Beneficiile terapeutice ale uleiului de trandafir

Uleiul esential de trandafir

Uleiul esential de trandafir

  • Trandafirul! Fara indoiala, este cea mai frumoasa floare din lume. Floare cu nenumarate povesti, legende si mituri. Cu ale sale culori variate, parfum incomparabil, forme si marimi, veti putea gasi unul pentru fiecare stare de spirit si pentru orice ocazie. Chiar daca nu stiti proprietatile sale medicinale, sigur stiti ca trandafirul rosu poate invoca sentimente romantice.

Beneficiile uleiului esential de trandafir pot fi atribuite proprietatilor sale anti depresive, anti inflamatoare, anti septice, anti spasmodice, anti virale, afrodiziace, astringente, bactericide, cicatrizante, depurative, hemostatice, laxative, hepatice, nervine si uterine.

Trandafirul! Fara indoiala, este cea mai frumoasa floare din lume. Floare cu nenumarate povesti, legende si mituri. Cu ale sale culori variate, parfum incomparabil, forme si marimi, veti putea gasi unul pentru fiecare stare de spirit si pentru orice ocazie. Chiar daca nu stiti proprietatile sale medicinale, sigur stiti ca trandafirul rosu poate invoca sentimente romantice. Uleiul esential de trandafir este extras prin distilare cu vapori a trandafirului de Damasc (Rosa damascena, cum este cunoscut printre botanisti) si este compus din sute de componente, din care contribuabilii majori sunt Citronellolul, citralul, carvona, Citronellylul acetat, Eugenolul , etanolul, Farnesolul, Eugenolul Stearpoten, metilul, Nerolul, Nonanolul, acetaldehida Nonanal, fenilul, acetat Phenylmenthyl si geraniolul fenil. De ce trandafirul de Damasc? Deoarece este cel mai parfumat si se crede ca este trandafirul rosu original, cu cea mai puternica aroma si cel mai ridicat continut de ulei.

Stim despre efectele emotionale si psihologice ale trandafirului, insa haideti sa cunoastem si proprietatile sale medicinale.

Beneficiile uleiului esential de trandafir includ urmatoarele:

Anti deprimant: uleiul de trandafir creste stima de sine, increderea, speranta, puterea mentala, lupta eficient impotriva depresiei si amelioreaza anxietatea. Fiind un anti depresiv, pacientilor care sufera de depresie acuta sau care sunt in curs de reabilitare li se pot administra doze periodice de ulei esential. Acest ulei este utilizat pe scara larga in aromoterapie si invoca ganduri pozitive, spiritualismul, sentimente de bucurie, fericire si speranta.
 
Anti inflamator: uleiul de trandafir poate calma un pacient cu febra mare prin sedarea inflamatiei provocata de febra. Acesta poate fi, de asemenea, benefic si in alte cazuri de inflamatii cauzate de infectii microbiene, ingestie de lucruri otravitoare, indigestie, deshidratare etc.

Anti septic: acesta este probabil cel mai aromat si maiestuos mod pentru a trata ranile si a le proteja de infectii - tratarea lor cu uleiul de trandafir.

 
Anti spasmodic: uleiul de trandafir amelioreaza eficient spasmele in sistemul respirator, intestine si spasmele musculare la nivelul membrelor. Ajuta de asemenea, la vindecarea convulsiilor, crampelor si holerei spasmodice, cauzate din cauza spasmelor.
 
Anti viral: in loc sa va vaccinati impotriva tuturor virusurilor, mai bine utilizati un anti viral, care se comporta ca un scut impotriva oricarui virus care apare. Un bun exemplu: uleiul esential de trandafir, care protejeaza impotriva infectiilor virale.

Afrodisiac: probabil nici nu mai este nevoie sa explic aceasta proprietate a uleiului de trandafir!Cu totii stim ca trandafiri sunt indispensabili in romantism. Mirosul uleiului stimuleaza libidoul si invoca sentimente romantice, care sunt esentiale pentru o noapte de dragoste.
 
Astringent: aceasta proprietate a uleiului de trandafir are multe beneficii. Ea intareste gingiile, radacinile firelor de par, ofera fermitate si protectie pielii, muschilor, vaselor de sange, si mai presus de toate, ajuta la stoparea fluxului de sange de la rani si taieturi prin contractarea vaselor de sange,vindecand de asemenea si anumite tipuri de diaree.

Bactericid: uleiul de trandafir poate fi utilizat pentru a trata febra tifoida, diareea, holera, intoxicatia alimentara si a altor boli care sunt cauzate de bacterii.

Mai mult, se pot vindeca infectiile bacteriene interne in colon, stomac, intestine si ale tractului urinar, precum si infectii externe de piele, urechi, ochi si alte rani.
 
Colagog: o alta proprietate terapeutica benefica este efectul colagog care promoveaza fluxul bilei din vezica biliara si ajuta la reglarea nivelului de acid in stomac, precum si in sange, astfel pastrand in conditii de siguranta anumite probleme cum ar fi aciditatea si acidoza. Uleiul de trandafir ajuta de asemenea la digestia alimentelor, impreuna cu acizii secretati in stomac.
 
Cicatrizant: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi de mare interes pentru persoanele carora le pasa foarte mult de aspectul lor fizic. Uleiul face ca cicatricile, urmele de furuncule, acnee si variola sa se estompeze. Este inclus desigur si decolorarea vergeturilor si cicatricelor cauzate de o operatie.
 
Depurativ: uleiul de trandafir curata sangele, ajutand la indepartarea si neutralizarea toxinelor. Odata ce sangele dumneavoastra este purificat si liber de toxine, sunteti protejat de furuncule, eruptii cutanate, ulcere, boli de piele, etc.

Emenagog: aceasta este o alta proprietate benefica a uleiului de trandafir, care stimuleaza secretiile de hormoni care declanseaza menstruatia. Este deosebit de eficient pentru femeile care sufera de menstruatie obstructionata si neregulata. Uleiul faciliteaza, de asemenea, crampele musculare, oboseala, trateaza greata, si reduce durerile asociate cu menstruatia si sindromul premenstrual.

Uterin: uleiul de trandafir poate avea grija de multe probleme feminine, cum ar fi scurgeri, tumori, sangerari, menstruatii neregulate etc. Acesta purifica uterul si-l pastreaza intr-o stare de functionare corespunzatoare, chiar si la o varsta mai inaintata.

Laxativ: pot sa va asigur ca nu exista laxativ cu un miros mai placut decat acesta! Uleiul de trandafir poate servi ca laxativ inofensiv si eficient, cu un miros placut si fara nici un efect secundar advers.

Acesta influenteaza de fapt muschii intestinali si anali pentru a ajuta la curatarea intestinelor.
 
Hemostatic: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi foarte utila pentru persoanele care sufera de hemoragie (sangerare externa sau interna), dupa o leziune sau o interventie chirurgicala. Uleiul grabeste coagularea sangelui si opreste sangerarea, salvand viata pacientilor.
 
Hepatic: inseamna ca este pur si simplu bun pentru sanatatea ficatului. Il pastreaza puternic, functioneaza in mod corespunzator si il protejeaza de infectii. Uleiul trateaza, de asemenea, probleme cum ar fi fluxul in exces de bila, acizi, ulcere, etc.
 
Sistemul nervos (nervin): uleiul de trandafir actioneaza ca un tonic pentru nervi. Le da puterea sa suporte socuri si sa va protejeze de afectiunile rezultate din cauza varstei, leziunilor, etc.

Afectiuni ale stomacului: uleiul de trandafir este un bun pansament pentru stomac. Acesta calmeaza stomacul, sedeaza inflamatiile, ajuta la functionarea sa intr-un mod corespunzator si il protejeaza de infectii. De asemenea, il protejeaza si de ulcer care se intampla adesea ca urmare a unei extra productii de acizi si eliberarea lor in stomac.
 
Alte beneficii: uleiul de trandafir regleaza productia de hormoni si ajuta la echilibrul acestora. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care poate da stralucire pielii, si un aspect tanar, proaspat. Sa nu uitam ca imbunatateste circulatia, are grija de inima, reduce tensiunea arteriala si ajuta la vindecarea durerilor de cap, astmului, leucoreea si anumite infectii.

Atentie!

Utilizat in concentratii usoare, uleiul de trandafir va poate indeparta durerile de cap, insa aroma sa puternica poate avea exact efectul opus daca este folosit in cantitati mai mari. Evitati folosirea uleiului in timpul sarcinii.

Amestecuri: uleiul de trandafir poate fi amestecat cu cel de muscata, iasomie, cuisoare si uleiuri esentiale Palma Rosa..

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII