O brad frumos, o brad frumos

O brad frumos, o brad frumos

O brad frumos, o brad frumos

  • De ce? Pentru ca noua ne place sa cantam "O brad frumos, o brad frumos, cu cetina tot verde..." si sa ne simtim pe noi, doar pe noi, fara sa ne oprim macar o secunda si sa incercam macar a vedea dincolo de uscaciunea noastra.

Va invitam si pe dumneavoastra sa va construit un colt de suflet pe site-ul nostru. Blogurile sunt foarte vizionate si populare in randul Comunitatii Desprecopii. 

Toata lumea, sau aproape toata lumea stie de acest cantec, fie el asa cum il auzim, fie in diferite versiuni. Si daca nu este vorba de un brad precis este vorba de altceva, insa in esenta e clar ca daca discutam de un brad, discutam de sarbatorile de iarna.
Inca nu a sosit perioada cumpararii de brazi, urmeaza precis in zilele urmatoare.

Nici anul acesta nu am sa mai merg sa vad brazii scosi la vanzare, pentru ca am decis in urma cu cativa ani sa ne cumparam un brad artificial. Ahh desigur nu are mirosul si savoarea celui natural, insa pe cuvant ca nu-mi pare rau. Chiar deloc pentru ca in fiecare iarna, imediat ce sarbatorile se incheiau, brazii cei frumosi erau scosi si aruncati care pe unde, pe la tomberoane, prin spatele blocurilor, sau pur si simplu azvarliti de la balcoane.

Si daca atunci cand eram copil era prilej de bucurie pentru ca imi faceam sabie, sa ma bat si eu in rand cu ceilalti zvarlugi de baieti/barbati in devenire, mai apoi au inceput sa apara regretele. La inceput firave, apoi din ce in ce mai acute.

M-a durut si ma doare sufletul vazand brazii chirciti, ingalbeniti, incovoiati, cu crengile golase si acele cazand siroaie.

Acei brazi atat de frumosi, si verzi si mirosind a munte in urma cu doar cateva saptamani, acum nu trebuiau nimanui. Nici macar de foc. Poate cate un tiganus le mai da tarcoale, doar, doar gaseste vreo bomboana uitata prin vreun staniol colorat pe vreo creanga.

In rest dezolare.
Si acest sentiment de regret s-a transformat incet, incet, intr-unul de revolta. Suficient incat sa spun la un moment dat: Ajunge!

Si din acea clipa am cumparat un brad de plastic, frumos de felul lui, dar de plastic.

alte 15 Supe pentru suflet...

Mai multe supe pentru suflet >>

 Blogurile Desprecopii

Nu miroase ca si unul natural, insa bucuria mea de a sti ca eu nu mai port in spate apasarea unui brad taiat fara mila, smuls din mediul lui, proaspat si inmiresmat doar pentru cateva saptamani, doar pentru a sfarsi schilod, stramb, uscat, galben si cu acele cazand asemeni lacrimilor dintr-un ochi prea sec pentru a putea sa mai spuna ceva, sau sa intrebe :

"De ce eu?"

....intrebare la care oricum nu va primi prea repede un raspuns, sau poate niciodata.
De ce?
Pentru ca noua ne place sa cantam "O brad frumos, o brad frumos, cu cetina tot verde..." si sa ne simtim pe noi, doar pe noi, fara sa ne oprim macar o secunda si sa incercam macar a vedea dincolo de uscaciunea noastra.

"O brad frumos
O brad frumos
Cu cetina tot verde..."   Cititi in continuare blogul autorului>

autor: Marius Pernes, Moderator al Comunitatii Desprecopii.com, decembrie 2010

Mai multe supe pentru suflet >>

Despre Craciun si traditiile Craciunului, cititi in Casa lui Mos Craciun

Sfaturi practice de Craciun:

O galerie minunata cu brazi impodobiti de Craciun - aici >>

Mai cititi:

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII