10 lucruri pe care barbatii ar trebui sa le stie despre menopauza

Ce ar trebui sa stie barbatii despre menopauza?

Ce ar trebui sa stie barbatii despre menopauza?

  • Menopauza este una dintre perioadele marcate de schimbari profunde din viata unei femei, atat pe plan fizic, cat si pe plan emotional, fiind, de cele mai multe ori, un factor ca pune la incercare stabilitatea unui cuplu, oricat de multi ani s-ar afla in spatele povestii lui de dragoste.

Menopauza este una dintre perioadele marcate de schimbari profunde din viata unei femei, atat pe plan fizic, cat si pe plan emotional, fiind, de cele mai multe ori, un factor ca pune la incercare stabilitatea unui cuplu, oricat de multi ani s-ar afla in spatele povestii lui de dragoste. Si daca pentru femei menopauza inseamna adesea un calvar, pentru partenerii lor ea nu este deloc ceva de neglijat, asa cum s-ar putea crede. 

Mai cititi despre menopauza si:

Contrar multor prejudecati, barbatii sunt adesea profund afectati de schimbarile dramatice ale partenerelor lor aflate la menopauza si ar da orice sa poata intelege si sa-si poata ajuta femeia iubita sa treaca peste aceasta etapa dificila. De cele mai multe ori insa comunicarea intre parteneri este deficitara in aceasta perioada si de aceea e nevoie de multa rabdare si de intelegere de ambele parti. Iritabilitatea excesiva, bufeurile, lipsa libidoului sunt fenomene pe care barbatii sunt capabili sa le inteleaga daca li se explica in ce constau si ca sunt firesti. Oricat ar parea de grea, aceasta sarcina revine insa partenerei. Cine altcineva poate fi mai convingator vorbind despre ceea ce simte decat persoana in cauza?

Comunicarea este un element esential, chiar daca starile prin care o femeie trece la menopauza pot fi foarte stresante. Oricat de dificil va este sa impartasiti partenerului dumneavoastra ceea ce simtiti, fizic si emotional, incercati sa ii oferiti macar cateva indicii in aceasta privinta. Iata o lista cu lucruri importante, pe care partenerul unei femei aflate la menopauza ar trebui sa le constientizeze inainte de a se infuria sau de a o acuza ca s-a schimbat prea mult:

Nu subestimati niciodata menopauza! Este o schimbare profunda in viata unei femei, asa ca acordati-i importanta cuvenita!

Menopauza nu se "vindeca"! Schimbarile fizice prin care trece o femeie aflata la menopauza sunt majore si nu exista tratamente medicale imediate pentru ele.

Viata sexuala va fi afectata! Nu va asteptati sa faceti dragoste la fel de des ca inainte; unei femei aflate la menopauza sexul s-ar putea sa ii creeze disconfort, asa ca trebuie sa fiti rabdator. Nu uitati ca exista si alte cai de a va pastra calitatea vietii intime.

Daca nu mai faceti dragoste la fel ca inainte nu inseamna ca ea nu va mai iubeste! Sentimentele nu dispar, ci doar sunt umbrite de starile fizice si emotionale negative pe care le traiesc adesea femeile aflate la menopauza. Ele vor fi insa depasite mai devreme sau mai tarziu.

Daca ea tipa sau este foarte irascibila, intrebati-o despre ce este vorba! Sunt foarte multe sanse ca nervii sa nu vi se adreseze.

Aveti rabdare! Studii recente arata ca efectele negative ale menopauzei pot dura si 10 ani.

Bufeurile reprezinta cel mai comun simptom al menopauzei, dar nu si singurul! Daca partenera dumneavoastra vrea sa doarma in alt pat sau chiar in alta camera nu este pentru ca va respinge, ci pentru ca se simte mai confortabil sa doarma singura atunci cand se trezeste de zeci de ori in toiul noptii.

Problemele unei relatii se pot complica in aceasta perioada! Daca in cuplul dumneavoastra existau deja probleme, atunci acum e momentul in care ele se pot acutiza. Pastrati-va canalele de comunicare deschise si, daca vreti sa va salvati cuplul, vorbiti despre tot ce va macina.

Menopauza inseamna pierderea fertilitatii! Nu subestimati durerea si confuzia pe care acest lucru le poate induce unei femei.

Menopauza coincide adesea cu o criza identitara a partenerului! Se stie ca in jurul varstei de 50 de ani si barbatii sufera anumite schimbari emotionale, trecand printr-o criza identitara. Daca aceasta coincide cu menopauza partenerei, atunci este nevoie de si mai multa intelegere de ambele parti. Important este sa nu uitati ca impreuna puteti trece peste orice!

 Mai cititi:

Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale
Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Fixativ de par - ieftin si bun
Cum ne ingrijim parul in mod natural?
Prepararea gelului de dus acasa
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Masca de miere pentru tratarea acneei

Ginecologie
Infectiile sistemului urinar
Cistita
Cancerul de san - lucruri de stiut
Cervicita
Candidoza vaginala
Ce sunt secretiile vaginale? specialistul raspunde
Anexita
Boala inflamatorie pelviana
Recuperarea dupa un avort
Cum se trateaza medicamentos Endometrioza
Cum se trateaza chirurgical Endometrioza
Testul Papanicolau
Totul despre Endometrioza
10 Secretele de ginecologie pe care ati vrea sa le stiti

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII