Incepe scoala: emotii, intrebari si raspunsuri pentru parinti

Incepe scoala -  emotii, intrebari si raspunsuri pentru parinti

Incepe scoala: emotii, intrebari si raspunsuri pentru parinti

In curand se deschid iar portile scolii pentru boboci, scolari cu experienta "de viata", scolari de gimnaziu, elevi si studenti.

 

Iata un articol despre emotii dar si sfaturi importate pentru parintii acelor copii care pasesc pragul scolii pentru prima oara sau nu!

Pentru ca incepe scoala: NOUTATI de sezon: :)

Cum alegem ghiozdanul micului scolar?  si Vine scoala,  cu ce umplem ghiozdanul?

cum pregatim de scoalaCum pregatim copilul pentru clasa I ?

Prima zi de scoala a puiului tau este si prima zi din viata unui parinte de scolar. Cu siguranta ghiozdanelul de scoala este mult mai usor decat sacul de emotie si griji al mamicii sau taticului. Si, da - prima zi de scoala este o borna kilometrica importanta atat in viata copilului cat si a parintilor. Atat de repede au trecut anii...parca mai ieri intram noi, cu buchetul de crizanteme pe portile scolii... acum iata, trece portile scolii copilul tau drag. In umbra zambetului usor nostalgic avem insa griji: cum o sa descurce in lumea reala a scolii, cum o sa faca fatza temelor, grijilor, primelor lectii, materiei incarcate si asa mai departe? Deci, cum pregatim copilul pentru clasa 1? Iata intrebarile si sfaturile mamicilor de la Desprecopii.com

Organizati-va mai bine!

Inainte de a reveni la scoala, incercati urmatorul truc simplu pentru a le stimula respectul de sine: laudati-i de doua ori mai des decat ii criticati. Cititi: Incepe scoala, 11 sfaturi de organizare pentru parinti

sfaturi sanatate44 de sfaturi pentru sanatatea scolarilor

Copiii, mai ales scolarii - se imbolnavesc frecvent. Este un lucru natural, pe masura ce li se dezvolta sistemul imunitar. Dar ca parinti, le puteti stimula sanatatea in multe moduri. Iata o lista de 44 de sfaturi de la Desprecopii.com cu sfaturi rapide pentru sanatatea lor.E o lista pe care ar trebui sa o tineti mereu la indemana, precum lista de cumparaturi

Cum stimulam copiii sa manance legume

Cu totii stim ca legumele sunt foarte bune pentru sanatate, iar multi parinti se straduiesc ne-incetat sa-si determine copiii sa manance legume cel putin o data pe zi, in fiecare zi uneori cu prea putin succes. Avand in vedere aceasta provocare cu care ne confruntam cu totii, iata, Desprecopii.com va ofera in continuare cateva sfaturi pentru a determina copiii sa manance mai multe legume. Atitudinea potrivita si putina creativitate sunt cheia :) Succes!

Atentie la diabet

Protejati copiii. Dati-le in fiecare zi jumatate de cana de fructe si doua cani de legume. Si duceti-i in aer liber cat mai mult in fiecare zi. Cititi:  Protejati copilul impotriva diabetului

sporturi siguraSporturi sigure, copii sanatosi

Atunci cand va ganditi sa inscrieti copilul la un sport, luati in calcul cat este de pregatit copilul, emotional si fizic. Un inceput prea timpuriu poate deveni frustrant si pentru copil si pentru dumneavoastra si poate indeparta copilul definitiv de sport. Desi exista programe sportive create pentru prescolari, abia pe la 6-7 ani majoritatea copiilor dezvolta nivelul potrivit de aptitudini fizice si de atentie necesare pentru a asculta indicatiile si a invata regulile unui joc. Sportul poate fi amuzant pentru copiii foarte mici si cei de gradinita, dar ar trebui sa nu fie axat pe competitie, ci pe a avea mai multe oportunitati amuzante de a fi activ. Iata sfatul de la Desprecopii.com.  Cititi: Obezitatea la copil si Alegerea unui sport pentru copil

rasfatatiiPact cu rasfatatii

Crize? Schimbati foaia: trimiteti mesaje clare, dati ultimatumuri si ramaneti fermi pe pozitie. Cititi: Pedepse pentru adolescenti

Copii avantajati la scoala si in viata

Vremurile s-au schimbat! Dorim sa fim parinti moderni si sa asiguram copilului nostru conditiile perfecte pentru a-l ajuta sa ajunga 'departe' in viata. Iar totul incepe cu inceputul...In conditii de competivitate si in lumina ambitiilor noastre, care sunt lucrurile cele mai importante pe care le poate face un parinte pentru a-si ajuta copilul sa inceapa scoala intr-un mod potrivit si pentru ca toata viata sa se comporte asa cum trebuie? Invatati-l cateva reguli de baza! Iata sfatul de la Desprecopii.com.

siguranta pe internetSiguranta copiilor pe Internet

Copiii si adolescentii sunt printre cei mai mari consumatori de internet si adora chat-ul online sau messengerul. Desi ati fi tentat sa o faceti, nu-i puteti pretinde copilului sa nu intre deloc pe net. Insa, in afara informatiilor interesante si a multitudinii de jocuri captivante pentru copii, internetul este plin si de informatii inadecvate si de pericole, iar copiii pot fi expusi intentiilor rauvoitoare ale unor persoane. Insa parintii pot face foarte multe pentru ca web-ul sa fie un loc sigur pentru copii. Iata sfatul de la Desprecopii.

copil inteligentDoriti un copil inteligent?

Uitati de materialele video care stimuleaza inteligenta. Faptul ca discutati, va jucati si ii dati atentie inca de cand este bebelus,iata ce ii stimuleaza creierul. Cititi:  Importanta familiei in procesul de invatare

Laudati-i pentru stradanii

Copiii au nevoie de laude, dar este important sa fie tipul potrivit de laude. Laudati-le munca grea, nu inteligenta. Cititi Copiii au nevoie de disciplina

Notele de la scoala conteaza?

Valoarea notelor este un subiect indelung disputat in scolile si casele din Romania sau de pretutindeni. Pe de o parte sint unii care cred ca sistemul nostru de notare este corect si adecvat, pe de alta parte sint altii care sustin ca notele nu pot reflecta adevaratele abilitati si performante ale unui copil. Indiferent de partea cui te afli, totusi e indiscutabil ca notele au o anumita importanta - pentru burse, pentru diplome si pentru alte oportunitati educationale de care pot beneficia copiii vostri. Cititi aici despre valoarea notelor de la scoala.

increderea in sineCand copilul nu are încredere în el...

Pregatirea pentru viata este in mainile parintilor. Si ne dorim sa fim siguri ca el, copilul nostru, va fi echipat pentru societatea din ce in ce mai competitiva si mai ''dura". Vrem desigur sa il ajutam sa fie sigur pe el si mai ales sa aiba incredere in el.Psihologul de la Desprecopii.com va descrie primele indicii care sugereaza ca aveti un copil care are nevoie de ajutorul dvs - si va da sfaturi precise despre cum il puteti incuraja si ajuta sa aiba increde in el.

Cititi si: 10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului

minciunile parintilorMinciunile pe care le spunem copiilor

Da, chiar si cei mai buni dintre noi le spun uneori minciuni copiilor. Sunt doar niste minciuni nevinovate care nu fac nici un rau, nu-i asa? Acest lucru este valabil pentru minciunile "de dezvoltare" care ajuta copiii sa renunte la obiceiurile rele ("daca nu incetezi sa-ti sugi degetul, in cele din urma va cadea!"). De fapt, uneori, coafareaadevarului este cel mai responsabil lucru care poate fi facut. Iata sfatul de la Desprecopii.com:

incepe scoalaO alta toamna, un nou inceput... de scoala

Ca profesor, simt ca fac parte din categoria oameni-calauza. Astept sa sune soneria care iti sparge timpanele si sa intru in clasa cu inima cat un purice, la gandul ca treizeci de perechi de ochisori imi vor sorbi cuvintele rostite cald pentru intaia oara. Imi place sa simt vibratia sufletelor care abia invata sa viseze, sa vad cum le cresc aripi sub ochii mei si sa simt bucuria celui care stie ca a contribuit intr-un fel sau altul la formarea unor oameni. Tocmai de asta, exclam cu sufletul plin de simtiri care-si asteapta transformarea in clipe de bucurie, ca in fiecare toamna:  A inceput scoala!!!  Iata gandurile de inceput de scolar al unei profesoare de la Desprecopii.com.

Incepe scoala: GHIDUL parintilor

GHIDUL parintilor pentru inceperea scolii. Afla in aceasta sectiune ce implica fisa postului unui parinte dornic să-i ofere copilului sau toate premisele unui inceput de scoala reusit si un an scolar pe masura. Cum pregatim copilul pentru prima zi de scoala, cum abordam hartuirea copilului la scoala, cum comunicam cu invatatorii si profesorii, cum putem sa ne implicam in cresterea performantei copilului la scoala.

Incercam prin intermediul acestei sectiuni sa oferim parintilor un ghid complet despre scoala. Fie ca este vorba anul pregatitor, clasa intai, scoala primara sau gimnaziu, fiecare parinte este responsabil cu pregatirea copilului pentru scoala si cu urmarirea lui pe parcursul intregului an scolar. Mai jos gasesti sfaturi si articole care sa te ajute in meseria de parinte... Citeste mai departe aici


Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare

Toti parintii vor sa fie mandri de inteligenta copiilor lor, dar exista mai multe moduri in care un copil isi poate arata inteligenta. Din nefericire, nu fiecare tip de inteligenta este la fel de usor de recunoscut, si nu fiecare tip de inteligenta este la fel de rasplatit.

Aflarea stilului unic de invatare al copilului tau te poate ajuta sa-i dai recunoasterea de care are nevoie si sa te asiguri ca va profita la maxim de scoala si de viata.

Iata sfatul psihologilor de la Desprecopii.com despre modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare.


Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

Va recomandam sa mai cititi:

Incepe scoala: 11 sfaturi de organizare pentru parinti
Importanta familiei in procesul de invatare
10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului
Modurile de inteligenta ale copiilor si modul lor specific de invatare
Cum sa construiesc un meniu sanatos pentru copilul meu?
Copiii au nevoie de disciplina

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. incalcarea pricipiilor LEN
    incalcarea pricipiilor LENtrimis la 4/9/2011

    Obligativitatea uniformelor este in totala contradictie cu Legea Educatiei Nationale care are niste articole foarte clare despre drepturile copiilor :Art. 2. — (1) Legea are ca viziune promovarea unui învățământ orientat pe valori, creativitate, capacități cognitive, capacități volitive și capacități ACTIONALE, cunoștințe fundamentale și cunoștințe, competențe și abilități de utilitate directă, în profesie și în societate........ (3) Idealul educațional al școlii românești constă în dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a INDIVIDUALITATII umane, în formarea PERSONALITATII AUTONOME și în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea șI dezvoltarea PERSONALA, pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, pentru participarea cetățenească activă în societate, pentru incluziune socială și pentru angajare pe piața muncii............Art.3

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII