Bebelusul si ciocolata

Bebelusul si ciocolata

Bebelusul si ciocolata

In ciuda tentatiei parintilor de a le face pe plac prichindeilor, ciocolata este contraindicata inainte de varsta de 2 ani. De ce? In primul rand intrucat cacaoa este foarte greu de digerat pentru bebelusi. Ceea ce poate nu stiti dar trebuie sa aflati acum este ca patru patratele de ciocolata reprezinta doza de cafeina dintr-o cafea expresso.

Iata ce contine ciocolata, cum poate afecta cofeina pe bebelus si care sunt regulile de introducere a alimentelor in alimentatia bebelusului.

- veti citi:
Unele alimente nu sunt potrivite pentru bebelusi
Ciocolata este contraindicata pana la varsta de 2 ani
Ciocolata speciala pentru bebelusi?
Grasimile ingreuneaza dulciurile
Cum ii afecteaza cofeina pe copii:
Reguli de introducere a alimentelor in diversificarea alimentatiei bebelusului

Unele alimente nu sunt potrivite pentru bebelusi

De Paste si Craciun - dar si cu alte ocazii, in casa oricarei familii se gasesc tot felul de bunatati care le fac cu ochiul copiilor. Dintre toate, ciocolata este cea mai atractiva. Desi este greu sa reziste dorintelor micutilor, parintii trebuie sa aiba grija pentru ca acest dulce le poate face rau copiilor.

Nutritionistii spun ca echilibrul alimentar al copilului este mult prea important pentru a fi perturbat.

Ciocolata este contraindicata pana la varsta de 2 ani

In ciuda tentatiei parintilor de a le face pe plac prichindeilor, ciocolata este contraindicata inainte de varsta de 2 ani.

De ce? In primul rand intrucat cacao-a este foarte greu de digerat pentru bebelusi.

Iar in al doilea rand, deoarece ciocolata contine cafeina. Si chiar in cantitati considerabile, fiindca patru patratele de ciocolata reprezinta doza de cafeina dintr-o cafea expresso.

De aceea este atat de ferm contraindicata in cazul copiilor. Ei sunt foarte sensibili la cafeina din cauza careia devin agitati si prost dispusi.

Ciocolata speciala pentru bebelusi?

Parintii care totusi nu vor sa-si priveze pruncii de acest delicios desert le pot cumpara produse pe baza de ciocolata special concepute pentru ei. Dar, atentie, si acestea trebuie sa le fie oferite in functie de varsta (nu inainte de 7-12 luni) si in cantitati moderate (o data sau de doua ori pe zi).

Grasimile ingreuneaza dulciurile

Alimentele pentru bebelusi nu trebuie sa contina o mare cantitate de grasimi. Din acest motiv, dulciurile recomandate sunt degresate. In cazul celor pe baza de ciocolata, ele contin doar 5% praf de cacao.

Parintii care ignora recomandarile nutritionistilor risca sa-si predispuna copiii la alergii sau la obezitate. De aceea, pentru orice aliment nou pe care doresc sa-l introduca in alimentatia copilului este bine sa ceara sfatul medicului. 

Cum ii afecteaza cofeina pe copii: ce trebuie sa stii

Bauturile si alimentele care contin cofeina sunt numeroase, de altfel, si de multe ori, chiar daca ne pasa ce consuma copiii nostri, neglijam prezenta acestui ingredient ce poate fi periculos pentru organismul unui copil. Iata ce trebuie sa stie parintii despre alimentele care contin cofeina si ce efect area aceasta asupra copiilor.

Reguli de introducere a alimentelor in diversificarea alimentatiei bebelusului

Ce ar trebui sa manance bebelusul? Cand incepem diversificarea alimentatiei bebelusului, multe mamici se intreaba daca exista anumite reguli referitoare la introdocerea noilor texturi si gusturi bebelusului. Exista cateva reguli clare cu privire la primele alimente din alimentia bebelusului. Iata in continuare o serie de reguli si sfaturi ce tin de diversificarea bebelusului:

Cum introducem alimentele bebelusului

Introducerea carnii si a proteinelor in alimentatia bebelusului
Oul in alimentatia bebelusului: cum si cand
Cartofii dulci in alimentatia bebelusului - cand si cum?
Branza de vaci in alimentatia copilului: cand si cum
Cand putem introduce iaurt in alimentatia bebelusului?
Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic
Ciupercile in alimentatia copilului: de la ce varsta si in ce fel

 Comunitatea Desprecopii - hai alaturi de alte mamici ca tine, pentru suport, prietenie si atitudine:

Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Eliza
    Elizatrimis la 25/5/2016

    Eu cred ca a-ti luat-o cu toţii razna.Cand eram mici nu mai existau toate prostiile astea si tot eram sanatosi tun.Bagam toate prostiile in gura si mancam bomboane cazute pe jos si tot suntem mult mai sanatosi pe langa copii din ziua de azi.Da-ti copiilor sa manance bine.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Corina BOLD
    Corina BOLDtrimis la 6/7/2007

    Cred ca articolul acesta ar trebui sa fie cunoscut de cel putin 90% din mamici, ptr ca, dupa parerea mea, ciocolata face deja parte din alimentatia multor copii care nu au implinit inca varsta de 2 ani. Cunoscand, dar cu siguranta ignorand pericolul la care isi expun odraslele, mamele provoaca dificultati serioase in alimetatie din cauza deliciosului produs!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII