Saptamana 14 de sarcina

Saptamana 14 de sarcina

Saptamana 14 de sarcina

 

VIDEO: Saptamana 12 de sarcina

Video: Saptamana 12 de sarcina

Cum se dezvolta bebelusul in saptamana 12 de sarcina

Bebe este in continuare foarte "ocupat' cu miscarea de colo colo si cu "lovirea" de peretii uterului - iar aceste miscari sint atit de fluide incit par un balet in apa. Degetele de la maini si picioruse sunt complet separate. Incepe sa exerseze miscari simple: inchide si deschide gurita, inghite lichid amniotic, pe care il elimina apoi ca urina.

Dimensiunea fatului in Saptamana 14 de sarcina

Foto: Dimensiunea fatului la 14 saptamani de sarcina

Uterul curata permanent lichidul amniotic, inlocuindu-l la fiecare 24 ore. Fata bebelusului e complet formata.

La finalul saptamanii a 12-a de sarcina,  bebelusul a ajuns de marimea unei lamai, are cam 5,5 cm lungime si cantareste in jur de 15 de grame.  

Inima copilasului tau bate in aceste momente foarte repede: cu mai mult de 160 de batai pe minut. Intre timp, incepe deja sa aiba 'apucaturi' de copilas nazdravan ... de exemplu s-ar putea sa stea uneori cu degetelul in gura si sa il suga. Sau e posibil sa apuce din cand incand cordonul ombilical si sa il muste. Nu te alarma, cordonul ombilical este protejat cu o substanta gelatinoasa.

Ce se intampla cu tine, graviduta | Corpul tau

La sfarsitul saptamanii a 12-a de sarcina, esti aproape de sfarsitul primului trimestru. Daca nu ai facut-o deja, este cazul sa te prezinti la un control ginecologic. Nu mai amana! Vei fi rugata sa ras la o serie de intrebari despre alte eventuale sarcini, boli genetice din familia dvs, daca luati medicamente si despre bolile pe care le-ati avut pana la sarcina. Pentru ca multe intrebari il privesc si pe tatal copilului din burtica, este recomandat sa mergeti impreuna la primul control.

Cat de mare este burta in Saptamana 14 de sarcina

Foto: Burtica la 12 saptamani de sarcina

Uterul a depasit marginea superioara a simfizei pubiene. Pentru a putea pompa volumul suplimentar de sange, inima ta este mai solicitata.


Partea critica din dezvoltarea fatului va fi trecuta in urmatoarele doua saptamani - iar ciudateniile sarcinii (starea de rau si discomfort) vor deveni din ce in ce mai "blande".

Ce simti? Ce simptome ai?

Vei putea observa ca transpiri mai mult si apar carceii la picioare. Daca faci parte dintre norocoase, vei scapa usor usor de greata, daca nu, cu siguranta le vei mai simti prezenta o perioada. Sanii sunt in continuare sensibili si probabil vei avea nevoie de un sutien mai mare.

O linie verticala de pigment - numita linea nigra - poate aparea pe abdomen.

Sfaturi pentru tine

- Ocazional vei simti cate o durere de cap. Aceste dureri din timpul sarcinii sunt cauzate de schimbarile hormonale, de stres si din cauza congestiei sinusurilor nazale.
- Daca nu ai facut-o deja, este cazul sa te prezinti la un control ginecologic. Nu mai amana!

Informatii suplimentare

Ai vise ciudate? Se pare ca intr-adevar, visele sunt de o intensitate mai mare in timpul sarcinii. Unele femei au vise ciudate si infricosatoare - ca de exemplu ca au nascut un animal sau ca a fost furata de extraterestri. Nu te alarma si nu crede in ziceri babesti. Visele nu au la baza decit anxietati si grija subconstientului ca totul sa decurga normal.

Trebuie sa stii ca imediat ce vei anunta ca esti insarcinata, vei incepe sa auzi tot felul de mituri babesti, predictii fara sens si alte bazaconii. Incepand de la casierita de la supermarket pana la vecina... toata lumea pare sa fie experta in sarcina. Citeste tot ce este publicat despre sarcina pe Desprecopii si vei avea toata informatia corecta de care ai nevoie.


Ai un jurnal de sarcina?

Un jurnal de sarcina, poate fi o colectie de amintiri dragi si hrana sentimentala. Va veni un moment cand iti va fi dor de acele zile. Un jurnal de sarcina este o amintire pretioasa care poate fi, peste ani un un cadou pentru copilul tau - va veni cu siguranta o vreme cand bebe al tau, devenit om mare, va vrea sa stie cum a fost la inceput... Sau poate ca nu va vrea... dar un astfel de cadou, oferit intr-un context potrivit este un liant excelent al relatiei dintre tine si copilul tau...Tine un Jurnal de Sarcina la Desprecopii ... pentru ca e foarte special. Citeste pe larg: De ce sa tii un jurnal de sarcina

In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Tine si tu un jurnal al sarcinii tale si poti primi gratuit Geanta Bebelusului!

Ce se intampla cu bebelusul

Lasa o amintire vizuala din saptamana 14 de sarcina:

Pentru ca traiesti o perioada unica, lasa o amintire (o fotografie) de la saptamana 12 de sarcina la acest topic: Amintiri cu burtici in saptamana 14 de sarcina
 

 

Socializeaza cu alte gravidute

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, Aici vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Alege săptămâna ta de sarcină:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 




Ai un jurnal de sarcina?

Un jurnal de sarcina, poate fi o colectie de amintiri dragi si hrana sentimentala. Va veni un moment cand iti va fi dor de aceste zile. Citeste aici ce au scris in BLOG alte mamici in saptamana 14 de sarcina

Tine un Jurnal de Sarcina la Desprecopii pentru ca este foarte special. Mii de mamici ne-au multumit pentru acest sfat. Citeste pe larg: De ce sa tii un jurnal de sarcina

Tine si tu un jurnal al sarcinii tale la Desprecopii.com si poti primi gratuit Geanta Bebelusului!


Socializeaza cu alte gravidute

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, Aici vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Discutii cu mamici, FORUM Desprecopii.com

Forum Desprecopii

Alege săptămâna ta de sarcină:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII