7 atractii turistice in Franta

7 atractii turistice in Franta

7 atractii turistice in Franta

  • Catedrala Notre-Dame de Strasbourg - aceasta veche capitala a Alsaciei este cartierul general  modern al Consiliului Europei si Parlamentului European. Unii asociaza Strasbourg cu choucroute (un fel de mancare taraneasca facuta din varza calita, carnati, sunca de porc si cartofi) - specialitate regionala. Daca vreti sa aflati care sunt celelalte 6 atractii ale Frantei cititi in continuare...

Catedrala Notre-Dame de Strasbourg (Strasbourg, Alsace, Franta) - aceasta veche capitala a Alsaciei este cartierul general  modern al Consiliului Europei si Parlamentului European. Unii asociaza Strasbourg cu choucroute (un fel de mancare taraneasca facuta din varza calita, carnati, sunca de porc si cartofi) - specialitate regionala. Aceasta constructie inceputa in secolul 12, este una din cele mai mari cladiri din lumea Crestina dar si una din cele mai armonioase arhitecturi Gotice, care a supravietuit Evului Mediu. Terminata in anul 1439, a devenit una din cele mai inalte cladiri din Crestinatate, cu cei 142 metri ai clopotnitei deschise. Alte atractii includ vitraliile, unele datand inca din secolul 12, si uriasul ceas din secolul 16. Urmatoarea atractie este Maison Kammerzell, o casa negustoriala din secolul 16, acum un faimos restaurant. Desi pare o capcana pentru turisti, localnicii insista ca choucroute a l’alsacienne este formidable.

Strasbourg se afla la 492 km este de Paris, 145 km este de Nancy.
Maison Kammerzell se afla la 16 Palce de la Cathedrale.
Contact: www.maison-kammerzell.com; baumann@maison-kammerzell.com
Festivalul de Muzica are loc  in lunile Iunie si Iulie (unele concerte la orga sunt tinute in Catedrala)

Normandy’s D-Day (Haute-Normandie, Franta) - pe data de 6 Iunie, 1944, Corpurile Expeditionare Unite (Allied Expeditionary Forces) au lansat Operation Overload, cea mai mare operatiune militara din istorie, cu peste 5 000  de vapoare si trenuri de aterizare, 50 000 vehicule, si 11 000 avioane asezate de-a curmezisul Canalului Englez cu ape involburate,  incepand invazia si luandu-i pe Nazisti complet prin surprindere, si eventual conducand spre infrangerea lor. Devastarea pe plajele cu denumiri codificate  precum Omaha, Utah, Gold, Juno si Sword a costat viata a 4 900 de soldati Allied doar in prima zi ramasi singuri, cu un total al celor doua saptamani a invaziei.

Timpul a sters aproape toate ranile acestei coaste linistite de 80.5 km latime, insa cei 9 386 de soldati Americani au ramas ingropati langa simplele cruci de marmura si syars of David la Cimitirul American Colleville-sur-Mer (pe o stanca deasupra plajei Omaha) si aproape 5 000 soldati  Englezi, Canadieni, Australieni si Sud Aficani, se odihnesc in Cimitirul Englez din Bayeux.

In Arromanches, vestigii concrete ale portului prefabricat cunoscut ca Mulberry B (sau “Port Winston”), destinat pentru asistarea aterizarilor de provizii Allied, sunt situate in larg. Diverse muzee detaliaza invazia D-Day, cel mai important fiind Musee du Debarquement (Normandy Landings Museum, aproape de Mulberry B), cu filme, modele si fotografii. Aproape 48.3 km sud, Caen Memorial este de asemenea miscator si informativ, cu expozitii dedicate cauzelor si consecintelor Celui de-al Doilea Razboi Mondial, si noi expozitii despre Razboiul Rece.

Normandy’s D-Day se afla la 274-298 km nord-vest de Paris.
Musee Du Debarquement se afla la Place du 6 Juin, Arromanches-les-Bains.
Contact: www.normandy1944.com
Caen Memorial: Esplanade Dwight Eisenhower.
Contact: www.memorial-caen.fr

Giverny (Haute-Normandie, France) - mare parte din aventura lui Claude Monet cu lumina naturala si culoarea a avut loc in aceasta gradina a casei de la tara, unde artistul a trait si lucrat din anul 1883 pana in 1926. Marea lui pasiune a fost gradina, care este meticulos ingrijita si plantata in fiecare sezon, oferind o priveliste minunata pentru publicul vizitator. In acest loc Monet si prietenul sau impresionist – Sisley, Cezanne, Pissarro, Manet si Renoir – isi petreceau timpul in tihna, nestingheriti. Modul in care captau schimbarile in lumina si vremea in diferite momente ale zilei, modificau cursul artei din secolul 20.  Nici chiar Monet nu a reusit sa inteleaga frumusetea innascuta a naturii imediat. “ Mi-a luat ceva timp sa inteleg nuferii” – a scris Monet - “Si apoi, brusc, am avut revelatia magiei propriului iaz…De atunci rareori mi-am ales alt model”.

Giverny se afla la 84 Rue Claude Monet (80 km nord-vest de Paris).
Contact: contact@fondation-monet.com; www.fondation-monet.com.
Cand: deschis in lunile Aprilie-inceputul lui Noiembrie, Marti-Duminica; preferabil spre sfarsitul lunii Iunie pentru nuferi.

Catedrala Notre Dame de Chartres (Ile de France, Franta) - incomparabila catedrala Gotica este cunoscuta pentru inegalabilele vitralii si sculpturi care imbraca interiorul dar si exteriorul. Impunatoarele vitralii care acopera o intindere de 2 508 metri patrati, este o realizare aproape incomprehensibila. Ferestrele create de maestrii artisti in sticla in secolul 12 si 13, au fost salvate de la distrugere in ambele razboaie mondiale, fiind scoase bucata cu bucata si ascunse in siguranta. Culorile caleidoscopice-rosu rubin, verde smarald, “albastru Chartres” si galben auriu-sunt din nou stralucitoare si vibrante, la fel si ferestrele suportand o renovare sarguincioasa, lunga si destul de scumpa.

Catedrala Notre Dame de Chartres se afla la 97 km sud-vest de Paris.
Festivalul international de orga are loc in lunile Iulie si August.

Muzeul Toulouse-Lautrec (Albi, Languedoc-Roussillon) - are cea mai mare concentratie de lucrari apartinand artistului eponym. Nascut in anul 1864 in Albi la Rouge, Henri de Toulouse-Lautrec provine dintr-o familie aristocrata care a fost ingrozita cand acesta a plecat sa se afunde in lumea interlopa nocturna a Parisului. Fanii lui Toulouse petrec adesea ore in sir privind picturile sale cu prostituate, cabareturi  si cafenele expuse in Palatul de la Berbie, o fosta resedinta a unui episcop construita in anul 1265 ca fortareata. Palatul a fost dedicat pictorului perioadei cunoascuta ca Bellle Epoque, in anul 1922. 

Palatul de la Berbie se afla in Albi (76 km nord-est de Toulouse)
Contact: mairie.albi@ilink.fr; www.mairie-albi.fr

Lourdes (Midi-Pyrenees) - in fiecare an, milioane de credinciosi se aduna in acest oras de la poalele Pirineilor, in locul unde in anul 1858, o adolescenta pe nume Bernadette a avut 18 viziuni cu Fecioara Maria intr-o grota de la marginea unui rau. Dupa Paris, Lourdes este cel mai vizitat oras al Frantei. Peste 140 de tari (ca Japonia si Arabia Saudita, nu sunt cunoscute pentru populatia crestina) sunt reprezentate de vizitatori, care vin aici in special pentru apa despre care se spune ca are puteri de vindecare miraculoase; dupa vizitele Fecioarei Maria (nemaivazuta de nimeni in afara de Bernadette), din grota a inceput sa curga apa unui izvor, (existand si in ziua de astazi) iar Fecioara a insarcinat-o pe Bernadette Soubrious sa intemeieze in acel loc o biserica. Azi, biserica este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj, iar apa izvorului a facut peste 2500 de tamaduiri inexplicabile, dintre care biserica a recunoscut doar 65 de la moartea adolescentei in anul 1879 (ea fiind canonizata la data de 8 decembrie 1933). In fiecare an au loc aproximativ 30 de vindecari inexplicabile.

Lourdes se afla la 800 km sud-vest de Paris, langa granita cu Spania, in regiunea Muntilor Pirinei; 161 km est de Biarritz, in directia Carcassonne

Contactati Lourdes Tourist Office  www.lourdes-infotourisme.com
Cel mai important pelerinaj are loc la data de 15 August

Place Stanislas (Nancy, Lorraine) - Nancy este unul din cele mai frumoase orase ale Europei, cu remarcabila piata centrala-cel mai frumos monument urban al lumii. Desi Nancy este cunoscut pentru arhitectura Art Nouveau, Place Stanislas este mostenirea sa fara precedent. Numita dupa al doilea rege detronat al Poloniei, care impreuna cu ginerele sau , Louis al XV-lea, au inceput constructia in anul 1751-60, conspectul finetei rococo, care poate fi observata la portile din fier aurite si la arhitectua integrata a hotelului de Ville (primaria orasului), in arcade si cladirile din jur. Nancy a inflorit ca si capitala a ducatului Lorraine din secolul 12 pana in secolul 18. Piata si imprejurimile au fost atractia principala pentru multi duci de Lorraine, si a ramas pana in ziua de astazi inima simbolica a orasului.

Place Stanislas se afla la 370 km sud-est de Paris, 148 km  vest de Strasbourg
Mai multe informatii despre Franta veti gasi aici: www.franceguide.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:
www.le-montrachet.com/
www.chateaudechallanges.com
www.lerempart.com
www.au-chateau.com
www.viamokis.com/


Mai cititi si:

Asia
Seychelles, paradisul pe pamant
Singapore sau Orasul Leilor
Dubai sau opulenta araba
Petra – o lume sapata in piatra
Obiective turistice si experiente de neuitat in China
Resorturi in Maldive

Grecia
Legenda si mit intr-un paradis terestru – Insula Corfu
Itinerar de lux in insula Creta
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
6 obiective care merita vazute in Grecia
Obiective si hoteluri de lux in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII