Cum ne ajuta cromoterapia?

Cum ne ajuta cromoterapia?

Cum ne ajuta cromoterapia?

  • Cromoterapia sau Terapia prin culori este stiinta care foloseste culorile pentru a modifica sau pentru a mentine vibratiile corpului cu o frecventa care conduce la sanatate, bunastare si armonie.

Cromoterapia sau Terapia prin culori este stiinta care foloseste culorile pentru a modifica sau pentru a mentine vibratiile corpului cu o frecventa care conduce la sanatate, bunastare si armonie.

Atat omul cat si natura au nevoie de lumina soarelui pentru a trai. In acest proces, omul si natura primesc lumina solara, care este rupta in sapte raze principale si apoi distribuite pe corpurile noastre fizice si energetice. Daca exista un echilibru in aceste culori si in domeniul nostru energetic, acest lucru reflecta asupra corpului nostru fizic ca o boala mintala sau fizica.

Energia luminoasa de culori este de aceeasi natura ca energia electromagnetica a undelor radio si TV. Asa cum emitatoarele si receptorii de unde radio, oamenii transmit si primesc energii in acelasi mod. Prin urmare, putem emite energie de o anumita culoare prin simpla gândire la culoarea respectiva. Fiecare culoare are o vibratie de frecvente specifice, iar fiecare vibratie are caracteristici legate de simptome fizice diferite.

Pentru a rezuma, avem urmatoarele culori care sunt reprezentate pe cele 7 chakre principale:

Rosu - Prima Chakra: baza coloanei vertebrale. Culoarea vietii, rosu creste pulsul, creste presiunea sangelui si ritmul respiratiei. Se spune ca, poate combate anemia, astmul, boli ale laringelui, tusea cronica si anumite boli de piele.

Daca va lipseste energia - pentru a va armoniza chi-ul (energia) care circula in corp, aveti nevoie sa fiti stimulat printr-o culoare excitanta, cum ar fi rosul.

Portocaliu - Chakra a doua: zona bazinului. Lupta pentru bunatate si liniste sugfleteasca. Se utilizeaza pentru a trata boli psihice, depresie, nemultumiri si chiar pesimismul.

Daca sunteti nervos sau nelinistit recurgeti la o culoare portocalie sau ruginie. Este o nuanta care sugereaza siguranta si linistea. Portocaliul se refera la succesiunea ereditara conjugala si situatiile pe plan material.

Galben - Chakra a treia: plexul solar. Creeaza o impresie de detasare si eliberare. Trateaza bolile glandulare, boli ale sistemului limfatic si intareste sistemul nervos.

Daca sunteti bantuit de ganduri negative galbenul este culoarea predilecta pentru a fi mai destins si pentru a gandi pozitiv, avand un efect calmant asupra mentalului. Galbenul este cea mai vesela culoare din tot spectrul si semnifica perseverenta, curaj, atentie si generozitate.

Verde - Chakra a patra: inima. Asociat cu un efect de armonizare si utilizat pentru a trata bronsita, tusea convulsiva si inflamatii ale articulatiilor si umflaturi.

Culoarea verde destinde cosiderabil atat fizicul cat si psihicul,  Ea ne permite sa echilibram structura somatica ci cea psihica si face posibila o rapida diminuare a stresului.

Albastru - Chakra a cincea: gat. Albastru are proprietati aclamate de relaxare si tranchilizante. Utilizat pentru a calma durerile de cap, dureri de stomac si crampe musculare.

Daca sunteti surmenat va sunt indicate turcoazul ori albastrul. Sunt culorile care va vor ajuta sa va destindeti. Nu exista elixir mai bun pentru suflet decat ridicarea privirii catre albastrul cerului. Acesta este culoarea aspiratiilor inalte, a libertatii launtrice, a calmului, a iubirii altruiste, lipsite de gelozie si posesivitate.

Indigo  - Chakra a sasea: partea inferioara a fruntii. Aceasta culoare putin rece este considerata a dezvolta perceptia psihica si intuitia. Este utilizata pentru a trata dependenta ochii, urechile, nasul si problemele psihice, dar este cunoscuta si pentru efectele sale sedative si calmante.

Este un foarte bun eliberator mental si un factor extraordinar de rafinare, care permite un control profund la nivel psihic si subtil.

Violet - Chakra a saptea: partea de sus a capului. Culoarea emotiilor, violet este declarat a fi meditativ. Se aplica pentru a trata sistemul limfatic, splina si pentru a calma si relaxa muschii organelor.

Culoarea violet se ocupa cu intuitia si subiecte ale mintii (mai rationale) si trateaza starile emotionale si cele de nervozitate crescuta.

Si totusi, fiti atenti! Prea mult din aceeasi culoare poate avea efecte negative asupra vietii.
 
Deci, prea mult ...

  - violet - depresie si insecuritate
  - rosu - iritare si furie
  - portocaliu - iritabilitate si cresterea apetitului alimentar
  - galben - hiperactivitate
  - verde - lene
  - albastru - pesimism, insecuritate, depresie

Mai cititi:

 Forum unde comentam cu placere

Astrologie si Horoscop

Despre stele si fortele din jurul nostru.

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi
Ce este Ganoterapia?specialistul raspunde
Lupta impotriva cancerului cu varza
Lasatul de fumat ne face fericiti
Cum ne tratam corpul cu varza?
Varza rosie - tratamente pentru sanatate

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Feng Shui

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII