Beneficiile terapeutice ale uleiului de lavanda

Uleiul esential de lavanda

Uleiul esential de lavanda

  • Beneficiile medicale ale uleiului de lavanda includ: capacitatea sa de a elimina tensiunea nervoasa, calmarea durerii, dezinfectarea pielii, intensificarea circulatiei sangelui si tratarea problemelor respiratorii. Denumirea latina a lavandei este "lavare", care inseamna "sa se spele", datorita aromei sale, care da senzatia de prospetime.

Beneficiile medicale ale uleiului de lavanda includ: capacitatea sa de a elimina tensiunea nervoasa, calmarea durerii, dezinfectarea pielii, intensificarea circulatiei sangelui si tratarea problemelor respiratorii. Denumirea latina a lavandei este "lavare", care inseamna "sa se spele", datorita aromei sale, care da senzatia de prospetime.

Lavanda este uleiul extras cea mai mare parte din florile de levantica, prin distilare cu vapori. Florile de levantica sunt parfumate si au fost folosite de multa vreme pentru a face potpourri-uri.

Uleiul de lavanda a fost utilizat in mod traditional in productia de parfumuri. Uleiul este foarte util in aromoterapie si multe preparate aromatice sunt realizate folosind ulei de levantica. Acesta se amesteca cu alte uleiuri esentiale, inclusiv lemn de cedru, pin, salvie tamaioasa, muscata si nucsoara. Astazi, uleiul de lavanda este folosit in diferite forme, inclusiv aromoterapie ulei, geluri, perfuzie, lotiune si sapunuri.

Beneficiile uleiului esential de lavanda:

Sistemul nervos: uleiul de lavanda are un parfum calmant, ceea ce-l face un tonic excelent pentru nervi. Prin urmare, ajuta in tratarea migrenei, durerilor de cap, anxietate, depresie, tensiune nervoasa si stres emotional. Aroma racoritoare elimina epuizarea nervoasa si nelinistea, crescand activitatea mentala.

Somnul: uleiul de lavanda induce somnul si, prin urmare, este adesea recomandat pentru insomnie.

Calmant: uleiul de lavanda este, de asemenea, un remediu excelent pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv cele cauzate de durerile musculare, muschi incordati, dureri musculare, reumatism, entorse, dureri de spate si lumbago. Un masaj regulat cu ulei de lavanda ofera scutirea de dureri in articulatii.

Aparatul urinar: uleiul de lavanda este benefic pentru caile urinare, deoarece stimuleaza productia de urina. El ajuta la restabilirea echilibrului hormonal si reduce cistitele sau inflamatiile vezicii urinare. Acesta reduce de asemenea, orice crampe asociate.

Tulburari respiratorii: uleiul de lavanda este larg utilizat pentru diverse probleme respiratorii, inclusiv infectii ale gatului, gripa, tuse, astm, congestia sinusurilor, bronsita, tuse convulsiva, laringita si amigdalite. Acest ulei este utilizat fie sub forma de vapori sau aplicat pe pielea  gatului, piept si spate. Este, de asemenea adaugat in vaporizatoare si inhalatoare pentru receala si tuse.

Pielea: beneficiile medicale ale uleiului de lavanda in ceea ce priveste pielea poate fi atribuita proprietatilor sale antiseptice si antifungice. Acesta este utilizat pentru a trata diverse afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, ridurile, psoriazisul si alte inflamatii. Se vindeca rani, taieturi, arsuri, arsurile solare foarte rapid, deoarece ajuta la formarea tesuturilor cicatrice. Uleiul de lavanda se adauga la musetel pentru tratarea eczemelor.

Ingrijirea parului: uleiul de lavanda este util pentru par, deoarece poate fi foarte eficient impotriva oualelor de paduchi sau lindini.

Circulatia sangvina: uleiul de lavanda este, un stimulent al circulatiei sanguine. Acesta scade tensiunea arteriala si este folosit pentru hipertensiune.

Digestia: uleiul de lavanda este util pentru digestie, deoarece creste mobilitatea intestinului. Acesta stimuleaza producerea de sucuri gastrice si biliare si, astfel, ajuta la tratarea indigestiei, durerilor de stomac, colicilor, flatulentei, varsaturilor si diareei.

Imunitate: Consumul regulat de ulei de lavanda ofera rezistenta la boli.

Alte beneficii ale uleiului de lavanda includ capacitatea sa de a trata leucoreea. De asemenea, este eficient impotriva muscaturilor de insecte. Acest ulei este folosit si pentru a respinge tantarii si molii. Veti gasi multe repelente impotriva tantarilor care contin ulei de levantica in unul dintre ingrediente.

Ca si in multe alte uleiuri esentiale, femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa evite folosirea uleiului de lavanda. Este recomandat ca diabeticii sa stea departe de uleiul de levantica. Aceasta poate provoca, de asemenea, reactii alergice la persoanele care au pielea sensibila. Unele persoane pot suferi de varsaturi si dureri de cap din cauza utilizarii uleiului de levantica.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. elena chirila
    elena chirilatrimis la 23/12/2020

    buna ziua sufer de o durere puternica de cap de nu pot sa ma ridic din pat cind ma dare de am senzatia si de vma nu stiu ce sa fac dar am citit ca uleiul de lavanda este farte bun pentru migrene si dureri de cap puternice dar nu stiu cum sal folosesc daca imi recmandati dumneavoastra .Va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  2. ion
    iontrimis la 6/4/2015

    buna ziua lavanda este cu adevarat un benficiu pentru cei ce vor sa traiasca sanatos din toate punctele de vedere

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII