Ce rol joaca Calciul in dezvoltarea copilului? - CONCURS | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 13 comentarii

 1. Jianu Mariana Eugenia
  Jianu Mariana Eugeniatrimis la 27/2/2016

  Calciul are un rol foarte important in dezvoltarea oaselor si a dentitiei copiilor.

  Raspunde la acest comentariu
 2. Bradu Cornelia
  Bradu Corneliatrimis la 26/6/2015

  Calciu stimuleaza imunitatea, ajuta la mineralizarea osoasa, are un rol important in productia hormonilor si a enzimelor, ajuta la functionarea muschilor si a creierului prin stimularea proceselor neurologice.

  Raspunde la acest comentariu
 3. Bradu Loredana
  Bradu Loredanatrimis la 23/5/2016

  Calciul joaca un rol important in crestere (dezvoltarea osoasa), in intarirea smaltului si in procesele neuronale.

  Raspunde la acest comentariu
 4. Creanga Alexandra
  Creanga Alexandratrimis la 23/5/2016

  Calciul este foarte important pentru sanatatea fetitei mele. El o ajuta sa creasca si sa aiba oase puternice, sa aibe dintisori puternici si sanatosi.

  Raspunde la acest comentariu
 5. Adoula
  Adoulatrimis la 12/5/2015

  Avand copil stiu cat de mult este necesar calciu in dezvoltarea si mentinerea sanatatii oaselor. Atat in anotimpul cald cat si cel rece, au ii adminestrez fetitei calciu si pentru imunitate.

  Raspunde la acest comentariu
 6. Chisnenco Oana Mihaela
  Chisnenco Oana Mihaelatrimis la 8/5/2015

  Ca si alte vitamine,Calciul joaca un rol foarte important .el ajuta la dezvoltarea oaselor si intarirea sistemului osos,dezvoltarea dentitiei,intarirea sistemului imunitar.

  Raspunde la acest comentariu
 7. stanciu ana maria
  stanciu ana mariatrimis la 6/5/2015

  calciul joaca un rol foarte imporant in cresterea copilului mai ales acum cand e mic.ia calciu in special primavara si toamna pentru crestere plus fructele pe care le mananca in fiecare zi. il ajuta sa se dezvolte armonios

  Raspunde la acest comentariu
 8. costea mihaela
  costea mihaelatrimis la 6/5/2015

  copiii au nevoie de cantitaţi substantiale de calciu pentru dezvoltarea oaselor si a dentitiei

  Raspunde la acest comentariu
 9. Radulescu Enache Iulia Elena
  Radulescu Enache Iulia Elenatrimis la 4/5/2015

  In procesul de crestere, copiii au nevoie de cantitaţi substantiale de calciu pentru dezvoltarea oaselor si a dentitiei. La nastere, scheletul copilului contine doar 25 g de calciu. Pana la adolescenta, copilul acumuleaza o "zestre " de calciu de circa 1200 g, reprezentand o crestere proportional mai mare decat cea a masei corporale.In lipsa vitaminei D, doar 15-20% din aportul alimentar de calciu se absoarbe si utilizeaza de catre organism. In prezenta unui aport suficient de vitamina D, absorbţia calciului creste la 30 � 40%. Iata asadar cat de importanta este vitamina D pentru asimilatia calciului.Chiar si dupa varsta de 1 an, cand micutul poate consuma cam toate alimentele pe care le consuma un adult, este recomandat ca lactatele sa ramana alimente de baza in fiecare zi. Pentru a asigura necesarul de calciu, copilul ar trebui sa consume zilnic cca 500 ml lapte sau alte produse lactate echivalente. In perioada de crestere, nevoile nutritionale ale copilului sunt mari. De aceea, , el are nevoie de alimente care sa acopere substantele importante pentru o crestere si dezvoltare sanatoasa si armonioasa.

  Raspunde la acest comentariu
 10. aron patricia
  aron patriciatrimis la 8/5/2015

  CALCIUL are o importanta majora in dezvoltarea copilului deoarece ajuta la- intarirea oaselor si a dintilor- reglarea functionarii musculare, cum ar fi contractia si relaxarea- asigurarea mentinerii normale a ritmului cardiac- intervine in coagularea sangelui- transmiterea de mesaje ale sistemului nervos. CALCIUL este vital.

  Raspunde la acest comentariu
 11. nedelcu ion
  nedelcu iontrimis la 23/5/2016

  ajuta la dezvoltarea sistemului osos.

  Raspunde la acest comentariu
 12. pop aurelia
  pop aureliatrimis la 24/5/2016

  Ce rol joaca Calciul in dezvoltarea copilului?In procesul de crestere, copiii au nevoie de cantitaţi substantiale de calciu pentru dezvoltarea oaselor si a dentitiei.

  Raspunde la acest comentariu
 13. mihalea ioana
  mihalea ioanatrimis la 24/5/2016

  rolul calciului in dezvoltarea copilului: intarirea oaselor si a dintilor- reglarea functionarii musculare, cum ar fi contractia si relaxarea- asigurarea mentinerii normale a ritmului cardiac- intervine in coagularea sangelui- transmiterea de mesaje ale sistemului nervos

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: