Litoralul Romaniei - 7 destinatii de vacanta

Litoralul Romaniei - 7 destinatii de vacanta

Litoralul Romaniei - 7 destinatii de vacanta

  • O vacanta pe litoralul Marii Negre ar putea fi cel mai bun raspuns pentru iubitorii de soare, mare, plaje intinse, cu nisip fin si o multime de activitati. Plajele din Romania sunt de fapt renumite pentru valorile lor terapeutice. Coasta Marii Negre, a oferit mult timp leacuri pentru bolile reumatice, artritice si tulburari nervoase.

O vacanta pe litoralul Marii Negre ar putea fi cel mai bun raspuns pentru iubitorii de soare, mare, plaje intinse, cu nisip fin si o multime de activitati.

Plajele din Romania sunt de fapt renumite pentru valorile lor terapeutice. Coasta Marii Negre, a oferit mult timp leacuri pentru bolile reumatice, artritice si tulburari nervoase. Noroiul luat din adancurile marii este utilizat in diferite statiuni precum Mangalia si Eforie Nord, in scopul bailor cu noroi. Chiar si celebrele tratamente de intinerire, cum ar fi "Aslavital" si "Gerovital" utilizeaza tehnica scaldarii in noroi. Aflati in continuare care sunt cele 7 destinatii de vacanta pe litoralul Romaniei:

Mamaia

Mamaia este cea mai mare plaja a Marii Negre si cea mai insorita statiune. De-a lungul plajei puteti gasi hoteluri frumoase, adesea vizitate de un mare numar de turisti din Germania si Europa de Nord. Statiunea se afla la doar 5 km de Constanta, iar plaja se intinde de-a lungul a 8 km.

Mamaia este renumita pentru cel mai fin nisip al plajelor din Romania. Sezonul incepe la mijlocul lunii mai si se termina la sfarsitul lui septembrie, cand temperaturile medii din timpul zilei ajung la 25-35 de grade Celsius. Apa marii ramane calda pana tarziu in toamna. Activitatile de agrement s-au dezvoltat considerabil in ultimii ani. Mamaia este acum cea mai buna destinatie pentru sporturile de apa din Romania, care au loc atat pe mare, dar si pe lacul Siutghiol.

Locurile de cazare sunt foarte bune, cele mai multe dintre hoteluri fiind noi sau recent modernizate, iar majoritatea se afla foarte aproape de plaja.

Recomandari hotel:
 - Splendid Hotel http://www.splendidhotel.ro/
 - Hotel Tomis https://www.tomishotel.ro/

Eforie Nord
 
Acest spa care este deschis pe tot parcursul anului si este situat la 14 km sud de Constanta, pe fasia de pamant dintre lacul Techirghiol si Marea Neagra. Lacul ofera un noroi special, care, combinat cu apele lacului sarat, formeaza un tratament pentru reumatism, afectiuni dermatologice, metabolice si nutritionale. Pe langa facilitatile oferite de spa, zona este o frumoasa statiune balneara cu plaje largi, o multime de restaurante si mini-hoteluri construite recent.

Recomandari hotel:
 - Hotel Astoria http://www.hotelmamaia.ro/Hotel_Astoria.php
 - Hotel Carmen https://carmenhoteleforie.onestophoteldeals.com/

Costinesti
 
Costinesti este o plaja populara si plina de viata. Principala atractie pentru turisti si tineri este partea sudica a plajei, partea nordica are nisipuri fine si ape curate, iar in sud veti gasi nisipuri fine, soare din belsug pe tot parcursul zilei si preturi mai mici decat in alte statiuni, cum ar fi Mamaia. Foarte populare sunt barcile si hidro-bicicletele de la Lacul Costinesti.

O data cu inceperea sezonului pe 01 mai, Costinestiul este cunoscut sub numele de "capitala festivalurilor de vara".

Recomandari hotel:
 - Vila AMALIA / Vila Cabaua https://www.vilaamalia.ro/
 - Pensiunea Oasis https://www.pensiuneoasis.ro/

Mangalia

Situata la aceeasi latitudine cu statiunile mediteraneene Monaco si Nisa, Mangalia este statiunea sudica a Marii Negre. Este una dintre putinele locuri din Romania unde temperatura ramane aproape de zero grade Celsius in timpul iernii.

Mangalia este "scufundata" in secole de istorie: puteti incepe prin a vizita Mormantul cu papirus, cu un sarcofag datand din secolele IV-III i.Hr., ruinele cetatii Callatis (secolul al VI-lea i.Hr.), o moschee turceasca din secolul al XVI-lea, si Muzeul Arheologic celebru pentru colectia sa de amfore si sculpturi din perioada elenistica.

Recomandari hotel:
 - Hotel Paradiso Mangalia https://www.hotelparadiso.ro/
 - Hotel Corsa https://www.hotelcorsa.com/

Vama Veche

Vama Veche este situata la sud de Mangalia. In timpul verii, o comunitate Boema de artisti, actori, cantareti si dansatori vine pentru o vacanta relaxanta in acest loc relativ izolat. Vama Veche este o destinatie traditionala pentru cei care se bucura de plaje linistite, inot in mare si nudism. Oamenii de obicei dorm in corturi sau inchiriaza de la tarani sau pescari o camera. Insa de curand, Vama Veche este destinatia oricarui iubitor de mare si soare, datorita numeroaselor oferte de cazare. Viata de noapte nu lasa nici ea de dorit; puteti alege intre diverse cluburi, terase sau petreceri in aer liber la un gratar.

Recomandari hotel:
 - Club D'Or https://www.clubdor.ro/
 - Hotel Laguna https://www.turistinfo.ro/vama_veche/cazare-vama_veche/hotel_laguna-c49981.html

Neptun si Olimp

Neptun si Olimp sunt practic o singura statiune, Neptun-Olimp, insa bine delimitate. Acestea sunt situate in vecinatatea a doua lacuri cu apa dulce, si sunt probabil cele mai bune locatii de pe litoralul romanesc, foarte populare datorita vietii de noapte. Facilitatile in Neptun si Olimp sunt excelente, cu numeroase terenuri de sport, taverne, restaurante si cluburi. La sud de Neptun, alte statiuni precum Jupiter, Cap Aurora, Venus si Saturn sunt destinatiile ideale pentru vacante. Statiunea Neptun este totusi mai populara printre tineri, care doresc sa-si petreaca noaptea prin discoteci, baruri sau restaurante de-a lungul plajei. Cu toate acestea, exista si pentru persoanele peste 50 de ani locuri unde se pot simti bine (ca de exemplu  Doina si la alte baze de renume).

Recomandari hotel:
 - Cocor Spa Hotel https://www.cocorspahotel.ro/
 - Hotel Sulina https://www.litoralulromanesc.ro/neptun_sulina.htm

Pentru mai multe informatii despre statiunile de la Marea Neagra accesati www.infolitoral.ro

Mai cititi si:

Asia
Seychelles, paradisul pe pamant
Singapore sau Orasul Leilor
Dubai sau opulenta araba
Petra – o lume sapata in piatra
Obiective turistice si experiente de neuitat in China
Resorturi in Maldive

Grecia
Legenda si mit intr-un paradis terestru – Insula Corfu
Itinerar de lux in insula Creta
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
6 obiective care merita vazute in Grecia
Obiective si hoteluri de lux in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Plaje

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII