Beneficiile terapeutice ale uleiului de ghimbir

Uleiul esential de ghimbir

Uleiul esential de ghimbir

  • Beneficiile uleiului din radacina de ghimbir pot fi atribuite proprietatilor sale digestive, carminative, expectorante, antiseptice, anti analgezice, inflamatoare si afrodisiace. Beneficiile acestui ulei includ capacitatea sa de a trata problemele de stomac, greata, accidente vasculare cerebrale, inima, indigestie, inflamatii, probleme respiratorii, tulburari menstruale, etc.

Beneficiile uleiului din radacina de ghimbir pot fi atribuite proprietatilor sale digestive, carminative, expectorante, antiseptice, anti analgezice, inflamatoare si afrodisiace. Beneficiile acestui ulei includ capacitatea sa de a trata problemele de stomac, greata, accidente vasculare cerebrale, inima, indigestie, inflamatii, probleme respiratorii, tulburari menstruale, etc.

Ghimbirul este un condiment frecvent utilizat, care isi are originea in India -(cunoscut sub numele de adrak in hindi) si este folosit in China si India de asemenea- iar acum peste tot in lume. Ghimbirul face parte integranta din bucatariile asiatice, datorita proprietatilor sale digestive. Este util in special pentru digestia alimentelor, cum ar fi carnea, si se adauga in timpul prepararii carnii  pentru a o inmuia. Radacina de ghimbir si uleiul de ghimbir sunt utilizate ca agent de conservare si aroma.

Uleiul de ghimbir este obtinut din radacina plantei Zingiber officinale. Gustul sau specific este atribuit prezentei unui compus numit Gingerol. Cele mai multe dintre beneficiile sale sunt datorate Gingerolului.

Beneficiile uleiului esential de busuioc includ urmatoarele:

Stomac: radacina de ghimbir si uleiul de ghimbir este adesea folosit pentru dureri de stomac. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru indigestie, dureri de stomac, dispepsie, colici, spasme, diaree, flatulenta, greata si alte probleme intestinale. Acesta se adauga in numeroase preparate alimentare, in special in India, deoarece ajuta la imbunatatirea digestiei. Ceaiul de ghimbir este de asemenea, utilizat pentru alinarea probleme de stomac. Mai mult, acesta va creste apetitul unei persoane.

Intoxicatii alimentare: ghimbirul este antiseptic si carminativ. Ca rezultat, acesta poate fi utilizat pentru tratarea toxiinfectiilor alimentare. De asemenea, este utilizat pentru tratarea infectiilor bacteriene intestinale si dizenteriei.

Greata si varsaturi: cercetarile au demonstrat ca radacina de ghimbir si de uleiul sau este foarte eficient impotriva senzatiei de greata, rau de miscare si varsaturi. Utilizarea ghimbirului poate duce la reducerea varsaturilor.

Inima: in China se credea cu tarie, ca ghimbirul stimuleaza si intareste inima. Multi oameni folosesc uleiul de ghimbir ca o masura de prevenire, precum si vindecare a bolilor de inima. Cercetarile preliminare au indicat ca ghimbirul poate fi de ajutor in reducerea nivelului de colesterol si prevenirea coagularii sangelui -

- astfel, cazurile de accidente vasculare cerebrale vor scadea.

Sistemul respirator: deoarece radacina de ghimbir si uleiul de ghimbir este un bun expectorant, este eficient si in diverse probleme respiratorii, cum ar fi racela, tusea, gripa, astmul si bronsita. Ghimbirul este foarte eficient in indepartarea mucusului din gat si plamani si, prin urmare, este adesea adaugat cu ceai (in special in India).

Inflamatii si durere: extractul de ghimbir este adesea folosit in medicina traditionala pentru a reduce inflamatia. Cercetarile au dovedit acum ca proprietatile sale anti-inflamatorii pot fi atribuite prezentei substantei numita Zingibain. Acesta este un analgezic in natura si reduce durerea cauzata de durerile musculare, artrita, reumatism, dureri de cap, migrena. Uleiul sau pasta de ghimbir pot fi masate pe locurile dureroase - pentru a elimina durerea musculara. Recent, cativa cercetatori chinezi au raportat ca ghimbirul este eficace pentru tratarea inflamatiei la nivelul testiculelor.

Probleme menstruale: menstruatiile neregulate si dureroase pot fi tratate cu ghimbir.

Malaria: radacina si uleiul de ghimbir este, de asemenea, eficient impotriva febrei galbene si a malariei.

Stresul: uleiul de ghimbir - fiind un ulei esential - amelioreaza depresia, stresul, ametelile, nelinistea si anxietatea.

Impotenta: ghimbirul este util si pentru sanatatea barbatilor, nu doar a femeilor. Deoarece radacina si uleiul de ghimbir sunt afrodiziace, acesta este eficient si in indepartarea impotentei si tratarea ejacularii premature.

Rinichi: se crede ca sucul de radacina de ghimbir este capabil sa dizolve pietrele la rinichi.

Par: utilizarea sucului de ghimbir poate indeparta matreata.

Cancer: Conform American Cancer Society, cercetarile preliminare pe animale au aratat ca ghimbirul poate fi util in tratarea cancerului prin chimioterapie.

Atentie!

Trebuie remarcat faptul ca uleiul de ghimbir este foarte puternic si, prin urmare, ar trebui sa fie utilizat cu atentie.

Uleiul de ghimbir se amesteca bine cu diverse uleiuri esentiale, inclusiv de lamaie, lemn de cedru, eucalipt, tei, tamaie, muscata, rozmarin, lemn de santal, patchouli, mirt, bergamota, trandafir, neroli, portocaliu siylang-ylang.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII