Cate calorii are vinul?

Cate calorii are vinul?

Cate calorii are vinul?

  • Cate calorii sunt intr-un pahar plin de vin? Ce te costa un pahar de vin in ceea ce priveste dieta? Mai jos gasiti o diagrama usoara si rapida, ce ilustreaza costul dietetic, daca sunteti la numararea caloriilor, continutul scazut de grasimi sau carbohidrati.

Cate calorii sunt intr-un pahar plin de vin? Ce te costa un pahar de vin in ceea ce priveste dieta? Mai jos gasiti o diagrama usoara si rapida, ce ilustreaza costul dietetic, daca sunteti la numararea caloriilor, continutul scazut de grasimi sau carbohidrati. Ata vinul cat si berea contin oligoelemente de vitamine si minerale cum ar fi calciu, potasiu, fosfor, etc, dar nu in cantitati suficiente pentru a le lua in considerare aportul alimentar.

Despre vin mai cititi si:

Vinul variaza foarte mult in continutul de alcool, de obicei, de la 10% la 14%. In mod evident, cu cat este mai mare continutul de alcool cu atat sunt mai mari si caloriile.

Produs

Vin rosu / 5oz / 147.5g

Vin alb / 5oz / 147.5g Bere normala / 12oz / 356.4g Bere light / 12oz / 354g Alcool distilat 80 / 1.5oz / 42g Alcool distilat 86 / 1.5oz / 42g Cola Diet / 12oz / 415g Cola normala / 12oz / 368g
Calorii 106 100 146 99 97 105 8 136
Carbohidrati 2.51g 1.18g 13.20 4.60g 0 0.00g 1g 35g
Apa 130.54g 132.16g 328.96g 337.01g 27.97g 26.84g 413g 332g
Alcool 13.70g 13.70g 12.80g 11.30g 14.00g 15.10g 0 0

Caloriile vinului enumerate mai sus reprezinta vinul cu aproximativ 13% alcool. O sticla de vin contine 750 ml sau 25.42 Oz. La 20 de calorii pe uncie, o sticla plina ar contine aproximativ 525 calorii.

Vinul nu este nimic mai mult decat un amestec de apa, alcool si struguri. Vinificatorul incepe prin zdrobirea strugurilor si apoi adaugarea drojdiei pentru a activa procesul de fermentare, drojdia transforma zaharul si oxigenul din suc in alcool etilic. Apa nu contine calorii, grasimi sau carbohidrati si aroma de struguri reprezinta un procent foarte mic din totalul vinului. Zaharurile din struguri nu mai exista (fiind transformate in alcool), astfel incat, in esenta, toate valorile alimentare  provin doar de la alcool.

Cu toate acestea, modul in care corpul nostru metabolizeaza vinul este o alta problema. Discutati cu medicul dumneavoastra, pentru mai multe informatii.

Cele patru surse de energie pentru corpul nostru sunt grasimea, proteinele, carbohidratii si alcoolul. Spre deosebire de alte surse de energie, alcoolul este procesat de ficat. In mod evident, acesta este motivul pentru care alcoolicii au probleme cu ficatul. O sticla de bautura spirtoasa distilata pe zi ar oferi organismului nostru 1875 de calorii. Daca adaugati si un mic produs alimentar acelui numar, aportul caloric se va ridica foarte rapid pana in punctul in care veti incepe sa luati in greutate.

Deci, daca sunteti la o dieta, abtineti-va de la alcool. Daca trebuie sa beti, evitati bauturile alcoolice distilate si berea, alegand mai degraba un vin slab.

Va recomandam sa mai cititi si:

Alimentatie sanatoasa
Secretul alimentatiei
Secretul alimentatiei - enzimele
Cel mai sanatos mod de a manca somonul
Logica darama din nou miturile culinare
Carbohidratii si tineretea
100 de alimente fara calorii
Scaderea nivelului de colesterol
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult
Cat este de nesanatos sa...
Salata verde - regina legumelor
Iaurtul - un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata paradontoza?specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai lunga
Vitaminele pilule: avertismentul specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un aliment perfect

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII