Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii

Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii

Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii

  • Femeile gravide au o crestere a activitatii creierului intr-o zona a acestuia care proceseaza expresiile faciale ale altor persoane, iar aceasta activitate sporita ar putea ajuta mamicile insarcinate sa se pregateasca pentru a forma o legatura cu nou-nascutii lor, ne spun cercetatorii.

Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii

Femeile gravide au o crestere a activitatii creierului intr-o zona a acestuia care proceseaza expresiile faciale ale altor persoane, iar aceasta activitate sporita ar putea ajuta mamicile insarcinate sa se pregateasca pentru a forma o legatura cu nou-nascutii lor, ne spun cercetatorii.

Studiul a inclus femei insarcinate si mamici proaspete, a caror activitate a creierului a fost monitorizata in timp ce priveau poze cu expresii ale fetei adultilor si copiilor, fie ele pozitive sau negative.

Rezultatele au aratat ca femeile gravide isi folosesc mai mult partea dreapta a creierului in comparatie cu proaspetele mamici, potrivit studiului prezentat la reuniunea anuala a British Psychological Society, in Birmingham, Anglia.

"Descoperirile noastre ne dau o perspectiva importanta a fenomenului, care face o femeie mai sensibila in timpul procesului de procreare" ne spune Victoria Bourne, de la departamentul de psihologie Royal Holloway, Universitatea din Londra.

"Rezultatele sugereaza ca in timpul sarcinii, exista schimbari in modul in care creierul proceseaza emotiile faciale, care sa asigure ca mamele sunt  pregatite din punct de vedere neurologic sa formeze acea legatura unica cu bebelusul dupa nastere", a explicat ea.

"Stim de la cercetarile anterioare, ca femeile gravide si proaspetele mamici sunt mult mai sensibile la expresii emotionale, mai ales atunci cand se uita la fetele bebelusilor. De asemenea, stim ca mamele care sufera simptome de depresie post-natala, uneori, interpreteaza expresiile emotionale ale copilului lor ca fiind mult mai negative decat sunt in realitate" a mai spus Bourne.

"Descoperirea proceselor neuropsihologice care stau la baza acestor modificari sunt un pas important catre intelegerea modului in care acestea ar putea influenta legatura unei mame cu copilul ei", a concluzionat ea.

Interesant de citit:
Sarcina extrauterina

In mod normal, imediat dupa fertilizare, oul incepe calatoria vietii catre uter, unde se stabileste prin implantare - si inceapa sa creasca. In unele cazuri insa, oul fecundat se stabileste in afara… ... citeste

Ruperea prematura a apei in sarcina - de ce se intampla si cum trebuie procedat

Ruperea prematura a apei in timpul sarcinii este asociata cu niveluri ridicate de bacterii. Aproape o treime din nasterile premature sunt asociate cu ruptura prematura a membranelor fetale, si este… ... citeste

Contracțiile false numite și contracții Braxton-Hiks: ce sunt și cum se deosebesc de cele care anunță începerea travaliului

Contractiile false numite sunt cunoscute sub numele de contractii Braxton-Hiks.  Ele sunt de obicei mai putin dureroase decat cele adevarate - care anunta inceperea reala a travaliului.Spre… ... citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII