Beneficiile terapeutice ale uleiului de musetel

Uleiul esential de musetel

Uleiul esential de musetel

  • Uleiul de musetel este extras din flori de plante de musetel care sunt foarte populare. Exista doua tipuri de musetel, si anume musetel roman, care este cunoscut sub numele stiintific Anthemis Nobilis si musetel german al carui nume stiintific este Matricaria Chamomilla.

Beneficiile uleiului esential de musetel pot fi atribuite proprietatilor sale antispasmodice, antiseptice, antibiotice, antidepresive, antinevralgice, antiinflamatoare, carminative, colagoge, cicatrizante, emenagogue, analgezice, febrifuge, hepatice, nervine, sedative, digestive, tonice, antispastice, bactericide, sudorifice, inflamatorii, antiinfectioase, vermifuge, care vindeca ranile, etc.

Uleiul de musetel este extras din flori de plante de musetel care sunt foarte populare. Exista doua tipuri de musetel, si anume musetelul roman, care este cunoscut sub numele stiintific Anthemis Nobilis si musetelul german al carui nume stiintific este Matricaria Chamomilla. Desi uleiurile esentiale extrase din ambele soiuri sunt destul de asemanatoare in proprietatile medicinale, ele se deosebesc intr-o anumita masura, atunci cand vine vorba de compozitia lor si anumite proprietati.

Uleiul de musetel roman este constituit din Alpha pinen, beta pinen, Camphene, Caryophyllene, Sabinene, Myrcene, Terpinene Gamma, pinocarvone, Farsenol, cineole, Angelate propil si butil Angelate.

Uleiul de musetel german, pe de alta parte, este compus din azulene (aici numit Chamazulene), Alpha Bisabolol, Bisabolol Oxide-A & B si bisabolene Oxide-A.

In timp ce uleiul de musetel roman este mai calmant si are un efect  emenago mai puternic, cel german este un foarte puternic antiinflamator datorita prezentei unui compus numit azulene (acesta este un compus cu azot si este responsabil pentru culoarea caracteristica albastra). Dar acestea nu sunt toate proprietatile medicinale pe care uleiul de musetel le are.

Beneficiile uleiului esential de musetel roman si german includ urmatoarele:
 
Antiseptic, antibiotice, dezinfectant, bactericid si vermifug: leiul esential de musetel impiedica dezvoltarea infectiilor biotice (infectii datorate unor factori biotici, cum ar fi bacterii, ciuperci etc.), distruge infectiile deja prezente, ucide tot felul de viermi intestinali, iar daca este aplicat pe par, distruge paduchii si acarienii.
 
Stimulent si antideprimant: ambele soiuri de musetel lucreaza foarte eficient in lupta impotriva depresiei, elimina sentimentul de tristete, depresie, dezamagire si induce un sentiment de fericire si buna dispozitie.
 
Anti-inflamator si sedativ: in timp ce uleiul esential de musetel roman este eficient in lupta impotriva furiei, nervilor si iritarii la copii, cel german, pe de alta parte, este mai eficace in vindecarea inflamatiilor, in special cele ale sistemului digestiv si urinar. Ambele uleiuri reduc tensiunea arteriala.
 
Analgezic si antinevralgic: uleiul esential are proprietati analgezice si reduce in mod eficient durerea la nivelul muschilor si articulatiilor, dureri de cap, sinusoidale, dureri de dinti, leziuni osoase etc.
 
Sensibilitate stomacala, digestiv, hepatic si colagog: uleiul de musetel tonifica stomacul si il seteaza sa functioneze adecvat. Acesta promoveaza secretia sucurilor digestive in stomac si faciliteaza digestia. De asemeneaasigura o sanatate buna a ficatului si a fluxului adecvat de bila.
 
Antireumatic si anti-inflamator: musetelul vindeca disfunctiile sistemului circulator, stimuleaza circulatia si detoxifica sângele de toxine, cum ar fi acidul uric, contribuind astfel la vindecarea unor boli precum reumatismul, artrita etc., care sunt cauzate de o circulatie improprie si acumularea de uric.
 
Antispasmodic, relaxant si nervin: uleiul de musetel calmeaza toate tulburari nervoase sau hiper-reactii, care duc la convulsii, spasme, nervozitate, pierderea controlului asupra membrelor, etc. 
 
Cicatrizant: uleiul de musetel este foarte popular in lumea cosmeticelor, deoarece diminueaza cicatricile, urmele si petele de pe piele si inclusiv cele ale tenului, protejandu-l si ferindu-l de infectii.
 
Sudorific si febrifug: uleiul esential induce transpiratia abundenta (fiind sudorific), eliminand astfel toxinele si agentii care provoaca infectiile si virozele.
 
Carminativ: musetelul indeparteaza si impiedica formarea gazelor din stomac si intestine. Acest lucru, ajuta la relaxarea organismului si scaderea tensiunii arteriale.
 
Tonic: uleiul esential de musetel tonifica pielea, muschii, organele interne, si nu numai.
 
Alte beneficii: uleiul esential de musetel este antialergen si ajuta la vindecarea acneei prin eliminarea toxinelor si curatarea Glandelor sebacee si ecrine prin transpiratie, curata sistemul urinar si rinichii prin urinare frecventa (fiind diuretic), detoxifica corpul, ajuta la vindecarea infectiilor virale ca oreionul, pojarul, poate fi folosit ca apa de gura pentru a tine la distanta respiratia urat mirositoare, eliminand in acelasi timp infectiile orale. Uleiul de musetel german este un vasoconstrictor.

Atentie: nu exista reactii adverse, cu exceptia persoanelor care sunt alergice la musetel su orice planta din aceeasi familie (Asteraceae)

Amestecuri: uleiul esential de musetel se poate amesteca cu cel de lavanda, iasomie, muscata, grapefruit, Tea Tree, trandafir, lamaie.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII