Acum imi pot privi puiul si sunt o mamica fericita

Acum imi pot privi puiul si sunt o mamica fericita

Acum imi pot privi puiul si sunt o mamica fericita

  • Citesc de mult timp acest site si forum, chiar de cand ramasesem insarcinata insa pana nu mi-am vazut puiul in brate n-am avut curaj sa scriu. Vreau sa va povestesc povestea mea de reusita de a deveni mamica :)

Citesc de mult timp acest forum al aspirantelor DC  , chiar de cand ramasesem insarcinata insa pana nu mi-am vazut puiul in brate n-am avut curaj sa scriu.

Povestea mea incepe cu multi ani in urma , cand in urma unei operatii am ramas fara ovarul din dreapta si splina. Aveam doar 19 ani abia impliniti. Doar ce-l cunoscusem pe viitorul meu sot, asistent in spitalul unde m-am operat si care mi-a stat alaturi in decusrul tuturor interventiilor. Acest lucru se intampla in 2004. Dupa aceasta operatie am mai avut si altele ca si complicatii sa zic asa. M-am externat cu zambetul pe buze ca doar medicul imi spusese ca pot face copii si cu un ovar. Si toate pentru un amarat de chist care putea fi indepartat.

La ceva timp constat ca neprotejandu-ne niciodata, nu ramaneam insarcinata si am inceput sa fac cateva ecografii unde aflu ca si pe partea stanga aveam tot chisturi. Fac tratament ... degeaba. Am lasat-o balta si ne-am casatorit in 2007. In 2008 am tot pus casa la punct si aceleasi intrebari le aveam in continuare.

Intr-o zi, pe cand vorbeam la telefon cu o buna prietena din copilarie, imi spune ca daca vreau sa ma duc la doctorita ei. Doar am mai avut recomandari, dar nu stiu ce m-am facut sa-mi notez numele ei si sa ma hotarasc sa sun sa imi fac programare. De aici incepe marea lupta care a durat vreo 2 ani jumatate. Descopar multe lucruri si analize proaste, am cheltuit bani foarte multi pe care ii strangeam in fiecare luna. Dupa 3 inseminari + 1 la care am facut doar tratament ca n-a dat rezultat si banii aproape cheltuiti voiam sa renuntam.

Insa Dumnezeu ne-a scos in cale acesti oameni si sansa de a beneficia de procedura gratuita fiind alesi printre cele 12 cupluri castigatoare. Am zis sa mergem mai departe ca de restul banilor vedem noi de unde ii luam. (Cititi: Un FIV gratuit pentru cuplurile infertile)

Am facut primul FIV unde am avut 10 foliculi, 5 cu ovocit, 5 embrioni rezultati. Am bagat 2 dar n-am avut noroc. Tot datorita lor am conservat restul de 3 in aceeasi zi caci nu ne primea nimeni cu ei, sotul fiind purtator de hbs si trebuia container special. A urmat iar histeroscopia si iar tratament. Deja nu mai stiam numarul lor...

In iulie 2011 avem liber la FIV cu embrioni congelati. Am transferat tot, adica cei 3 puiuti.

Cand am primit rezultatul la HCG inca nu plecasem din Bucuresti, eram la Carrefour si benoclam aiurea ochii asteptand telefon. Telefon care ma anunta ca beta hcg este de 690! Mi s-au inmuiat genunchii si am banuit mereu ca s-au prins toti. La aproape 5 saptamani fara a realiza tampenia ce urma s-o fac, am tras de canapea si pana seara la 10 sangeram un rosu abundent. Am stiut ca asta e sfarsitul si nu mi-o pot ierta. Am sunat dr mea si mi-a zis ca pana la 6 saptamani nu poate vedea numic, sa stau linistita si sa iau tratament. Am luat tratament, din pat nu ma miscam si la eco la 6 saptamani, m-am dus cu sufletul gol si pustiu. Stiam ca e posibil ca ecranul sa fie negru...

Ecografia insa imi arata doi embrioni unul mic si altul mai mare , acestuia din urma detectandu-i-se si BCF-uri. Din start am stiut ca celalalt, fiind mic nu se va mai dezvolta. Si asa a fost.

A urmat o sarcina grea, cu sangerari cu tratament si muulta odihna. Am avut noroc de multe sfaturi si sprijin din partea fetelor de la odisee . Si uite-asa a trecut timpul si acum imi privesc puiul cum doarme. Parca tot ce-a fost a disparut...

Nu regret nimic, nici timpul, nici chinuiala, nici banii, nici durerea intepaturilor de ace, a meritat.
Ceea ce simt parca inca e un vis.
Te iubim mult Iepurash!

Multumesc Bunului Dumnezeu!

Cititi povestea si pe forumul desprecopii.com la acest topic: Fertilizarea in vitro - povesti de succes!

autor: membru Desprecopii.com amy25, Toate drepturile rezervate (c) 2012

Interesant de citit in continuare:

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra !

  Mai cititi despre fertilitate si infertilitate 

Despre sex si relatia cu partenerul dvs mai cititi:

 Forum recomandat

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Despre Conceperea unui copil sanatos:

Comunitate, Forumuri recomandate

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Articole despre psihiologia copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII