Pilates sau yoga?

Pilates sau yoga?

Pilates sau yoga?

  • Unii oameni inca deosebesc cu greu exercitiile pilates si yoga. Ambele presupun activitati fizice cu impact redus, punand accentul pe forta, echilibru si concentrare, dar care este diferenta intre cele doua tipuri?

 Unii oameni inca deosebesc cu greu exercitiile pilates si yoga. Ambele presupun activitati fizice cu impact redus, punand accentul pe forta, echilibru si concentrare, dar care este diferenta intre cele doua tipuri?

Pilates

Exercitiile pilates au fost inventate de catre Joseph Pilates la inceputul secolului 20. Scopul lor era de a imbunatati programul de reabilitare pentru veteranii de razboi. Exercitiile pilates pot fi folosite si ca metoda de tratament a ranilor, prin intarirea, intinderea si stabilizarea muschilor cheie.

Metoda pilates foloseste mintea spre a controla muschii. Programul se concentreaza asupra principalilor muschi posturali care ajuta la mentinerea echilibrului organismului si sunt esentiali in sustinerea coloanei vertebrale. In particular, exercitiile Pilates va invata sa va constientizati respiratia si sa va indreptati coloana vertebrala, avand ca scop fortificarea muschilor profunzi ai torsoului.

Yoga

Pe de alta parte, yoga este definita ca o disciplina a ascetismului si a meditatiei, despre care se crede ca duce la experiente spirituale si la intelegerea profunda a secretelor firii. In zilele noastre, oamenii fac yoga pentru a avea o postura buna (folosind asanele) si pentru a dezvolta flexibilitatea corpului. Yoga a devenit un tip popular de exercitii deoarece combina meditatia pentru a reduce stresul si exercitiile cu impact redus, ca strechingul si concentrarea.

Ce avantaje au?

Aceste exercitii nu au ca scop arderea caloriilor, dar daca practicati pilates sau yoga in mod regulat, veti avea de castigat din punctul de vedere al imbunatatirii posturii si a fortificarii muschilor.

Unele dintre beneficiile exercitiilor pilates sunt imbunatatirea puterii si tonusului muschilor, cresterea flexibilitatii si a puterii, postura imbunatatita, prevenirea ranirilor, concentrare mai buna, o mai buna adaptare la stres si relaxare.

Printre avantajele exercitiilor yoga sunt puterea mai mare a posturii, mai multa flexibilitate a corpului, oboseala redusa, mai putine dureri, puterea mai mare de concentrare, capacitatea de a face fata stresului.
Deci cele doua tipuri de exercitii sunt destul de similare. Iar daca sunteti prea obosita ca sa mai faceti exercitiile de aerobic cu impact fizic ridicat, exercitiile pilates si yoga sunt alegeri bune pentru gimnastica zilnica.

Va recomandam sa mai cititi si:

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi
Ce este Ganoterapia?specialistul raspunde
Lupta impotriva cancerului cu varza
Lasatul de fumat ne face fericiti
Varza rosie - tratamente pentru sanatate
Cum ne tratam corpul cu varza?
Expunerea la soare scade riscul de cancer

5 diete recomandate de Supereva.ro


  Forum unde comentam cu placere si ne sustinem

 Diete si iar Diete ...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII