, iar ADN-ul nostru neavand nici un rol. In decursul timpului insa, aceste diferente devin mai pronuntate insasi datorita anumitor prejudecati ale  societatii inconjuratoare care mai tarziu sunt transmise copiilor.

Copiii nu mostenesc diferentele intelectuale, acestea sunt transmise si invatate. Ele sunt rezultatul asteptarilor societatii mai degraba. Baietii nu au astfel o mai buna vedere in spatiu inascuta, ci incurajata de la varsta mica prin sport si jocurile de echipa cu mingi, de pilda. Aceasta este valabil si pentru fete. In cazul lor, se pleaca deseori de la premisa ca sunt fiinte emotionale care vorbesc mult, calitatile verbale fiindu-le stimulate de catre parinti si profesori.

Va recomandam sa mai cititi:

Jurnale intime
Cum am devenit personaj de roman
Cat de anonim e virtualul?
Cum sa evadezi din provincie?
O caut pe Paula!

Suflet fericit
O cana de ceai pentru suflet
Şi încă odată, Adam a dat, bucuros, Raiul....
Apa de flori de portocal
Lectiile pe care ni le da budismul
Fericirea si sanatatea dumneavoastra
Decizii  banale care ne schimba viata
Gandeste optimist si vei fi mai fericita
Invata to let go

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. sapphire
    sapphiretrimis la 19/9/2010

    Un articol sa ne aflam in treaba. Evident ca sunt diferente, le vezi cu ochiul liber si cu mintea limpede, nu trebuie sa-mi spuna nustiuce studiu... Mie-mi suna a feminism exagerat... In plus, eu sunt mindra ca sunt femeie si ca sunt altfel decit barbatii, ce ne tot bagati in aceeasi oala?!Sapphire

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII