Cele mai ciudate muzee din lume

Cele mai ciudate muzee din lume

Cele mai ciudate muzee din lume

  • Se spune ca orice turist care se respecta imbina intr-o calatorie confortul fizic cu cel spiritual. De aceea nu trebuie sa rateze nimic din ceea ce i-ar putea delecta privirea sau l-ar putea indemna la meditatie. Ideea de a vizita un muzeu in timpul unui sejur relaxant poate parea totusi desueta pentru unii.

Se spune ca orice turist care se respecta imbina intr-o calatorie confortul fizic cu cel spiritual. De aceea nu trebuie sa rateze nimic din ceea ce i-ar putea delecta privirea sau l-ar putea indemna la meditatie. Ideea de a vizita un muzeu in timpul unui sejur relaxant poate parea totusi desueta pentru unii. Conceptul insusi de muzeu ne duce cu gandul la expozitii riguros organizate de picturi si sculpturi sau de obiecte menite sa reconstituie epoci din istorie.

Exista insa in lume si muzee care se indeparteaza sensibil de aceasta idee preconceputa pe care ne-o facem adesea despre ceea ce inseamna efectiv un  astfel de loc – muzee inedite in primul rand prin specificul lor, unice prin concept si prin exponatele pe care le ofera turistilor.

Un clasament recent al celor mai inedite muzee din lume a scos la iveala cateva dintre cele mai originale idei de muzee, pe care insa, in mod cert, nu toti turistii le apreciaza, tocmai datorita ciudateniei lor.

Canalele pariziene

O vacanta la Paris este asociata mai ales cu nume sonore de obiective turistice, precum Luvru, Turnul Eiffel, Notre-Dame etc. Daca vreti sa descoperiti intr-un mod inedit istoria pariziana aventurati-va in Canalele pariziene, care masoara peste doi kilometri de galerii subterane. Cu putin curaj, veti reusi sa va intoarceti in timp pana in vremea romanilor.

Mai multe informatii aici: https://www.paris.fr/portail/loisirs/Portal.lut

Catacombele pariziene

Dupa canale, catacombele reprezinta un alt punct de atractie inedit al Parisului. Un veritabil labirint, aflat in inima subterana a Parisului, aceste vechi cariere de piatra, au fost alese pentru depozitarea osemintelor umane. Pentru unii vizitarea lor va parea, cu siguranta, o alegere morbida de petrecere a timpului liber, insa pentru iubitorii de istorie va fi o experienta cu adevarat inedita.

Mai multe informatii aici: https://www.catacombes-de-paris.fr/

Muzeul Mütter, Philadelphia

Un loc cum nu se poate mai potrivit pentru cei pasionati de curiozitatile medicale. Infiintat de catre Colegiul medicilor de la Philadelphia Mütter, edificiul prezinta o impresionanta colectie de specimene anatomice si de cranii diforme. Majoritatea celor care l-au vizitat il catalogheaza drept un muzeu al ororilor.

Mai multe informatii aici: https://www.collphyphil.org/MUTTER.ASP

The London Dungeon, Londra

Un alt muzeu al ororilor exista si la Londra. Este un adevarat muzeu al torturii. Acesta este inedit prin faptul ca vizitatorii pot asista la scene de tortura jucate de actori profesionisti.

Mai multe informatii aici: https://www.thedungeons.com/

Muzeul sexului, New York

Denumirea insasi atrage curiosii. Muzeul sexului din New York este, se pare, cel mai bogat in exponate de aceste gen, reunind peste 15 000 de obiecte (costume, fotografii, picturi, accesorii, inventii tehnologice etc). Un muzeu asemanator, dar care se concentreaza in special pe arta erotica, exista si in Paris.

Mai multe informatii aici:
 - https://www.museumofsex.com/
 - https://www.musee-erotisme.com/

Muzeul VooDoo, New Orleans

Ritualuri, ceremonii, obiecte folosite in magie – toate aceste pot fi studiate in detaliu in cel mai mai renumit muzeu dedicat culturii voodoo.

Mai multe informatii aici:  https://www.voodoomuseum.com/

Muzeul Berii, Dublin

Mult mai pasnic si fara nicio legatura cu ororile sau cu cine stie ce vrajitorii este muzeul berii din Dublin, un edificiu destul de firesc, de altfel, pentru Irlanda, tara recunoscuta prin pasiunea locuitorilor ei pentru bere. In interior turistii pot participa la procesul de fabricare a berii. Nu trebuie ratate, de asemenea, fantana uriasa si imensul vas de cupru, doua dintre atractiile principale ale muzeului.

Mai multe informatii aici: https://www.guinness-storehouse.com/en/Index.aspx

Currywurst Museum, Berlin

Nemtii sunt recunoscuti pentru pasiunea lor culinara legata de specialitatile de carnati. Si cum gastronomia este ridicata in Germania la nivel de arta, un muzeu al carnatilor pare sa fie cea mai potrivita modalitate de a valorifica si de a onora in acelasi timp aceasta pasiune. Pentru 11 euro, cat costa biletul de intrare, proprietarii muzeului promit o experienta senzoriala unica.

Mai multe informatii aici: www.currywurstmuseum.de

Muzeul gunoiului (Hartford’s Trash Museum), Connecticut

Desi un astfel de muzeu poate parea cel putin bizar, initiativa este laudabila. Muzeul gunoiului, deschis in Connecticut, face parte dintr-un proeict mult mai amplu, ce are ca obiectiv conservarea mediului. Vizitarea lui si participarea la actiunile ecologice pe care le organizeaza in permanenta inseamna o lectie autentica de ecologie pentru orice turist caruia ii pasa de mediul inconjurator.

Mai multe informatii aici: https://www.crra.org/pages/Trash_Museum.htm

Muzeul parazitilor, Tokyo

Cu siguranta putini sunt cei care s-ar fi gandit ca cineva poate avea o astfel de idee.Patru oameni de stiinta, pasionati de studiul parazitilor, au avut totusi aceasta idee ciudata. In muzeu se afla peste 300 de varietati de paraziti, iar piesa de rezistenta este o tenie de peste 10 metri, extrasa din organismul unei femei care s-a contaminat, se pare, mancand sushi. Intrarea este libera. De altfel e destul de greu de crezut ca s-ar fi gasit multi turisti care sa mai si plateasca pentru a vedea ceva ce cu siguranta iti taie pofta de mancare.

Mai multe informatii aici: https://kiseichu.org/english.aspx 

 

Va recomandam sa mai cititi si:

Stiluri Interioare
Stilul Mediteranen - mereu la moda
Stilul Exotique sau o calatorie asiatica
Cum ingrijim un acvariu
Se poarta camerele mov

Intretinerea casei
Cum scapam de molii?
Cum evitam condensul si umiditatea in case si apartamente?specialistul raspunde

 

Suflet fericit
O cana de ceai pentru suflet
Şi încă odată, Adam a dat, bucuros, Raiul....
Apa de flori de portocal
Lectiile pe care ni le da budismul
Fericirea si sanatatea dumneavoastra
Decizii „banale” care ne schimba viata
Calendar cu... pisici
Lungimea degetelor si personalitatea
Secrete ale limbajului corpului
Gandeste optimist si vei fi mai fericita
Invata to let go

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Achizitii

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII