Beneficiile terapeutice ale uleiului de cimbru

Uleiul esential de cimbru

Uleiul esential de cimbru

  • Uleiul esential de cimbru poate provoca iritatii ale pielii, este insa un excelent stimulent bronsic si pulmonar, ajuta la tratarea tusei, racelii, astmului, bronsitei, reumatismului, sciaticii, artritei si gutei.

Uleiul esential de cimbru poate provoca iritatii ale pielii, este insa un excelent stimulent bronsic si pulmonar, ajuta la tratarea tusei, racelii, astmului, bronsitei, reumatismului, sciaticii, artritei si gutei.

Principala componenta a uleiului de cimbru este timol, un antiseptic puternic, care este considerat a fi destul de toxic daca este utilizat necorespunzator. Este cunoscut in randurile aromoterapeutilor ca unul dintre cel mai puternic antiseptic ulei esential. Timolul a fost documentat extensiv pentru actiunile sale antibacteriene, antivirale si anti-fungice. Potrivit lui Jean Valnet, MD, uleiul de cimbru ucide bacilul antrax, bacilul febra tifoida, meningococcus, agentul responsabil de tuberculoza si este activ impotriva bacteriilor Salmonella si stafilococ. In plus, acest component a fost studiat pentru efectele sale asupra gingivitei si a placii.

Originea uleiului de cimbru
Cimbrul este o planta veche, utilizata in medicina de catre greci, egipteni si romanii si este un arbust peren, care creste pana la 45 cm inaltime, cu frunze aromatice si flori violet pal sau albe.

Numele este derivat din cuvantul grecesc "thymos", care inseamna "parfum" si a fost folosit ca tamaia in templele grecesti. Egiptenii folosesu cimbrul in procesul de imbalsamare.

In Evul Mediu o crenguta de cimbru obisnuia sa fie asezata in salile de judecata pentru a indeparta bolile.

Compozitia chimica
Principalele componente chimice sunt a-Tujone, a-pinene, camphene, b-pinene, p-cymene, o-terpinene, linalool, borneol, b-caryophyllene, timol si carvacrol.

Masuri de precautie
Uleiul de cimbru este foarte puternic si nu trebuie utilizat in timpul sarcinii sau in caz de hipertensiune arteriala. Din cauza fenolilor (carvacrol si timol), care pot irita membranele mucoase si cauza iritatii ale pielii, acesta nu ar trebui sa fie utilizat in produsele de ingrijire ale pielii si, in general, ar trebui sa fie utilizat in concentratii scazute.

Atunci cand este utilizat in terapia de masaj, este necesar sa testati ianinte uleiul pe piele pentru a determina daca persoana este sensibila la el.

Proprietati terapeutice
Proprietatile terapeutice ale uleiului de cimbru sunt antireumatice, antiseptice, antispastice, bactericide, cardiace, carminative, cicatrizante, diuretice, emmenagogue, expectorante, hipertensive, insecticide, stimulante, tonice si vermifuge.

Utilizari
Uleiul esential de cimbru intareste nervii, memoria, combate senzatia de epuizare si depresie, fortifica plamanii si ajuta la raceli, tuse, astm, laringita, sinuzita, guturai, tuse convulsiva, dureri de gat si amigdalite.

Uleiul de cimbru este benefic pentru a stimula sistemul imunitar si poate ajuta la lupta impotriva racelii, gripei, infectiilor si frisoanelor, insa este si un antiseptic urinar, foarte util pentru cistita si uretrita.

Efectul de incalzire al acestui ulei poate ajuta in cazurile de circulatie proasta, precum si pentru artrita, reumatism, guta, dureri musculare si entorse, dureri si leziuni din cauza unui sport. De asemenea, este util pentru celulita, anorexie, obezitate si edem, leucoree, pentru a accelera nasterea si expulzarea placentei dupa nastere.

In terapia de vapori, uleiul de cimbru poate fi de ajutor in bronsita, tuse, probleme respiratorii, sinuzite, congestie, dureri musculare si dureri.

In masaj, uleiul esential de cimbru va poate ajuta cu artrita, bronsita, raceala, gripa, tusea, guta, contuziile, eczeme, dureri musculare, obezitate, dureri si reumatism.

Acesta mai poate fi aplicat in mod direct in cazul unei muscaturi de animale, insa trebuie utilizat cu grija pentru a nu provoca iritatii ale pielii.

Uleiul de cimbru poate fi amestecat cu alte uleiuri esentiale precum: bergamota, grapefruit, lamaie, lavanda, rozmarin si pin.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Retete speciale de gratar
12 super-retete de gratar
5 moduri diferite de a gati pestele
Burgeri francezi cu sunca
Mini burgers cu salata de cartofi
Pui toscan la gratar
Frigarui din carne cu salata de pastai
Salata de dovlecei la gratar
Ton in sos de busuioc cu rosii
Pastrav umplut
Kebab de pui cu tapenada
Pui tikka cu salata de castraveti
Branza de capra la gratar cu mere si nuci macadamia
Pizza la gratar

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII