Beneficiile terapeutice ale uleiului de rozmarin

Uleiul esential de rozmarin

Uleiul esential de rozmarin

  • Uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai populare uleiuri esentiale. El a devenit important pentru noi, datorita diferitelor sale beneficii pentru sanatate, inclusiv capacitatea acestuia de a stimula cresterea parului si activitatea mentala, calmarea problemelor respiratorii si reducerea durerii.

Uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai populare uleiuri esentiale. El a devenit important pentru noi, datorita diferitelor sale beneficii pentru sanatate, inclusiv capacitatea acestuia de a stimula cresterea parului si activitatea mentala, calmarea problemelor respiratorii si reducerea durerii.

Rozmarinul, de asemenea, este cunoscut si sub numele de Rosmarinus Officinalis, foarte popular ca planta culinara in regiunea mediteraneana. Multe feluri de mâncare sunt preparate cu ulei si frunze de rozmarin proaspat culese. Uleiul de rozmarin este extras in cea mai mare parte din frunzele proaspete. Rozmarinul face parte din familia mentei, care include busuiocul, lavanda, mirta si salvia.

Rozmarinul a fost intens folosit inca din antichitate pentru o varietate de scopuri. Romanii au dat o importanta deosebita acestei plante, folosind-o în ceremoniile religioase. Utilizarea ei sa extins si la ceremoniile de nunta, in produsele alimentare si cosmetice. In civilizatia egipteana antica, rozmarinul a fost utilizat ca si tamaia.

Paracelsus, un renumit medic, a avut o contributie semnificativa in medicamentele pe baza de plante in timpul secolului al XVI-lea. El a crezut ca uleiul de rozmarin, cu o capacitate de a consolida întregul corp, poate vindeca organele delicate cum ar fi ficatul, creierul si inima.

Astazi, multe preparate medicamentoase contin ulei de rozmarin. Diverse beneficii de sanatate ale uleiului de rozmarin sunt prezentate mai jos:

Ingrijirea parului: uleiul si ceaiurile de rozmarin sunt larg utilizate pentru îngrijirea parului, în sampoane si lotiuni. Consumul regulat de ulei de rozmarin ajuta la stimularea foliculilor, drept rezultat, parul creste repede si mai puternic. De asemenea, se crede ca uleiul de rozmarin încetineste pierderea parului prematur dar si procesul de albire. Prin urmare, este un tonic excelent pentru persoanele cu inceput de chelie. Uleiul de rozmarin este benefic si pentru scalpul uscat si cu matreata. Masajul regulat al pielii capului cu ulei de rozmarin, hraneste scalpul si elimina matreata. În plus, daca este amestecat cu ulei de arbore de ceai si de busuioc poate trata problemele scalpului.

Ingrijire orala: uleiul esential de rozmarin este dezinfectant si poate inlocui apa de gura. De asemenea, ajuta la eliminarea respiratiei urat mirositoare.

Ingrijirea pielii: uleiul esential de rozmarin nu este utilizat pentru îngrijire pielii la fel de mult ca si in îngrijire parului. Masajul regulat cu ulei de rozmarin ajuta la tonifierea pielii si hidratarea acesteia. Este, de asemenea, considerat ca un prim ajutor in ingrijirea tenului.

Stimuleaza activitatea mentala: uleiul esential de rozmarin este un tonic excelent pentru creier si nervi. Acesta este utilizat adesea de elevi în timpul examenelor, deoarece creste nivelul de concentratie si ii ajuta sa studieze mai eficient. Uleiul de rozmarin stimuleaza activitatea mentala si este un bun remediu pentru depresie, oboseala si neatentie.

Alina durerii: capacitatea uleiului esential de rozmarin in a calma durerea a dus la utilizarea sa extinsa pentru durerile de cap, dureri musculare, reumatism si chiar artrita. Masajul locului dureros cu ulei de rozmarin va indeparta usor durerea. Baile cu vapori degajati din ulei de rozmarin, se dovedesc a fi eficiente pentru reumatism.

Arome/inhalatii: rozmarinul are o aroma fermecatoare si, prin urmare, ulei esential de rozmarin este excelent pentru inhalatii. Acesta este folosit in odorizantele de camera, cosmetice, produse de infrumusetare, produse alimentare, uleiuri de baie, lumanari si parfumuri. Prin inhalare, uleiul canalizeaza energia mentala si curata tractul respirator. Multi oameni pulverizeaza amestec de ulei de rozmarin si apa pentru a elimina mirosurile neplacute din camera.

Probleme respiratorii: beneficiile uleiului esential de rozmarin in tratarea problemelor respiratorii sunt de neegalat. Parfumul/aroma acestuia alina congestiile la nivelul gatului. Uleiul este folosit în tratarea alergiilor respiratorii, frigului, durerilor în gât si impotriva gripei. Uleiul de rozmarin este antiseptic, antispastic, foarte eficient pentru infectiile respiratorii si astmul bronsic de asemenea.

Indigestie: uleiul de rozmarin este adesea folosit pentru indigestie, gaze intestinale si crampe stomacale. Frunzele de rozmarin sunt foarte des utilizate in mancarurile din carne, deoarece ajuta la digestie, în special la carnea de miel, de vita si de porc.

Alte beneficii includ folosirea uleiului pentru tulburari ale ciclului menstrual, crampe menstruale, ulcer peptic, pierderea urinei, prostata, vezica biliara, intestine, ficat, cataracta, inima, mobilitatea spermatozoizilor, leucemie, pietre la rinichi si alte dureri asociate. Se efectueaza in continuare cercetari pentru a studia potentialul sau în tratarea diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon, cancerul de stomac, cancerul de sân si cancerul pulmonar.

Atentie!

Uleiul de rozmarin, uneori, poate cauza reactii alergice, prin urmare acesta trebuie utilizat numai cu prescriptie medicala. Deoarece uleiul este volatil în natura, poate provoca voma si spasme - prin urmare, nu ar trebui sa fie consumat pe cale orala, de catre femeile însarcinate si care alapteaza. Doza excesiva de ulei de rozmarin poate cauza un avort spontan sau poate afecta fatul.

Uleiul esential de rozmarin este folosit pe scara larga in aromoterapie, deoarece poate fi folosit în multe preparate, si se amesteca adesea cu tamaie, levantica, salvie, lemn de cedru, busuioc, cimbru, citronella, lemongrass, elemi, muscata, musetel, menta si cardamom.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. crislex
    crislextrimis la 1/10/2010

    pDa foarte indicat uleiul de rozmarin, insa pana la urma tot avem nevoie de prescriptie medicala.:)

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII