Beneficiile terapeutice ale uleiului de busuioc

Uleiul esential de busuioc

Uleiul esential de busuioc

  • Beneficiile terapeutice ale uleiului esential de busuioc includ capacitatea sa de a trata greata, raul de miscare, indigestia, constipatia, problemele respiratorii, diabetul, etc. Uleiul de busuioc este, de asemenea, o sursa buna de vitamina A, magneziu, potasiu, fier si calciu.

Beneficiile terapeutice ale uleiului esential de busuioc includ capacitatea sa de a trata greata, raul de miscare, indigestia, constipatia, problemele respiratorii, diabetul, etc.

Uleiul de busuioc este, de asemenea, o sursa importanta de vitamina A, magneziu, potasiu, fier si calciu.

Frunzele si semintele sunt parti importante medicinale ale acestei plante, care a castigat proeminenta in retetele din intreaga lume. Uleiul de busuioc a fost popular in Europa, Asia Centrala, India, Asia de Sud-Est, si a fost utilizat pe scara larga în scopuri culinare în regiunea mediteraneana, formand înca ingredientul principa al multor retete italiene, cum ar fi pesto. De asemenea, este utilizat în paste si salate.

Busuiocul a fost utilizat pe scara larga si de catre culturile antice cum ar fi India, in scopuri medicinale (Ayurveda). Planta a fost folosita pentru diaree, tuse, constipatie, indigestie si boli de piele.

Beneficiile uleiului esential de busuioc includ urmatoarele:

Cosmetice: ulei esential de busuioc este folosit in principal pentru masajul pielii. Acesta tonifiaza si ofera stralucire pielii. Ca urmare, este folosit pe scara larga în multe suplimente de îngrijire a pielii, infectii ale  pielii si chiar acnee.

Digestia: uleiul esential de busuioc este de asemenea folosit ca tonic digestiv. Din moment ce acest ulei  are proprietati carminative, este utilizat pentru tratarea indigestiei, constipatiei, crampelor abdominale si balonarii. Uleiul calmeaza imediat neplacuta senzatie a  gazelor în stomac, intestine,colici si dureri intestinale.

Raceala: uleiul esential de busuioc calmeaza durerile tipice unei raceli si febra asociata. Datorita naturii sale antispastice, este folosit în caz de tuse convulsiva. În afara de folosirea lui pentru tuse, uleiul de busuioc mai este folosit în astmul bronsic, bronsita si infectii ale sinusurilor.

Infectii: datorita proprietatilor sale antibacteriene, ulei de busuioc este bun pentru tratarea unor varietati de infectii, cum ar fi taieturi, rani, infectii ale pielii, infectii ale vezicii urinare si chiar infectii virale.

Stres: uleiul esential de busuioc are un efect revigorant si, prin urmare, este utilizat pentru tratarea tensiunii nervoase, oboselii mintale, melancoliei, migrenei si depresiei. Avand în vedere aceasta proprietate calmanta, uleiul este utilizat pe scara larga în aromoterapie.

Circulatia sangelui: uleiul de busuioc îmbunatateste circulatia sangelui si, astfel, ajuta la cresterea metabolismului.

Ameliorarea durerii: uleiul de busuioc este analgezic si alina durerea. Prin urmare, este utilizat în artrita, rani, leziuni, arsuri, contuzii, cicatrici, leziuni sportive, entorse, dureri de cap, trateaza afectiunile oftalmologice, calmeaza roseata ochilor, etc.

Pentru varsaturi: uleiul esential de busuioc poate fi folosit pentru raul de miscare si multe alte cazuri care provoaca varsaturile.

Uleiul esential de busuioc este, de asemenea, un tratament bun pentru mancarimea muscaturilor si  intepaturilor de albine, insecte si chiar serpi.

Important! Uleiul esential de busuioc si busuiocul in orice alta forma ar trebui sa fie evitat de femeile insarcnate si cele care alapteaza. Pe de alta parte, unii oameni sugereaza ca acesta ar creste fluxul de lapte.

Uleiul esential de busuioc se poate amesteca  cu bergamota, salvie tamaioasa, cuisoare,  muscata, lime, isop, ienupar, eucalipt, neroli, maghiran, melisa rozmarin si levantica.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII