Nutritie fara colesterol

Nutritie fara colesterol

Nutritie fara colesterol

  • Este important sa intelegem ca alimentatia sanatoasa nu poate fi nesistematica, si este important sa mancam nu numai alimente gustoase, ci si utile.

 Este important sa intelegem ca alimentatia sanatoasa nu poate fi nesistematica, si este important sa mancam nu numai alimente gustoase, ci si utile.

Ce este colesterolul?

Colesterol - grasimi naturale (lipofile) de alcool. Colesterolul nu se dizolva in apa, dar este solubil in grasimi si alti solventi organici. Mare parte din acesta, aproximativ 80% din colesterol, necesar pentru procesul de metabolism, este produs de organism in ficat, intestine, rinichi, glande suprarenale, organe sexuale, iar restul de 20% sunt completate cu alimente. Colesterolul asigura stabilitatea membranelor celulare intr-o gama larga de temperaturi. Nivelul de activitate reflecta procesele de sinteza a colesterolului in ficat.

Ateroscleroza este una dintre cele mai comune boli cronice ale sistemului circulator, si apare atunci cand peretii arterelor incep sa puna exces de grasime - iar placi sclerotice sunt formate. Dar totul incepe cu stilul de viata si cu neglijarea nutritionala.

Colesterol 220 mg/dl este considerat ridicat, 250 mg/dl - necesita tratament, iar 300 - este deja un grad ridicat de factori de risc pentru ateroscleroza. Dieta este necesara pentru orice nivel ridicat de colesterol.

De ce este colesterolul periculos?

Nu colesterolul in sine este periculos, dar la un nivel inalt promoveaza formarea de placi aterosclerotice pe peretii vaselor, ceea ce provoaca embolie, hipertensiune arteriala si atac de cord.

Noi stim ca placile de colesterol incalca fluxul de sange, si provoaca, de asemenea, formarea de cheaguri de sange pe perete. In conditii adverse, cheagurile pot fi detasate si bloca o artera undeva. Apoi are loc deficitul acut de vase (de exemplu, atacul de cord).

Medicii sfatuiesc sa determinam nivelul de colesterol total. Este mai bine sa treci pe analiza toti parametrii de spectru de lipide din sange. Orice boala - o consecinta a malnutritiei, prin urmare, ar trebui sa revizuiasca relatia dvs cu alimentele.

Pot folosi suplimente alimentare, fara acordul unui medic?

Nu, nu se poate, pentru a evita o perturbare a metabolismului. Medicii considera ca "... pana acum o axioma puternica care a crescut consumul de colesterol a dus la ateroscleroza, si, prin urmare, la un atac de cord sau accident vascular cerebral. Datorita acestui fapt, producatorii au evoluat o afacere profitabila "anticolesterol". Sute de "diete" non-grasimi, medicina si bioaditivi sunt produsi, a caror lung efect nu a  fost studiat indelung, in timp ce nivelurile relativ scazute de colesterol, ca sa spunem, nu a fost inca dovedit".

Deci, acestea sunt principiile de baza ale nutritiei anticolesterol:

1. Produse din carne
Uita de carnea de porc, de oaie, din organe. Alimente precum mezelurile afumate sunt inadmisibile! Carnea de vita poate fi mancata o data pe saptamana dar sa fie slaba. Este mai bine sa acordati prioritate carnii de pui, curcan si manzat scazut in grasimi. Carnea alba ar trebui sa fie inabusita, fiarta sau coapta in folie de aluminiu.

2. Utilizati produse lactate cu 5% grasime. Evitati produsele care contin lapte si ulei de nuca de cocos.

3. Leguminoasele de tot felul sunt recomandate.

4. Folositi cereale in terci si supe. Se fierbe orezul brun si grosier.

5. Alegeti painea de grau integrala.

6. Maslinele sunt utile numai atunci cand mancati nu mai mult de 6-8 unitati pe zi.

7. Consumati oua nu mai mult de doua ori pe saptamana.

8. Nuci - migdale. Alte fructe cu coaja - mai rar, si in cantitati mici, ele contin multa grasime.

9. Nu va limitati dieta in selectia de peste si produse de peste.

10. Pentru desert - fructe si produse din fructe, produse de patiserie, fara crema grasa, cu o cantitate limitata de zahar. Noi stim ca grepfrutul rosu reduce eficient colesterolul si ajuta in lupta impotriva bolilor cardiovasculare. Kiwi este bogat in vitamina C si fibre alimentare, potasiu, si contine o enzima aktinidin, care ajuta la digestie. Kiwi este util pentru sistemul imunitar si cardiovascular.

11. Din toate fructele, recomandate sunt merele, care contin fibre solubile, ce pot absorbi si elimina colesterolul din organism. Numarul de fructe proaspete si legume din dieta de zi cu zi nu trebuie sa fie mai mic de 400g pe zi.

12. De asemenea, este recomandat sa limitati consumul de sare la 5-6g / zi, si carbohidrati simpli (zahar) - pana la 30-60 de grame pe zi.

13. Nu mancati produse fast-food.

O astfel de dieta va va ajuta la reducerea colesterolului din sange la 10%. Iar pe langa aceasta dieta, un stil de viata fizic activ si echilibrat va poate ajuta si mai mult. Tipul cel mai disponibil pe scara larga a activitatii fizice este mersul pe jos viguros de cel putin 4-5 ori pe saptamana, timp de 30-45 de minute.

Modalitatea populara de scadere a colesterolului:

Folositi suc de morcovi - 150g, suc de hrean - 150g, suc de trei lamai, miere - 2 cesti. Se amesteca totul bine si se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi, cu 1 ora inainte de masa, timp de doua luni. Pastrati amestecul in frigider, intr-un vas inchis ermetic.

Cum sa va restructurati programul de viata?

1. Dupa ce va treziti dimineata, intindeti-va in pat pentru cateva minute - este o placere si iti intinzi muschii foarte bine.

2. Incepeti ziua cu suc de morcov-sfecla de zahar (4:1 sau 5:1). Gasiti un raport confortabil si bucurati-va! Acesta este cel mai bun suc pentru a va purifica intestinului mic si a stimula activitatea!

3. Nu amestecati proteinele cu carbohidratii!

4. Consumati multe fructe.

5. Daca ati mancat carne sau peste, sa fiti pregatit ca organismul dvs sa fie incarcat cu procesul de digestie timp de 4 ore. Daca beti in timpul acestei perioade, veti spala toate sucurile si enzimele. Glandele sunt supraincarcate si imbatranesc rapid.

6. Mestecati alimentele cu atentie.

7. Mancati incet si incercati sa nu mancati prea mult, atunci va pastrati puritatea interioara.

Normele de zi cu zi:

1. Nimic prajit.
2. Daca este posibil, consumati numai produse naturale.
3. Putina sare si aproape deloc zahar.
4. Mai multe produse lactice, dar preparate la domiciliu.
5. Nimic copt.

Este usor sa ramanem la o astfel de dieta, greutatea este treptat evacuata, iar acest lucru este util pentru curatarea vaselor. Incepeti lupta cu colesterolul acum, si lasati un mod sanatos de viata sa devina o obisnuinta

Mai cititi si:

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII