Cele mai bune 5 bauturi de vara pentru detoxifiere

5 bauturi de vara pentru detoxifiere

5 bauturi de vara pentru detoxifiere

  • Vara este minunata aproape din toate punctele de vedere, cu exceptia faptului ca poate fi mult prea cald uneori. Unele locuri devin cu adevarat fierbinti, dar nu atat de umede, in timp ce altele "beneficiaza" si de umiditate. Oricum, este anotimpul bauturilor racoritoare.

Vara este minunata aproape din toate punctele de vedere, cu exceptia faptului ca poate fi mult prea cald uneori. Unele locuri devin cu adevarat fierbinti, dar nu atat de umede, in timp ce altele "beneficiaza" si de umiditate. Oricum, este anotimpul bauturilor racoritoare. In timp ce va desfatati cu ceva rece, puteti de asemenea sa va stimulati sanatatea si detoxifia organismul.

Iata in continuare 5 bauturi racoritoare pentru o stare de bine si sanatate pe timp de vara:

Bautura No 1: puteti inlocui un cocktail cu alcool cu o bautura de menta racoritoare. Aceasta reteta combina menta cu pulberea de chimen, ce are proprietati de curatare, antiseptice si de  detoxifiere. Menta este buna pentru digestie, greata, si greata de dimineata.

Adunati o ceasca si jumatate de frunze proaspete de menta organica, puneti-le intr-un blender cu o jumatate de cana de apa purificata si adaugati o lingurita de pulbere de chimen si o jumatate de lingurita de sare neagra indiana sau Hawaii, pe care va trebui sa o cumparati de la un magazin de specialitate. Mai adaugati 3-4 lingurite de suc proaspat de lamaie.

Porniti blenderul si amestecati - pasta rezultata se amesteca cu apa la un raport de unu-la-trei, sau un sfert de pasta si trei sferturi de apa. Adaugati zaharul brut, Stevia, sau miere in functie de cat de dulce vreti bautura. Strecurati bautura daca doriti si apoi adaugati cuburi de gheata.

Bautura No 2: incercati un smoothie pepene-castravete. Sunteti preocupati de reziduurile de aluminiu sau va ingrijoreaza boala Alzheimer? Castravetii sunt foarte bogati in siliciu, dioxid de siliciu, si sunt un mare agent de detoxifiere de aluminiu. Toxicitatea de aluminiu este asociata cu tulburari neurologice si Alzheimer.

Siliciul este recomandat pentru construirea oaselor si tesutului conjunctiv, de asemenea. Pepenele este mult mai mult decat apa de culoare roz. Este un aliment foarte hranitor si racoritor pe timp de vara.

Deci, pur si simplu combinati castravetele si pepenele. Un castravete felii sau cuburi si pepene cat incape in blender. Castravetii ecologici nu trebuie sa fie curatati de coaja, doar spalati.

Bautura No 3: unele lucruri nu se schimba niciodata. Limonada a fost si inca este o bautura de vara pentru toate varstele. Apa cu lamaie ajuta la detoxifierea ficatului si stimuleaza digestia. Ideal este sa inlocuiti zaharul sau indulcitorii artificiali cu Stevia bruta sau mierea de albine. Mierea ar trebui sa fie amestecata in apa inainte de a adauga apa rece. Utilizati lamai sau limete organice: o jumatate de lamaie sau limeta la un pahar de apa. Dar nimic nu spune ca nu se poate altfel, dupa gustul fiecaruia.

Bautura No 4: o bautura rece de ghimbir ne racoreste atat la exterior cat si interior, reducand inflamatia interna in timp ce contribuie si la detoxifiere si digestie.

Daca ati cumparat ghimbir non-organic, radeti coaja mai intai, si apoi feliati-l subtire, atat de mult incat sa acoepre fundul unei tigai cu apa fierbinte pe 1.5 cm. Acoperiti tava si lasati sa fiarba timp de 20 - 30 de minute. Se acopera si se lasa pana la racire, apoi se strecoara, se adauga miere sau Stevia, lamaie proaspata sau suc de lamaie, cuburi de gheata si este gata de servire.

Bautura No 5: ceaiul rece de lemongrass este un antioxidant racoritor si antifungic. Are, de asemenea si proprietati anti-cancer, si va ajuta sa pastrati tantarii la distanta pe timp de vara.

Cumparati tulpini de lemongrass de la magazinele care vand alimente thailandeze sau vietnameze. Tundeti doua sau trei tulpini din varf si radacina, lasand o tulpina de cca 15 cm; curatati-o de coaja exterioara si taiati-o in bucati. Se prepara intr-un mod similar cu bautura din ghimbir de mai sus.

Mai cititi si: Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII