Beneficiile terapeutice ale uleiului de iasomie

Uleiul esential de iasomie

Uleiul esential de iasomie

  • Iasomia este o floare foarte-foarte cunoscuta. Ea are un puternic, si totusi dulce, placut si romantic parfum. Fetele sunt adesea numite "Jasmine", in special in regiunea Orientului Mijlociu, subcontinentul Indian dar si in alte parti ale lumii. Aceasta floare este deseori asociata cu romantismul si iubirea.

Beneficiile uleiului esential de iasomie pot fi atribuite proprietatilor sale antidepresive, antiseptice, afrodisiace, antispasmodice, cicatrizante, expectorante, emenagogue, sedative si uterine.

Uleiul esential este extras din flori de iasomie ( Jasminum grandiflora - iasomia regala si Jasminum officinale - iasomia comuna), in principal din Jasminum officinale. Componentele sale principale sunt acid benzoic, Benzaldehida, acetat benzilic, alcool benzilic, indol, benzil benzoat, Cis-3-Hexenyl Benzoat, Cis-Jasmone, Ceosol, Eugenol, Farnesol, geraniol, linalool, metil Anthranilate, P-crezol, Nerol, Gamma terpineol, Nerolidol, Isohytol, Phytol etc.

Iasomia este o floare foarte-foarte cunoscuta. Ea are un puternic, si totusi dulce, placut si romantic parfum. Fetele sunt adesea numite "Jasmine", in special in regiunea Orientului Mijlociu, subcontinentul Indian dar si in alte parti ale lumii. Aceasta floare este deseori asociata cu romantismul si iubirea. Eroii din romanele si filmele de dragoste pot fi adesea gasiti adresandu-se eroinele cu numele de Jasmine. Timp de secole, Jasmine a inspirat si poetii. Iasomia infloreste pe timp de noapte si umple cu parfumul sau tipic imprejurimile.

Dar aceasta floare are mult mai multe de oferit decat un miros dulce si sentimente romantice. Asa ca haideti sa ne tinem sentimentele poetice deoparte pentru un timp si sa aruncam o privire la ceea ce are de oferit pentru noi.

Beneficiile uleiului esential de iasomie includ urmatoarele:

Antideprimant: aroma acestui ulei are un efect placut si tonifiant asupra depresiei. Acest lucru va face sa te simti fericit si va trezi in tine sentimente romantice si poetice.
 
Antiseptic: este un foarte bun antiseptic si dezinfectant. Elementele sale constitutive precum Benzaldehida, acidul benzoic si benzoatul de benzil au proprietati germicide, bactericide, fungicide si antivirale foarte eficiente. Aplicat pe rani (extern).
 
AntiSpasmodic: uleiul esential de iasomie este eficient in tratarea si relaxarea spasmelor. Acesta usureaza rapid tusea spasmodica, crampele, congestiile, astmul, dispneea (respiratia dificila) si chiar holera spasmodica, crampele intestinale si durerile care rezulta din spasme.
 
Afrodisiac: de fapt, aceasta proprietate afrodisiaca a uleiului esential de iasomie este cea care te face sa te simti romantic. Acest ulei imbunatateste starea de spirit si de asemenea, libidoul. Datorita acestei proprietati iasomia a fost folosita in timpul Primelor Nopti in special in subcontinentul indian unde mireasa si camera Primei Nopti sunt impodobite cu flori de iasomie. Cu toate acestea, uleiul este de mare folos in probleme cum ar fi ejacularea precoce, frigiditate, impotenta, etc.
 
Cicatrizant: sunteti ingrijorata de urmele si petele lasate de furuncule, acnee, rani, etc.? Ungeti zonele afectate cu ulei esential de iasomie.
 
Expectorant: proprietatea expectoranta a uleiului esential de iasomie va poate ajuta mult in noptile cand suferiti de tuse, eliberand caile nazale si respiratorii, in special daca sforaiti din cauza racelii.
 
Emenagogue: aceasta proprietate este menita sa ofere un ajutor femeilor care sufera de menstruatii neregulate, dureroase  sau o menopauza timpurie. Uleiul esential de iasomia va regula menstruatiile si le va face mai putin dureroase, in acelasi timp ajutand la indepartarea menopauzei timpurii, oboselii, iritarii, gretei, etc.
 
Galactogogue: aceasta creste secretiile de lapte din sani si este, asadar, ideala pentru mamele care alapteaza. Cu toate acestea are si un rol important in protejarea de tumori sau cancer de san.
 
Chinurile facerii: acest ulei esential de iasomie faciliteaza si usureaza nastere si reduce durerile travaliului. Aceasta caracteristica poate fi foarte benefica in zilele noastre cand o nastere normala este o priveliste rara si cele mai multe cazuri sunt rezolvate prin cezariana.
 
Sedativ: se calmeaza corpul, mintea si sufletul, inmultindemotiile pozitive si constructive. Uleiul esential de iasomie inlatura cu succes anxietatea, stresul, nervozitatea, furia si depresia.
 
Uterin: acest ulei este foarte bun pentru sanatatea uterina, deoarece il tonifica si promoveaza fluxul unor anumiti hormoni, care asigura o buna functionare a uterului. De asemenea, ajuta la protejarea de tumori, in special dupa menopauza, prin limitarea fluxului de estrogen.
 
Alte beneficii: uleiul esential de iasomie este bun pentru piele, deoarece o mentine neteda si o hidrateaza. Acesta poate fi folosit pentru a elibera oamenii de dependenta de narcotice, dar si de durerile musculare.

Atentie: femeile insarcinate trebuie sa evite folosirea uleiului esential de iasomie, deoarece acesta este un emenagogue. Este foarte relaxant, sedativ, si astfel, dozele mari ar trebui evitate. Cei care sunt alergici la iasomie ar trebui sa evite utilizarea acestui ulei.

Uleiul esential de iasomie poate fi amestecat cu cel de bergamota, lemn de santal, trandafir si fructe citrice, cum ar fi portocal, lamaie, lime, Grapefruit, etc..

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. roxana
    roxanatrimis la 16/10/2013

    foarte interesant articolul. as vrea sa folosesc si eu informatiile pe blog

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII