Topul resorturilor de lux din Maldive

Resorturi in Maldive

Resorturi in Maldive

  • Aterizand dintre nori dupa un zbor lung nocturn venind din Londra, este cea mai buna posibila introducere la Republica Lunii de Miere Maldive.La bord atmosfera se schimba brusc de la nedormire si iritare, la entuziasm atunci cand avionul zboara peste sute de insule mici coraliere, inconjurate de inele cu ape de un turcoaz luminos, inainte de a ateriza pe aeroportul international din Male.

Aterizand dintre nori dupa un zbor lung nocturn venind din Londra, este cea mai buna posibila introducere la Republica Lunii de Miere Maldive.La bord atmosfera se schimba brusc de la nedormire si iritare, la entuziasm atunci cand avionul zboara peste sute de insule mici coraliere, inconjurate de inele cu ape de un turcoaz luminos, inainte de a ateriza pe aeroportul international din Male, o minune facuta de mana omului care pare supradimensioant fata de micutele insule care il inconjoara.

Este aproape ca o metafora pentru aceasta destinatie de lux suprem: Atragerea oamenilor pe insulele indepartate, acoperite de palmieri si in izolare totala, a devenit o afacere mare.

Turismul in Maldive a explodat cu adevarat in ultimii zece ani, pana la punctul in care statiunile sale stabilesc acum standardele in ce priveste vacantele de lux, de durata lunga, in tinuturi exotice.

La aeroportul din vecinatatea lagunei, hidroavioanele inscriptionate "Maldivian Air Taxi Twin Otter" se aliniaza cuminti precum taxiurile din Paddington Station, gata sa preia turistii proaspat sositi spre statiunile lor. Pilotate de faimosii lor piloti desculti, si avand locuri pentru maxim 20 de persoane, aceste "taxiuri aeriene" ofera senzatia cea mai apropiata de a zbura intr-un jet privat - senzatie pe cate cei mai multi dintre noi nu o vor experimenta vreodata,dumneavoastra fiind, deseori, singurul pasager la bord.

Calatoria este palpitanta, (cu conditia sa iti fie frica de zbor, desigur), si se termina cu o aterizare in stil stropit pe o laguna de pe o insula a paradisului, insula care va fi casa ta pentru saptamana viitoare.

Dupa coborarea din avion, esti apoi "livrat" cu ajutorul barcilor de pescuit traditionale "Dhoni" pe docul insulei unde personalul in uniforme imaculate albe iti ureaza bun venit. Comprese reci pentru frunte va vor fi oferite, si un cocktail de bun venit pentru sete. Bine ati venit in Maldive, unde lucrurile sunt intr-adevar minunate.

Alcatuite din peste o mie de cocoase de nisip ecuatoriale care isi scot capul deasupra Oceanului Indian, Maldivele sunt la fel de ciudate si delicate pe cat sunt de interesante.

Celebre prin riscul dat de cresterea nivelului marii (cel mai inalt punct al insulei "este doar 3m deasupra nivelului marii), Maldivele au transformat unicitatea lor geografica in punctul lor de vanzare principala,devenind o  destinatie de lux de neegalat prin limitarea dezvoltarii fiecarei insule de corali la doar o statiune si nimic altceva.

Populatia locala, musulmani practicanti, traiesc in intregime separat pe asa-numitele insule "locuite", departe de zbenguiala celor veniti in luna de miere.

Nivelul de lux in Maldive este pur si simplu uluitor, cu din ce mai multe lanturi internationale de hoteluri anuntandu-si prezenta prin resorturi din ce in ce mai extravagante, fiecare cu camere tot mai mari, mai multe piscine private spatioase si mai multe servicii.

Deci, in timp ce o vacanta pe un buget redus este perfect posibila (cu o optiune buna pentru scafandri), acesta este un loc minunat pentru distractie, o experienta unica intr-o viata, ceea ce explica popularitatea Maldivelor pentru cei proaspat casatoriti.

Cu aproximativ 100 de resorturi turistice, toate care sunt in intregime de sine statatore si functioneaza ca niste regate mici, exista un numar mare de lucruri de facut, desi principalele atractii - nisipurile albe, apa de mare baie-temperatura si caldura pe tot parcursul anului - sunt aceleasi.

In acest segment al pietei, cerul este limita. Asteptati-va la flote de personal care raman in mare parte intr-un fel invizibile in timpul sejurului dumneavoastra, dar care toate par misterios sa stie numele dvs, daca, rareori si din intamplare ii intalniti in timpul unei misiuni de schimbare a prosoapelor sau de re-umplere a minibarului.

Zilele de vacanta in Maldive mai sunt, printre altele, umplute de un program epuizant de mese, yoga la piscina, masaj, bai de soare, snorkelling si inot.

In multe feluri o vacanta aici este de fapt o anti-vacanta - nu exista atractii pentru a vedea, nu exista muzee de vizitat, iar contactul cu localnicii este atat de efemer, incat cea mai apropiata interactiune culturala reala este  compararea comportamentului milionarilor rusi, chinezi si arabi la micul dejun tip bufet.

Pentru unii, aceasta izolare pe o mica insula poate fi un pic cam mult, dupa un timp, excursiile pot fi un remediu popular - exista posibilitatea de a vizita o insula locala si de a povesti cu satenii, sau de a petrece o zi in Male, cea mai aglomerata capitala, situata pe o insula multi-colorata, insula ce nu difera prea mult in stil de insulele de corali care o inconjoara.

Cei mai multi turisti sunt fericiti sa-si petreaca orele la piscina sau pe plaja, intr-o cursa frenetica contra cronometru de a deveni cat mai bronzat si relaxat posibil, inainte de zborul de intoarcere.

Aceasta este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru diving/snorkeling - apele cristaline iti pot creea senzatia de vertigo atunci cand te uiti in jos dintr-o barca special adaptata, iar varietatea vietii marine este incredibila, cu uriase Manta, rechini balena, testoase verzi si bancuri de pesti orbitori caleidoscopic care populeaza recifele.

Din fericire nici una dintre creaturile pe care le veti intalni in adancimi nu sunt periculoase - "chiar si rechinii  sunt vegetarieni" observa o chelnerita zambitoare intr-o dimineata la micul dejun ,vazand pe fata unui turist masca de scufundari si aripioarele.

Dupa 30 de ani sub pumnul de fier a presedintelui Maumoon Gayoom, democratia a ajuns in Maldive in anul 2008, atunci cand un tanar democrat, Mohamed Nasheed, a condus Partidul Democrat Maldivian la putere.

Nasheed, un ecologist pasionat, a promis sa faca in Maldive, in premiera in lume, prima tara libera de emisii de carbon pana in 2020, si este determinat sa se adanceasca in progresul Maldivelor prin deschiderea tarii pentru a calatori independent, ceea ce inseamna ca pentru prima data, vizitatorii nu vor trebui sa sa se limiteze la sedere in statiuni.

O retea de transport public de conectare a tarii la 26 de atoli diferiti, este, de asemenea, planificata, de o mare importanta, avand in vedere raspandirea geografica mare si inapoierea economica a insulelor.

Acest colt curat ale lumii ramane un loc de rasfat.

Topul celor mai bune 5 resorturi in Maldive

Soneva Gili: Acest resort fantastic dispune de vile in stil Swiss Family Robinson, din lemn, toate construite pe apa si avand acces direct la laguna. Totul, cu exceptia dormitorului care este deschis; aici nu veti vedea nimic de plastic sau metal - totul este facut din fibre naturale.
Contact: www.sixsenses.com/soneva-gili

One & Only Reethi Rah: inca resortul de top al Maldivelor, Reethi Rah este sintagma stilului grandios si atrage o clientela bogata, pusa pe distractie. Pe una dintre cele mai mari insule din tara, statiunea este imensa, cu numeroase plaje diferite si vile in stil hacienda, cu piscine private si o intimitate de invidiat.
Contact: www.oneandonlyresorts.com

Banyan Tree Madivaru: Cea mai mica dintre cele doua statiuni de lux Banyan Tree in Maldive, Madivaru este in topul luxului, si ofera doar sase vile deosebite, un grup de copertine frumos aranjate in jurul unei piscine superbe.
Camerele sunt mobilate cu mobilier facut de mana si fiecare zona de living insumeaza mai mult de 900 mp.
Contact: www.banyantree.com

Dhoni Island: Este greu de gasit un loc mai exclusivist - puteti inchiria la Dhoni Island doar la un loc cu toate elementele sale. Aceasta retragere frumosa gazduieste un maxim de 12 persoane (si are un personal de 60 - care se asigura ca fiecare nevoie este indeplinita).
Contact: www.dhoni-island.com

Cazarea se face in vile, fiecare vila are propriul sau Dhoni (barca traditionala), pe care puteti dormi.

Four Seasons Landaa Giraavaru: Asa cum v-ati astepta, statiunea Four Seasons este statiunea pilot a Maldivelor, pur si simplu fabuloasa, cu vile necuviincios de enorme, care combina influente locale cu o estetica de beton minimalist.

Imprastiate pe aceasta insula mare, dens impadurita, vilele cu piscine imense, tururi private, zone in aer liber, lounge, acces direct la plaja si gradina, va ofera o izolare totala.
Contact: www.fourseasons.com/maldiveslg

Mai cititi:

Atractiile turistice ale Parisului
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
Sardinia, soare, cer senin, mare de smarald...
Barcelona – orasul campion al muzeelor inedite
Itinerar de lux in insula Creta
Litoralul Croatiei – o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii
Cele mai luxoase statiuni de schi din Europa
Chamonix - perla Alpilor
Hoteluri de lux in Chamonix
Legenda si mit intr-un paradis terestru – Insula Corfu

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Asia

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII