Top 8 plaje pe Coasta de Azur

Top 8 plaje pe Coasta de Azur

Top 8 plaje pe Coasta de Azur

  • Coasta de Azur a Frantei este locul in care se afla cele mai frumoase plaje din Europa, variind de la golfulete intime stancoase pana la plaje lungi cu nisipuri de aur. Multe dintre ele sunt bine dezvoltate si s-ar putea sa trebuiasca sa platiti pentru a utiliza un sezlong si o umbrela de soare in statiunile de lux precum Cannes si St. Tropez.

Coasta de Azur a Frantei este locul in care se afla cele mai frumoase plaje din Europa, variind de la golfulete intime stancoase pana la plaje lungi cu nisipuri de aur. Multe dintre ele sunt bine dezvoltate si s-ar putea sa trebuiasca sa platiti pentru a utiliza un sezlong si o umbrela de soare in statiunile de lux precum Cannes si St. Tropez.

In orice caz, veti putea descoperi in continuare care sunt cele mai bune 10 plaje pe care Coasta de Azur le are de oferit:

Cannes
 
Chiar in inima Rivierei Franceze, fermecatorul Cannes este deja bine cunoscut pentru plajele sale si Bulevardul Croisette. Putin prea aglomerat pentru unii, mai ales in timpul verii, va puteti astepta sa fiti nevoiti sa platiti pentru a folosi un sezlong si o umbrela de soare pe multe dintre domeniile private  aproape de centru. Cu toate acestea, puteti gasi si plaje publice aproape de  Palais des Festivals si vestul orasului, de-a lungul Plages du Midi si Plages de la Bocca. Asigurati-va ca ajungeti aici la inceputul sezonului de vacanta, fiindca toate trei sunt destul de populare printre localnici, dar si turisti. Alternativ, multe dintre hotelurile din oras au propria lor sectiune de plaja, unde puteti sta gratuit, atata timp cat consumati ceva. Pentru persoanele mai active si care doresc sa fie vazute, noi recomandam schiul nautic.

Recomandari hotel:
 - Hotel Le Cavendish https://www.cavendish-cannes.com/
 - Hotel de Provence https://www.hotel-de-provence.com/

Villefranche sur Mer

Villefranche-sur-Mer se afla la cativa kilometri in afara orasului si este una din plajele cele mai linistite din zona, cu doar cateva magazine si cafenele de-a lungul tarmului. Trecute cu vederea de o parte din turistii aflati in apropiatele vile (palate) de vacanta, orasul in sine este un satuc pitoresc de pescuit, cu accente medievale. Plaja este o destinatie de vacanta populara printre turistii francezi si italieni, creand o atmosfera de familie minunata.

Plaja este formata din o parte nisip, una pietris, dar exista o multime de locuri unde se poate sta pe prosop. Nu uitati sa puneti in bagaje si snorkels (tub pentru respirat sub apa) pentru toti membrii familiei sau prieteni, si pregtiti-va pentru scufundari, deoarece exista multe golfuri si aflorimente stancoase de explorat, putand de asemenea sa inchiriati un caiac sau sa faceti o excurise cu barca.

Recomandari hotel:
 - Hotel La FLore https://www.hotel-la-flore.fr/index-gb.htm 
 - Résidence L'ange gardien https://www.pierreetvacances.com/fr-fr/location-hiver-villefranche-sur-mer-ange_VML-H_fp

Ile de Porquerolles

Marea din jurulul Ile de Porquerolles este renumita pentru extrema curatenie si limpezimea apei. Una dintre cele trei Iles d'Hyères, asezata la o distanta de doar 15 minute cu feribotul din Toulon, plajele din Porquerolles fac parte din parcul national al insulei, ceea ce le face mai putin dezvoltate decat continentul. Exista totusi mai multe plaje care merita vizitate, in special Plage d'Argent, Plage de Notre Dame si Plage Courtade, dar si excursii de explorare in jurul stancilor si golfuletelor care nu trebuie ratate. Nisipurile albe fine, farmecul inconjurator si micile trasee speciale pentru plimbari, fac din Porquerolles un loc favorit pentru iubitorii de natura.

Este dificil sa alegeti doar o plaja preferata din St Tropez. Unele sunt la o distanta mai mare, prinse intre cabane, insa altele, cum ar fi Plage de Tahiti sunt indraznete, galagioase, si chiar dupa standardele franceze Mediteraneene, au nisipurile de aur, apele calde si nu duc lipsa de oameni frumosi.

Recomandari hotel:
 - L'Oustaou de la Mar https://www.oustaou.com/
 - L'Auberge des Glycines https://www.auberge-glycines.com/

Plage Port Grimaud

Cunoscut ca Venetia din Provence, Port Grimaud este construit ca statiune port, si are reputatia surioarei sale mai mici St Tropez. Cu toate astea, plaja, situata la o distanta mai mare de centrul orasului, este una dintre cele mai bune din Franta. Lunga fasie de nisip auriu este intretinuta la perfectiune si are o plaja cu pante line, ideala pentru innot. Puteti sa alegeti intre inchirierea unui caiac sau Windsurf, iar barurile si cafenele nu sunt niciodata departe. In ciuda aglomeratiei din timpul sezonului, plaja Port Grimaud isi pastreaza eleganta Coastei de Azur, facandu-se populara intre familiile franceze.

Pitorescul sat de pescuit de pe Theole-sur-Mer este la mica distanta de Cannes, si pare a fi asezat in propriul sau golfulet putin stancos. Inconjurat de vile de vacanta uriase si mari hoteluri, orasul in sine are o atmosfera relaxata, evitand cu succes multe din capcanele turistice din statiunile Riviera.

Fasia lunga de nisip auriu din nordul orasului este locul unde puteti sta in liniste la plaja, si cu toate ca exista baruri si cafenele in jur, atmosfera este calma iar apa este limpede si calda. Theole-sur-Mer este locul perfect pentru o lectura de vacanta.

Recomandari hotel:
 - Aloasis https://www.aloasis-grimaud.com/hotel/hotel-port-grimaud.php
 - Hotel Le Suffren https://www.lesuffrenhotel.com/

Plaja Monte-Carlo
 
De fapt situata in Franta, plaja principala de la Monte Carlo este, probabil, locul cel mai plin de farmec de pe intreaga Riviera franceza, iar o vizita in august poate include si cateva vedete, o parte din cele mai bogate persoane din lume relaxandu-se pe un iaht de lux. In ciuda intinderii mare de nisipuri private, exista si unele zone publice, iar fundalul fantasticului Monaco face din aceasta plaja una dintre locurile cele mai stilate pe care le veti putea  vizita vreodata intr-un costum de baie. Asteptati-va ca preturile sa fie ridicate la oricare din barurile din zona. Monte Carlo are o mare varietate de sporturi de apa, inclusiv wake boarding, parasutism si unele dintre cele mai bune scufundari in ape adanci.

Recomandari hotel:
 - Novotel Monte Carlo https://www.novotel.com/gb/hotel-5275-novotel-monte-carlo/index.shtml
 - Hotel Hermitage https://www.hotelhermitagemontecarlo.com/?lang_nav=en

Vias Plage
 
Dintre toate plajele fantastice aproape de orasul La Carabasse, Vias Plage este favoritul nostru. Renumita pentru nisipurile sale protejate si apele calde, zona este foarte populara printre turistii francezi in timpul lunilor de vara, care poposesc in multe locuri de campare in jurul orasului, insa nu va ingrijorati in privinta locurilor, deoarece veti gasi mereu o zona libera pentru plaja. Situata convenabil la mai putin de un kilometru jumatate distanta de La Crabasse, facilitatile aflate de-a lungul intinderii Coastei de Azur sunt mai mult decat suficiente.

Recomandari hotel:
 - Nice Garden Hote https://www.nicegardenhotel.com/
 - Hotel Lemon https://www.hotel-lemon.com/

Rayol Canadel-sur-Mer
 
Indepartandu-ne de St Tropez spre Toulon, Rayol Canadel-sur-Mer este o intindere intima a litoralului mediteranean, care rareori devine ocupat, chiar si in luna august. Aceasta este cea mai minunata plaja din zona, avand doar cateva baruri fantastice, diferite de majoritatea, cu ritmuri de reggae pe timp de zi si club de noapte, dupa intuneric. Putin in departare se afla o platforma de scufundari si un loc minunat pentru a explora apele limpezi si albastre, daca aveti o masca. Aceasta zona este un real secret ascuns al Coastei de Azur, mai ales daca te gandesti la mica distanta pana la St Tropez. Plaja poate fi dificil de gasit, iar cea mai buna cale pentru a ajunge la Rayol Canadel-sur-Mer este sa urmati drumul de la pista spre apropiatul Cogolin.

Recomandari hotel:
 - Villa du Plageron https://www.plageron.com/villa-maison-hotes-st-tropez.htm
 - Hotel de la Plage https://www.plage.com/

Antibes
 
Impanzit cu 48 de plaje diferite de-a lungul a 24 km de coasta, Antibes are o istorie bogata si plaje superbe. Stancile dramatice ofera vederi superbe ale incredibilelor valuri albastre de cristal care se sparg usor de-a lungul tarmului. Pentru divertisment, turistii si rezidentii se pot delecta cu istoria si cultura  festivalurilor din Antibes "abundente in muzica, teatru, si muzee". Ei bine, cei innebuniti dupa cumparaturi vor putea de asemenea sa se relaxeze plimbandu-se prin renumitele buticuri din zona.

Recomandari hotel:
 - La Place Hotel Antibes https://www.la-place-hotel.com/
 - Hotel La Jabotte https://www.jabotte.com/

Mai multe detalii despre Franta si Côte d’Azur veti putea afla accesand link-urile:
 - https://uk.franceguide.com/
 - https://www.cotedazur-tourisme.com/
 - https://www.france4families.com/

Mai cititi si:

Asia
Seychelles, paradisul pe pamant
Singapore sau Orasul Leilor
Dubai sau opulenta araba
Petra – o lume sapata in piatra
Obiective turistice si experiente de neuitat in China
Resorturi in Maldive

Grecia
Legenda si mit intr-un paradis terestru – Insula Corfu
Itinerar de lux in insula Creta
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
6 obiective care merita vazute in Grecia
Obiective si hoteluri de lux in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Plaje

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII