Pierdem in greutate cu magneziu

Pierdem in greutate cu magneziu

Pierdem in greutate cu magneziu

  • OK...recunosc, singurele carti pe care oamenii le cumpara sunt carti cu diete. Am citit in Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight,  si sunt de acord cu expertul in magneziu, Morley Robbins, care spune ca aproape fiecare capitol din Wheat Belly se refera la deficitul de magneziu.

OK...recunosc, singurele carti pe care oamenii le cumpara sunt carti cu diete. Am citit in Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight,  si sunt de acord cu expertul in magneziu, Morley Robbins, care spune ca aproape fiecare capitol din Wheat Belly se refera la deficitul de magneziu.

Iata cateva puncte importante ce trebuie retinute:

1. Magneziul ajuta organismul sa digere, absoarba si sa utilizeze proteine, grasimi si carbohidrati.
2. Magneziul este necesar pentru insulina, pentru a deschide membranele celulelor pentru glucoza.
3. Magneziul ajuta la prevenirea obezitatii.

Conexiunea cu greutatea
Magneziul si complexul de vitamine B sunt substante nutritive de energie: ele activeaza enzimele care controleaza digestia, absorbtia si utilizarea grasimilor si carbohidratilor. Lipsa acestor elemente nutritive necesare determina utilizarea necorespunzatoare a produselor alimentare, ceea ce duce la o gama larga de simptome cum ar fi hipoglicemia, anxietata si obezitatea.

Pofta de alimente si mancatul in exces pot fi pur si simplu o dorinta de a continua sa mancam dincolo de senzatia de satietate, deoarece corpului ii este, de fapt, pofta de nutrientii care lipsesc din produsele alimentare prelucrate. Astfel continuam sa mancam calorii goale care se aduna la greutate si nu fac fata cerintelor nutritive.

Magneziul este necesar, de asemenea, in reactie chimica care permite insulinei sa introduca glucoza in celule, unde glucoza este implicata in producerea energiei pentru organism. In cazul in care nu exista suficient magneziu pentru acest lucru, atat insulina cat si glucoza devin crescute. Excesul de glucoza este stocat sub forma de grasime si contribuie la obezitate. Avand exces de insulina, va indreptati pe drumul spre diabet zaharat.

Legatura dintre stres si obezitate nu poate fi trecuta cu vederea. Secretia de cortizol (hrmonul de stres) face aproape imposibila pierderea in greutate. Este ca si cum organismul simte ca este atacat si trebuie sa-si adune toate resursele, inclusiv depozitarea grasimilor. Magneziul poate neutraliza eficient efectele stresului.

Obezitatea, mai mult decat gene rele
Publicului i s-a spus ca obezitatea este mostenita, lucru ce ii face pe oameni sa creada ca nu mai au nimic de spus sau facut in aceasta problema si isi pot continua obiceiurile rele si da vina pe genele lor. Experimente pe animale arata totusi, ca, daca un soarece cu o gena a obezitatii este lipsit de vitamine B, obezitatea va fi exprimata. Dar daca acesta este alimentat cu vitamine B, acesta va ramane slab. Procesul de metabolizare a vitaminie B este numit metilare, iar magneziul este necesar pentru unul dintre cei mai importanti pasi din acest proces.

Fiecare functie metabolica a organismului are nevoie de vitamine si minerale - fara ele, simptomele se dezvolta. Prin urmare, primul pas in tratarea simptomelor nespecifice, este dieta si suplimentele alimentare, nu pastilele. De asemenea, este important de mentionat faptul ca multe dintre dietele de slabit la care oamenii se supun de multe ori sunt in deficit de magneziu.

Obezitatea abdominala
Cresterea in greutate in jurul taliei este legata de deficitul de magneziu si de incapacitatea de a utiliza corect insulina. Acesta stabileste, de asemenea, daca suferiti sau nu de Sindromul X. Aveti nevoie doar de un metru pentru a diagnostica o predispozitie a Sindromului X (Sindromul metabolic sau "ucigasul tacut ") - o talie de peste 101 cm la barbati si peste 88 cm la femei va pune la risc.

Sindromul X
Termenul "sindromul X", descrie un set de conditii care multi cred ca este doar un alt nume fantezist pentru consecintele de lunga durata a deficientei nutritionale, in special a deficitului de magneziu. Lunga lista include valori crescute ale colesterolului, hipertensiune arteriala si obezitate. Acesta cuprinde, de asemenea, trigliceridele si acidul uric crescut. Trigliceride ridicate sunt de obicei gasite atunci cand colesterolul este ridicat, dar cel mai adesea atunci cand cineva are o dieta bogata in zahar, cum ar fi sucurile zilnice, prajiturile si produsele de patiserie. Acest sindrom are la baza in principal alimentatia nesanatoasa si stilul de viata sedentar si plin de stres.

Acidul uric ridicat se datoreaza defalcarii de proteine ??incomplete din cauza lipsei de vitamine B si enzimelor digestive. Acest complex colectiv pare a fi cauzat de tulburari ale insulinei de metabolism (initiat de deficitul de magneziu), numit rezistenta la insulina, si, eventual, poate duce la diabet zaharat, angina pectorala si atac de cord. Stim de asemenea ca lipsa de magneziu poate duce la un deficit de enzime pancreatice.

Deficitul de magneziu poate duce la:

1. Niveluri de glucoza crescute.
2. Glucoza este stocata sub forma de grasime si duce la obezitate.
3. Glucoza crescuta duce la diabet zaharat.
4. Obezitatea pune o presiune pe inima.
5. Glucoza in excess devine atasata de anumite proteine ??(glicozilate), ceea ce duce la leziuni renale, neuropatie, orbire, si alte complicatii diabetice.
6. Celulele rezistente la insulina nu permit magneziul in celule.
7. Deficitul de magneziu duce la hipertensiune arteriala.
8. Deficitul de magneziu duce la acumularea colesterolului, si aceste doua conditii sunt implicate in bolile de inima.

Sindromul X, conform Dr. Gerald Reaven, care a inventat termenul, poate fi responsabil pentru un procent mare de boli de inima si artere. Fara indoiala, deficitul de magneziu este un factor major in originile fiecarui semn si simptom, de la trigliceride si obezitate, la metabolismul insulinei deranjat.

Deci, fa ceva si scapa de greutatea in exces incepand de astazi, ia cate un magneziu, fa bai de saruri Epsom sau pulverizeaza-le pe corp si fi atent la pierderea in greutate.

In timp ce faci asta, sa nu fi surprins daca observi ca dispar o multime de alte simptome, cum ar fi: hipertensiune arteriala (boli cardiovasculare, de rinichi si de leziuni hepatice), deteriorarea Peroxinitritul (migrene, scleroza multipla, glaucom, boala Alzheimer, etc), infectii bacteriene recurente din cauza nivelurilor scazute de oxid nitric (NO) in cavitati (sinusuri, vagin, urechea medie, plamani, gat, etc), infectii fungice din cauza unui sistem imunitar deprimat, dezactivarea tiaminei (scaderea acidului gastric, tulburari de comportament, etc), sindrom premenstrual, dezechilibru de calciu (osteoporoza, hipertensiune arteriala, modificari ale dispozitiei, etc), carii dentare, pierderea auzului, diabet zaharat de tip II, crampe musculare, slabiciune musculara, impotenta (lipsa de NO), agresiune (lipsa de NO), fibroame, deficit de potasiu (aritmii, hipertensiune arteriala, unele forme de cancer), fier de acumulare, etc.

Va recomandam sa mai cititi si:

Dulapul cu medicamente

Trup frumos
 Binkini  inventia care promite un fund de invidiat
Vergeturile si tratamentul lor
Ce fac daca unghiile mele au devenit urate?specialistul raspunde
Cremele autobronzante, mereu cu culoarea verii
Slabeste si rasfata-te iarna asta cu ciocolata si scortisoara!
Trucuri pentru a manca mai putin
Somnul si kilogramele in plus
Ingrijirea pielii: ingrediente benefice si ingrediente nocive
Sportul da un sentiment de satietate
Frumusetea XXL invinge prejudecatile designerilor
Exista crema anticelulitica ideala?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII