Prima zi de gradiniță: neliniști și sfaturi pentru părinți

Prima zi de gradinita: nelinisti si sfaturi pentru parinti

Prima zi de gradiniță: neliniști și sfaturi pentru părinți

Prima zi de gradinita este un eveniment major in viata prescolarilor si a parintilor lor. Este o zi care, cu siguranta nu va fi uitata niciodata. Cei mai multi parinti sunt ingrijorati despre cum se va comporta copilul lor in prima zi de gradinita.

Se va obisnui destul de repede sau va  face probleme? Ingrijoarea este un lucru normal, dar aceasta trebuie insa bine ascunsa, pentru a nu  afecta si copilul. Iata cateva sfaturi de la Desprecopii - despre cum trebuie sa va pregatiti pentru acest eveniment.

- despre prima zi de gradinita a copilului, veti citi:
Acomodarea copilului cu gradinita
Gradinita prezentata ca o joaca
Noi cunostinte in lumea copilului
Ajutati educatoarea sa va inteleaga copilul
Calmati-va&
Cautati suport si informatie pe forumul specializat despre Gradinite
Prima zi de gradinita - 10 moduri de a o sarbatori
Confesiunile unei mamici: Prima zi de gradinita, minute numarate si inima rupta in bucati
Gradinita: cand trebuie inceputa si de ce este importanta pentru educatia copilului
Care e cea mai buna alegere: bona, gradinita, sau bunici? 

Acomodarea copilului cu gradinita

Din fericire exista cateva lucruri simple, pe care parintii le pot face pentru a-si ajuta copiii.

O idee minunata ar fi sa va familiarizati copilul cu gradinita la care se va duce. Daca aveti posibilitatea, puteti cere unei educatoare permisiunea de a asista la programul unei clase.

Noi am facut o sesiune de antrenament (2-3 zile) inainte de a incepe efectiv gradinita. am dus fetita la gradi, a stat putin cu copilasii si educatoarea, s-a jucat la locul de joaca. asta in prezenta bunicilor, timp de 1-2 ore. si i-am explicat din timp cum va fi la gradi, ce-o sa invete acolo, etc.
am avut noroc, fetita mea e destul de sociabila si de prietenoasa, nu s-a intamplat nici-un incident neplacut in timpul acestor zile de antrenament (gen cazaturi, lovituri, mici conflicte cu alti copilasi).
si totul a mers perfect in prima zi de gradi, nu a plans dupa mami, s-a adaptat perfect, mai multe emotii am avut eu, ca stateam ca pe ghimpi la serviciu, asteptand "raportul" telefonic de la bunici.
a, si pentru a nu fi prea brusca trecerea de la "acasa" la "gradi", in primele 2-3 luni am lasat-o la program scurt, de la 8:30 la 12:00. nu am fortat cu nimic trecerea la program normal, cu mancat la gradi si dormit acolo. cand ea si-a exprimat dorinta de a ramane, ne-am bucurat si am facut demersurile necesare. nici de aceasta data nu am avut probleme, s-a adaptat perfect. mai greu i-a fost la inceput cu mancarea, pentru ca e mai selectiva/mofturoasa, dar acum s-a dat pe brazda, papa cot la cot cu ceilalti copilasi. (spune: corinadani, membra Desprecopii)

Gradinita: este copilul pregatit? de citit: Gradinita: este copilul pregatit? 

Gradinita prezentata ca o joaca

Unii parinti au impresia ca datoria lor este sa le prezinta gradinita intr-un mod cat mai academic. Aceasta este insa o mare greseala. Isi fac probleme gandindu-se la ce si cat ar trebui sa stie copilul lor inainte de a incepe gra. In loc de aceasta, puteti adopta o maniera cat mai relaxata  care va usura schimbarea din viata copilului dvs. In nici un caz nu e momentul sa-l invatati alfabetul. Pentru asta, exista scoala, mai tarziu :)

Noi prieteni in lumea copilului

Studiile arata ca atunci cand copiii au deja vechi cunostinte printre viitorii colegi de gradinita, acomodarea se va face mai usor. Daca este posibil, cereti sa fie repartizati in aceeasi clasa cu  vecinii sau prietenii copilului dvs. Puteti chiar sa faceti cunostinta cu viitori colegi inainte de a incepe gradinita. Daca toate acestea nu sunt posibile, nu va faceti griji. La sfarsitul primelor luni de gadinita nu va exista nici o diferenta intre copiii cu prieteni mai vechi si cei fara. 

Ajutati educatoarea sa va inteleaga copilul

Este bine sa faceti in asa fel incat educatoarea sa va poata cunoaste copilul mai bine. Descrieti-i comportamentul si puneti-o la curent cu orice informatie  importanta despre copil. Ganditi-va ca educatoarele au un numar de cel putin 20 de copilasi in clasa, iar daca nu dispun de un minimum de informatii despre fiecare elev in parte, le va lua destul de mult timp ca sa le descopere singure. Aceasta va fi spre binele copilulu si cu siguranta veti avea parte de recunostinta educatoarei.

Calmati-va si nu transmiteti neliniste copilului

Este foarte important sa va calmati pentru a nu transmite nelinistea si copilului dvs. Usor de spus :) Dar daca parintele se va simti stresat si nervos este foarte probabil ca si copilul sa se simta in acelasi fel.
Dupa toate acestea,parintii ar trebui sa sarbatoreasca prima zi de gradinita ca o schimbare importanta in viata copilului lor.
Nu uitati ca acesta este un eveniment important pentru copil. Sarbatoriti si lasati copilul sa se bucure de ceea ce pentru el (ea) inseamna  o implinire semnificativa. Invatati impreuna cantecelul: Buna dimineata draga gradinita

Cea mai vasta sursa de informatii despre gradinite din Romania

Pentru multe intrebari, studii critice ale gradinitelor si experientele sincere ale parintilor cu aproape toate gradinitele din Bucuresti si multe orase ale tarii, studiati cu atentie forumul Desprecopii.com la - sectiunea Scoli, gradinite, crese, bone.... Acolo veti gasi cele mai complete informatii independente despre gradinitele din Romania - cu detalii despre educatoare, mancare, educatie si conditii de igiena.

Confesiunile unei mamici: Prima zi de gradinita, minute numarate si inima rupta in bucati

Pentru o mama care este mereu alaturi de copilul ei, prima zi de gradinita, ziua in care el va ramane alaturi de cineva strain, este foarte grea. Este dificila atat pentru copil cat si pentru parinte. Te simti gol, pustiit. Numeri minutele si te uiti la telefon asteptand cumva sa sune. Totul trece atat de greu si te simti singur. Casa nu mai rasuna, nu ii mai auzi glasul, jucariile stau parasite in cutii si nimic nu mai e ca inainte. O zi intreaga in care astepti ceva, iti astepti copilul.
In acel moment ai inima rupta in bucati si sufletul plin de durere. Iata, cu siceritate, emotiile si sutele de ganduri ale unei mamici ale carui pui incepe gradinita...citeste in continuare aici>

Prima zi de gradinita - 10 moduri de a o sarbatori

Prima zi de gradinita a copilului tau vine mai repede decat credeai. Insa, cu aceasta ocazie cu adevarat memorabila, pot aparea si un intreg val de emotii. Activitatile speciale inainte si dupa prima zi de gradinita ii vor oferi copilului momente memorabile si o perspectiva pozitiva.

Iata 10 activitati cu care il puteti ajuta sa simta gradinita ca pe un eveniment frumos si cu care il veti ajuta sa perceapa gradinita ca o noua faza a vietii plina de satisfactii, mai degraba decat o separare infricosatoare:

Gradinita: cand trebuie inceputa si de ce este importanta pentru educatia copilului

Daca tu, ca mamica, esti mereu in cautarea unei bone sau babysitter pentru a nu iti duce copilul la gradinita, ar trebui sa te gandesti mai bine. 

Psihologii sunt de parere ca beneficiile gradinitei sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului. Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant (cresa, daycare, gradinita), cu atat vor fi mai mari castigurile pentru dezvoltarea lor. Citeste pe larg Gradinita: cand trebuie inceputa si de ce este importanta pentru educatia copilului


Cand vine vremea sa facem alegerea dintre bona, bunica sau gradinita - trebuie puse toate necunoscutele in ecuatie.

Vine o vreme cand orice mamica isi pune intrebarea: ce e mai bine? Sa imi las copilul cu bona, cu bunica sau sa il dau la gradinita?

A trecut vremea in care puiul tau avea nevoie permanenta de tine. A crescut, iar tu va trebui sa te intorci curand la locul de munca. In grija cui il vei lasa?! Bona, gradinita sau bunici?! Iti propun sa ne gandim impreuna citeste mai departe aici. 

Invatati impreuna cantecelul: Buna dimineata draga gradinita

Forumul de GRADINITE

Pentru multe intrebari, studii critice ale gradinitelor si experientele sincere ale parintilor cu aproape toate gradinitele din Bucuresti si multe orase ale tarii, studiati cu atentie forumul Desprecopii.com la - sectiunea GRADINITE.

Acolo veti gasi cele mai complete informatii independente despre gradinitele din Romania - cu detalii despre educatoare, mancare, educatie si conditii de igiena. 

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Gradinita

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII