Testare periuță de dinți electrică Oral-B Genius X | Părerea Desprecopii.com

Testare periuță de dinți electrică Oral-B Genius X | Părerea Desprecopii.com | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Pentru că mă gândeam de ceva vreme să fac o investiție importantă în sănătatea orală a familiei mele, vreau să vă spun și vouă că mi-am cumpărat... o periuță de dinți!

Fiți atenți, urechile ciulite. Ceea ce urmează să vă prezint o să vă schimbe total percepțiile despre periajul dentar și ce trebuie să facem să avem o sănătate orală ca la carte.

Periuța de dinți - o investiție importantă în sănătatea orală a familiei

Este vorba nu de o periuță oarecare, ci de una de excepție de la Oral-B, un dispozitiv electric inteligent și cu un design deosebit, care m-a impresionat nu doar pentru calitatea premium, dar și pentru toate accesoriile și funcționalitățile lui, pe care n-aș fi crezut vreodată că le voi vedea la o banală periuță de dinți...

Este vorba despre Oral-B Genius X, o periuță cu inteligență artificială, care îți recunoaște periajul, dar vă spun mai multe mai încolo...

Ce conține pachetul cu periuța de dinți Oral-B Genius X

Periuța de dinți cu un design special (aceasta este varianta feminină, pe cea masculină o regăsiți în culoare negru) cu un inel luminos, smartRing  la care i se adaugă capătul de periaj.

Apoi avem această trusă de călătorie cu un design aparte, în care putem transporta periuța împreună cu 2 capete, care pot fi ori cu proprietăți diferite, ori pentru 2 membrii ai familiei.

Trusa are și o conexiune USB și o mufă de alimentare pentru acest încărcător, pentru că în interior are un acumulator care se încarcă și care încarcă la rândul lui periuța atunci când nu avem alimentatorul cu noi, deci atunci când plecăm în călătorie este suficient să încărcăm acumulatorul port-periuței și nu ne mai trebuie și încărcătorul care se bagă în priză. Un avantaj imens, aș spune. La portul USB putem încărca telefonul sau alt dispozitiv.

Mai avem în pachet și încărcătorul standard de periuțe Oral-B și acest accesoriu interesant, o cutiuță în care putem pune 4 capete, pentru 4 membrii ai familiei. Fiți atenți! Nu este nevoie să cumpărăm 4 periuțe diferite, ci este suficient să luăm 4 capete, în acest fel facem o economie importantă la bugetul familiei, mai ales că un model de periuță ca acesta nu este tocmai ieftin.

Dar hai să vedem de ce este această periuță atât de specială

În primul rând pentru că are ceea ce se numește AI (inteligență artificială), adică, cu ajutorul unei aplicații detectează periajul. Oral-B Genius X are mai multe funcționalități care ne ajută să ne periem cât mai corect, așa încât să avem o igienă cât mai bună a dinților și să avem nevoie de cât mai puține intervenții la stomatolog, sau chiar deloc. Atenție: asta nu înseamnă că nu trebuie să mergem la dentist... Un control la 6 luni este întotdeauna recomandat, dar problemele pe care le vom avea vor fi din ce în ce mai puține, asta înseamnă că ne vom amortiza investiția făcută într-o periuță ceva mai scumpă, dar mult mai ieftină decât intervențiile stomatologului.

Dar în ce constă de fapt această inteligență artificială?

Oral-B are o aplicație ce se instalează pe telefon, la care se conectează periuța prin bluetooth și care controlează absolut tot, de la culoarea luminii, la toate comenzile periuței și, mai important decât orice, ne ghidează în mod real cum să ne periem eficient și corect pe dinți. Durata recomandată este de 2 minute și este împărțită între cele 4 grupe de dinți în câte 30 de secunde pentru fiecare cvadrant al gurii. Cronometrul memorează timpul de periaj scurs, chiar și atunci când mânerul este oprit pentru scurt timp în timpul periajului. Cronometrul se resetează în cazul unei pauze mai mari de 30 de secunde, apăsând scurt butonul de mod în timpul pauzei sau poziționînd mânerul pe încărcătorul conectat. Se pot personaliza setările cronometrului în aplicație.

Cea mai senzațională funcție a periuței este faptul că are senzori care detectează poziția în care se află periuța, deci ea știe în orice moment care zonă a danturii o periem și ne ajută să acoperim toate zonele, dar are și senzor de presiune și sesizează și ne avertizează atunci când apăsăm prea tare și riscăm să ne rănim gingia sau dinții mai sensibili.

Inelul luminos Smart Ring are o varietate de funcționalități indicate de diferitele culori luminoase: alb, lumina de funcționare și lumina cronometrului vizual (și aceasta se poate personaliza prin aplicație), roșu, indicator/senzor de presiune și  albastru indică conectarea bluetooth.

Pentru că este o periuță inteligentă, bineînțeles că aceasta are mai multe moduri: daily clean, pro-clean, sensitive, white, gum care și tongue care.

Daliy clean este programul de zi cu zi și se folosește în mod normal. Este activ atunci când nu este nici un led aprins pe periuță.
Programul pro clean este un program cu o curățare ceva mai intensă. Măseluța cu un plus.
Programul sensitive este folosit de cei cu zone mai sensibile, apare ca o pană.
White este acest diamant, un program de albire, care se spune că curăță tartrul. Bineînțeles că acesta nu se curăță imediat dar după o folosire ceva mai îndelungată cu siguranță se vor observa rezultatele.
Gum Care realizează un masaj gentil al gingiei.
Tongue clean este un program pentru curățarea limbii, și se folosește ocazional.

Toate aceste moduri se pot personaliza în aplicație.

După periere aplicația face și un scoring în funcție de feedback-ul oferit de noi și de lucrurile pe care le-a înregistrat în timpul periajului. Și premiază cu medalii în funcție de cât de bine ne-am descurcat.

Tot în aplicație putem introduce momentul în care am început să folosim un capăt de periaj nou și în acest fel o să ne reamintească când au trecut cele trei luni pentru a-l înlocui cu unul nou. Sau putem să ne setăm o rutină pe care să ne-o reamintim atunci când sincronizăm periuța cu aplicația. De asemenea, avem un istoric al periajului efectuat în dățile precedente, putem observa diferențe mari când ne periem independent față de momentele în care suntem asistați de aplicație. Nimeni nu are răbdare să spele pe dinți cât recomandă medicul dentist și căt este necesar ca să se curețe foarte bine dantura, de aceea mi se pare foarte tare că există o aplicație care te însoțește și te ghidează pe parcursul celor câteva minute de periaj.

Periuța pornește automat în modul selectat ultima oară. Pentru a schimba modurile, apăsați succesiv pe butonul ăsta cu săgetuță. Dacă vreți să reveniți la modul standard, daily clean, țineți apăsat butonul schimbare moduri periaj.

Activarea și dezactivarea bluetoothului se face prin apăsarea concomitentă a butonului on/of și al butonului pentru schimbat modurile, timp de 2 secunde. (săgețica asta în jos).

Partea cea mai faină este că i-am luat și Sarei o periuță pentru copii, e adevărat, ceva mai ieftină și fără toate aceste funcții, doar că mă gândesc că este arhisuficient pentru ce nevoi are un copil de vârsta ei. Pe lângă tematica drăguță, din desenul animat Frozen, în pachet regăsiți mai multe stickere pentru personalizare. Această periuță, chiar dacă nu este inteligentă, este mult mai bună decât una clasică pentru că periază mult mai bine dinții și realizează o curățare de zeci de ori mai bună în același interval de timp. Un mare avantaj pentru că știm foate bine, copiii își pierd repede răbdarea.

Vă recomand cu încredere produsele pentru îngrijirea dinților de la Braun - Oral-B pentru că sunt de foarte bună calitate și pentru că, prin funcțiile pe care le au fac ca igiena orală și curățarea corectă a  dințior și limbii să fie la îndemâna noastră, ghidată, supervizată așa cum ne sfătuiește medicul dentist. O experiență completă la care nu vei mai vrea să renunți niciodată.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Elena
    Elenatrimis la 4/12/2020

    In urma acestui articol am cumparat aceasta periuta. Multumesc.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII