Sfaturi pentru detoxifierea din timpul sarbatorilor

Sfaturi pentru detoxifierea din timpul sarbatorilor

Sfaturi pentru detoxifierea din timpul sarbatorilor

  • In ciuda eforturilor noastre de a pastra indulgente alimentare la un nivel minim, exista momente cand este aproape imposibil sa rezistam tentatiei.

In ciuda eforturilor noastre de a pastra indulgente alimentare la un nivel minim, exista momente cand este aproape imposibil sa rezistam tentatiei.

Pentru a face fata lipsei noastre temporare de constrangere, care poate produce neplaceri, gasiti in continuare cateva remedii naturale si necostisitoare pentru a va ajuta sistemul digestiv sa-si revina.

Sistemul nostru digestiv este o cheie importanta pentru a trai o viata lunga si sanatoasa. Functia digestiva este alcatuita din numeroase organe care lucreaza impreuna pentru a sparge, absorbi si procesa nutrientii din alimentele consumate. Fara o digestie sanatoasa, corpul poate deveni subnutrit, iar toxinele se pot acumula, ceea ce duce la boli degenerative.

Folosind plante si alimente integrale este un mod simplu de a sprijini detoxifierea naturala a organismului tau.

Mai jos sunt cateva trucuri simple pentru a transforma alimentele pe care le ai deja in dulapu in mine de aur pentru sistemul digestiv.

Elixir pe baza de plante

Ceaiurile de plante fara cofeina pot reduce un sistem inconfortabil, umflat, balonat.

Menta - Folosita de secole pentru a usura sistemul digestiv. Disipeaza gazele si indigestia.

Musetelul - Cu proprietati anti-inflamatorii si anti-spasmodice, efectele calmante ale acestui ceai ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de stres, care este adesea legat de problemele digestive.

Iarba de lamaie - Calmeaza sistemul digestiv si nervii.

Verde e culoarea sanatatii

Sucurile verzi sunt ambalate cu nutritie. Acestea permit eliberarea de toxine stocate de-a lungul sistemului. Sucurile verzi pot curata sistemul digestiv, oferind in acelasi timp o doza suplimentara de substante nutritive disponibile imediat.

Incepe cu legumele, care sunt blande pe sistemul tau, ca telina si castravetii, adaugand un pic de mere pentru a indulci lucrurile.

Enzimele naturale

Ananasul contine enzima digestiva bromelaina, si papaya contine papaina. Aceste enzime naturale sprijina sistemul digestiv, in spargerea si absorbtia substantele nutritive din alimentele pe care le consumam. Consuma suc proaspat din aceste fructe, si te vor ajuta la ameliorarea gazelor, stomacului deranjat, constipatiei si diareei ocazionale.

Lamaia sare in ajutor

Apa calda cu lamaie este folosita in multe remedii vechi pentru a atenua durerile digestiv, sprijina detoifierea ficatului, normalizeaza sucurile digestive, intestinale si reduce balonarea. Lamaia activeaza ficatul sa elibereze toxine si ajuta sa curete si sa mute orice grosiere, care raman in urma in intestine.

Se amesteca sucul de la o jumatate de lamaie cu 235ml de apa calda. Se bea la trezire pe stomacul gol.

Condimentele

Ghimbirul stimuleaza digestia prin accelerarea miscarii produselor alimentare din stomac in intestinul subtire. Utilizat pe scara larga peste tot in lume pentru tulburari digestive, ghimbirul calmeaza mucoasa digestiva si echilibreaza sucurile gastrice, facandu-l un remediu excelent pentru supraalimentare.

Cojeste si feliaza o bucata de 5 cm de ghimbir proaspat. Adauga-l la trei cesti de apa clocotita si lasa-l la infuzat timp de cinci minute - se strecoara si se savureaza incet. Poti adauga indulcitor natural.

Fermentate natural

Bogate in probiotice naturale, produsele alimentare, cum ar fi varza murata, au enzime benefice care cresc digestibilitatea oricarui aliment. Acest lucru imbunatateste acidul lactic, care, la randul sau promoveaza cresterea florei sanatoase de-a lungul intestinelor, precum si prevenirea dezvoltarii bacteriilor daunatoare si cresterea absorbtiei nutrientilor.

Chiar daca tentatia sarbatorilor este mare, aceste remedii simple, naturale pot promova o digestie sanatoasa in orice moment al anului.

Va recomandam sa mai cititi si:

Alimentatie sanatoasa
Secretul alimentatiei
Secretul alimentatiei - enzimele
Cel mai sanatos mod de a manca somonul
Logica darama din nou miturile culinare
Carbohidratii si tineretea
100 de alimente fara calorii
Scaderea nivelului de colesterol
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult
Cat este de nesanatos sa...
Salata verde - regina legumelor
Iaurtul - un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata paradontoza?specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai lunga
Vitaminele pilule: avertismentul specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un aliment perfect

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII