Endometrioza si protectia solara

Endometrioza si protectia solara

Endometrioza si protectia solara

  • Un studiu recent a aratat ca un ingredient puternic aflat in produsele de protectie solara, oxybenzone, poate fi o cauza a endometriozei. Aceasta afectiune se manifesta atunci cand tesutul uterin creste in locuri anormale in abdomen si provoaca dureri severe.

Un studiu recent a aratat ca un ingredient puternic aflat in produsele de protectie solara, oxybenzone, poate fi o cauza a endometriozei. Aceasta afectiune se manifesta atunci cand tesutul uterin creste in locuri anormale in abdomen si provoaca dureri severe. Femeile sunt de obicei diagnosticate, din cauza crampelor severe in timpul menstruatiei. In acest studiu ce a cuprins 600 persoane, femeile cu cele mai inalte niveluri de o forma de oxybenzone in urina, au avut un risc de 65 la suta mai crescut de endometrioza. Oxybenzone, cum ar fi bisfenol-A (BPA), este un produs chimic care imita estrogenul. Si cresterea endometriozei este alimentata de estrogen.

Despre endometrioza mai cititi:

Acest studiu ar trebui sa fie un alt semn de avertizare ca oxybenzone nu ar trebui sa fie pus pe piele. Cele mai ridicate niveluri de oxybenzone in urina femeilor din acest studiu au avut loc in lunile iulie si august, dovada ca ingredientul din produsele de protectie solara este rapid absorbit in sange.

Expunerea la lumina soarelui promoveaza o sanatate buna. Cu cat ne expunem mai mult la soare, cu atat organismul nostru functioneaza mai bine. Prevenirea arsurilor solare in timpul celui mai calduros moment al zilei este o idee buna. Arsurile solare dauneaza pielii. Dar, cu toate dovezile pe care lumina soarelui este benefica in prevenirea cancerului si a bolilor de inima, mentinerea unui sistem imunitar puternic, si bunastarea oaselor, nimeni nu ar trebui sa foloseasca produsele de protectie solara pe baza de rutina sau zilnic.

Acest studiu ofera dovezi suplimentare ca produsele de protectie solare comerciale care contin cauzatoare de cancer si estrogenice, nu ar trebui sa fie utilizate. Produsele de protectie solara cu oxybenzone, metoxicinamat si PABA sunt periculoase. Singurul ingredient dovedit sigur este oxidul de zinc.

 Mai cititi:

Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale
Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Fixativ de par - ieftin si bun
Cum ne ingrijim parul in mod natural?
Prepararea gelului de dus acasa
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Masca de miere pentru tratarea acneei

Ginecologie
Infectiile sistemului urinar
Cistita
Cancerul de san - lucruri de stiut
Cervicita
Candidoza vaginala
Ce sunt secretiile vaginale? specialistul raspunde
Anexita
Boala inflamatorie pelviana
Recuperarea dupa un avort
Cum se trateaza medicamentos Endometrioza
Cum se trateaza chirurgical Endometrioza
Testul Papanicolau
Totul despre Endometrioza
10 Secretele de ginecologie pe care ati vrea sa le stiti

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII