Sejur in Insula Afroditei

Sejur in Insula Afroditei

Sejur in Insula Afroditei

  • Plajele din Cipru sunt inconjurate de kilometri de mare turcoaz albastruie si se bucura de soare pe tot parcursul anului - transformand acest loc intr-unul ideal pentru o vacanta cu soare din belsug. Aceasta este insula zeitei Afrodita, zeita dragostei si a frumusetii, deci o destinatie populara pentru proaspetii casatoriti care vor sa isi petreaca o luna de miere de vis.

Plajele din Cipru sunt inconjurate de kilometri de mare turcoaz albastruie si se bucura de soare pe tot parcursul anului - transformand acest loc intr-unul ideal pentru o vacanta cu soare din belsug. Aceasta este insula zeitei Afrodita, zeita dragostei si a frumusetii, deci o destinatie populara pentru proaspetii casatoriti care vor sa isi petreaca o luna de miere de vis. Daca vreti sa aflati care va fi urmatoarea dvs. destinatie, cititi in continuare:

Lara Bay - Peninsula Akamas

Lara Bay poate fi gasit pe una din ultimele zone ramase pustii in Cipru - peninsula Akamas.

Unul din putinele locuri din Mediterana in care testoasa verde isi face adesea cuibul si se intoarce pentru a se inmulti, Lara are forma unei potcoave si este un amestec de nisip si roci moi. Propus ca parc national, Akamas are o frumusete salbatica si accidentata spre deosebire de orice altceva de pe insula.

Lara Bay este situat in zona Paphos-ului, la aproximativ 8 km de Ayios Georgios si este accesibil doar cu un vehicul 4x4 pe un drum foarte denivelat - este totusi o modalitate de a preveni turismul de masa si invadarea betonului!

Frumusetea fragila din Akamas este mereu sub amenintarea lacoma a dezvoltatorilor si hotelierilor. Totusi, o dezvoltare limitata a  inceput deja pe partea peninsulei Latchi / Polis, fiind alimentata prin construirea unei statiuni spa de lux pe la sfarsitul anilor '90.

Cel mai bun timp pentru a vizita acest minunat loc este  primavara si toamna, deoarece vara plaja este limitata din cauza broastele testoase care isi fac cuiburile. Daca va aflati aici in iulie / august, atunci cand nu puteti accesa plaja, incercati sa conduceti un pic mai departe spre varful peninsulei - exista multe golfuri stancoase, complet pustii si care asteapta sa fie descoperite.

Recomandari hotel:
 - Paphos Gardens Apartments https://www.paphosgardens.com/PaphosGardens.aspx
 - Daphne Hotel Apartments https://www.daphne-hotel.com/

Plajele Agia Napa

Minunatele plaje de aur Agia Napa se afla printre cele mai frumoase din Cipru. Tivite cu ape turcoaz de cristal, plajele sunt locul ideal pentru o baie de soare si sporturi nautice - de care nu veti duce lipsa.

Parcul acvatic Waterworld din Ayia Napa a primit 18 premii internationale importante si certificare pentru conditiile de siguranta si igiena pe intreg teritoriul parcului.

Pentru mai multe informatii accesati www.waterworldwaterpark.com. Ayia Napa obisnuia sa fie destul de "salbatic", iar pentru o perioada de timp chiar preluase faima Ibizei, ca fiind cel mai faimos oras pentru petreceri.

Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat si, desi este inca un loc minunat pentru distractie, este, de asemenea, perfect pentru vacanta in familie.

Recomandari hotel:
 - Alion Beach Hotel https://www.hotelsayianapa.com/article.php?id=20
 - Bella Napa Bay Hotel https://www.cyprus-hotels.com/bella_napa_hotel_cyprus.htm

Plaja Nissi

Plaja Nissi, aflata in zona Ayia Napa este o plaja atractiva cu nisip alb si ape turcoaz de mica adancime. La un capat exista totusi o mica insula stancoasa la care puteti ajunge pe jos si sa experimentati putin rock jumping. Este corect sa spunem ca este o plaja pentru petreceri, bogata in baruri, cafenele si pub-uri - un loc ideal pentru tinerii cautatori de distractie si senzatii tari, daca accepta provocarea unui bungee jump.

Recomandari hotel:
 - Alion Beach Hotel https://www.nissi-beach.com/
 - Grecian Sands Hotel https://www.greciansands.com/

Fig Tree Bay

Golful Smochinului (Fig Tree Bay) se afla in Protaras pe Coasta de Est, iar numele sau  se datoreaza chiar unui smochin singuratic aflat pe plaja, adus de invadatori in secolul al-XVII-lea. Plaja cu nisip auriu, umbrele de soare si apele sigure, transforma zona intr-una ideala pentru familii. Se poate spune ca este cu adevarat una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula, cu toate ca nu este foarte ocupata pe timp de vara si are putine hoteluri si apartamente.

Recomandari hotel:
 - Crystal Springs Beach Hotel https://www.crystalspringsbeachhotel.com/
 - Livas Hotel Apartments https://www.livashotelapts.com/

Coral Bay, Peyia

Plaja de la Peyia, pe coasta de vest a Ciprului, este cunoscuta sub numele Coral Bay si este ideala pentru familii, avand plaje cu nisip fin si ape linistite.

Daca vreti putina miscare puteti alege dintr-o varietate de sporturi nautice si activitati de familie, de exemplu: scufundari (www.coralbaydivers.com), schi nautic, etc.. Aceasta plaja este mult mai linistita in afara sezonului, dar chiar si la apogeul sau, este posibil sa faceti o plimbare printre sezlonguri si sa gasiti putina liniste pe o fasie de nisip.

Pentru mai multe informatii accesati: www.informationcyprus.com/coralbay

Recomandari hotel:
 - Royal Coral Bay Resort https://www.royalcoralbay.com/
 - Margarite Villa https://www.villamargarita.co.uk/

Konnos Bay, Greco Cape

Plaja pitoreasca de la Cape Greco, aflata pe coasta de sud-est a Ciprului, este cunoscuta sub numele Konnos Bay si va poate oferi o evadare din multimea de turisti din Ayia Napa.
 
Un kilometru jumatate est de Ayia Napa pe drumul spre Protaras, aproape de dramatica si accidentata coasta a Cavo Greco, se afla un superb parc national forestier cu trasee excelente. Konnos este la adapost de vanturile dominante, asa ca veti putea admira in liniste apusurile de soare, si cauta stele de mare in apa uimitor de clara.

In afara de inot si evident "baile de soare", puteti incerca aproape orice sport de apa si de ce nu inchiria o barca cu motor sau jet ski daca sunteti amatori. Cele mai frumoase excursii sunt cele cu barca.

Recomandari hotel:
 - Konos Bay Hotel Apartments https://www.konnosbay.com/
 - Protaras https://www.cyprus-property-sales-resales.com/towns_of_cyprus/protaras.htm

Pissouri Bay

Acest golf se afla intre Limassol si Paphos pe coasta de sud a insulei. La 2km lungime, golful este facut din nisip si pietris, si exista o varietate de sporturi nauticede care va puteti bucura. Spre deosebire de alte plaje din Cipru, care au simtit dezvoltarea, Pissouri Bay a ramas linistit, cu o atmosfera tipica cipriota. Va veti bucura de un loc curat, calm, si veti putea alege una din putinele taverne cu mancare traditionala cipriota. Statiunea Columbia Beach este amplasata in stancile albe si ofera vederi spectaculoase spre mare, iar apropiatul satuc Pissouri si-a pastrat caracterul cipriot, cu mici taverne, magazine, restaurante si baruri (este o zona bine cunoscuta pentru strugurii sai).

Recomandari hotel:
 - Hylatio Tourist Village https://www.hylatio.com.cy/
 - Columbia Beachotel https://www.columbia-hotels.com/ 

Mai cititi si:

Asia
Seychelles, paradisul pe pamant
Singapore sau Orasul Leilor
Dubai sau opulenta araba
Petra – o lume sapata in piatra
Obiective turistice si experiente de neuitat in China
Resorturi in Maldive

Grecia
Legenda si mit intr-un paradis terestru – Insula Corfu
Itinerar de lux in insula Creta
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
6 obiective care merita vazute in Grecia
Obiective si hoteluri de lux in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Plaje

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII