Ce stiti despre Pomelo?

Ce stiti despre Pomelo?

Ce stiti despre Pomelo?

  • Pomelo (grapefruit) se cultiva in Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America.

Ce stiti despre Pomelo?

 
Pomelo (grapefruit) se cultiva in Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America.

Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, are gustul ca un grapefruit dulce. Este cel mai mare fruct dintre citrice, ajungand uneori pana la dimensiunile unui pepene urias.

Coaja galben-verzuie este moale si groasa si poate fi folosita la prepararea marmeladei. In China coaja este folosita si la prajituri. Ea mai poate fi folosita pentru tratarea ranilor pielii.

In Vietnam florile sunt folosite pentru prepararea parfumurilor.

In general se consuma fructul pur si simplu.

Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor.

Stimuleaza sistemul imunitar. Ajuta in divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulatii.

Pomelo are proprietati diuretice ajutand la tratarea obezitatii. Are doar 42 calorii la 100g pulpa. Este un stimulator digestiv ideal.

Multi sustin efectele sale impotriva stresului.

Se inmulteste rapid prin seminte si are nevoie de 4 ani pentru a face fructe.

Planta obtinuta este deosebit de decorativa si in casa.

Interesant de citit:
100 de alimente fara calorii

Daca va place sa mancati, dar in acelasi timp incercati sa pierdeti din greutate, veti dori sa stiti care sunt aceste alimente fara calorii, dar in special sanatoase. ... citeste

Adevarul tulburator despre laptele procesat

Industria laptelui procesat cheltuieste milioane de dolari pe an comercializand mitul ca laptele pasteurizat si omogenizat, cat si produsele lactate promoveaza sanatatea, iar calciul din aceste… ... citeste

Cauzele poftelor

Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti cumperi… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII